«Δεν έχουμε τα ίδια όπλα με κάποιες ομάδες στο οικονομικό κομμάτι»

Δημοσιεύθηκε 22.7.2022
«Δεν έχουμε τα ίδια όπλα με κάποιες ομάδες στο οικονομικό κομμάτι»
Οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΛ για τα μεταγραφικά, την προετοιμασία – Τι είπε για Μιραλάς και τις υπόλοιπες κινήσεις

Για την πορεία της προετοιμασίας και του προγραμματισμού ενόψει της νέας χρονιάς αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ΑΕΛ, Χόρχε Σίλας.

Για το πότε θα είναι έτοιμη η ΑΕΛ: «Θα είμαστε πανέτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι. Τώρα δουλεύουμε με 30 παίκτες, οι 13 είναι από τις ακαδημίες. Δεν είναι στόχος μας να είμαστε έτοιμοι από αύριο αλλά στα επίσημα παιχνίδια».

Για τις μεταγραφές: «Ξέρουμε ότι κάποιοι παίκτες δεν είναι εύκολο να έρθουν Κύπρο, ίσως δεν ξέρουν την χώρα, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Όποτε μιλώ με κάποιον παίκτη για να έρθει προσπαθώ να τους δείξω το όραμα μου και τι θέλω να φτιάξω. Οι παίκτες που θα φέρουμε ξέρουν για το κυπριακό ποδόσφαιρο και τι θα κάνει η δική μου ΑΕΛ. Δεν έχουμε τα ίδια όπλα με κάποιες ομάδες στο οικονομικό κομμάτι. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τους παίκτες που φέρνουμε. Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη. Τα στάνταρ μου είναι πολύ ψηλά, έτσι πρέπει να είναι για να παίξεις στην ΑΕΛ. Δεν φέρνουμε παίκτες απλώς για να τους φέρουμε. Πιστεύω ότι την ερχόμενη χρονιά θα παίξουμε στην Ευρώπη».

Για το γεγονός ότι αλλάζει ο ποδοσφαιρικός χάρτης και κατά πόσο πιστεύει ότι μπορεί να διεκδικήσει τουλάχιστον την Ευρώπη: «Αν δεν το πίστευα αυτό δεν θα ήμουν εδώ. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες, εμείς θέλουμε να φτιάξουμε κάτι καλό. Οι οπαδοί να μην ανησυχούν. Ανησυχείς όταν δεν έχεις κάνει τίποτα. Θα φέρουμε κι άλλους παίκτες και θα δείτε τη δουλειά μας στη συνέχεια. Θα φτιάξουμε μια ομάδα για την οποία ο κόσμος θα είναι περήφανος».

Αν χάθηκαν μεταγραφικοί στόχοι λόγω οικονομικού: «Κάποτε συμβαίνει αυτό με 1-2 παίκτες, όμως την ίδια στιγμή βρήκαμε άλλους. Έχουμε μιλήσει με αρκετούς παίκτες έτσι είναι η μεταγραφική περιοδός. Δεν κάναμε λάθη με τους παίκτες που φέραμε, είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό. Έχουμε κλείσει κάποιους άλλους όμως και θα τους αναλύσουμε. Το 90% των παικτών που θέλεις να φέρεις και μιλάς μαζί τους, δεν έρχονται. Έτσι είναι, κάποιους τους χάνεις λόγω οικονομικού, κάποιους γιατί έχουν άλλη άποψη για το πρωτάθλημα. Χάσαμε έναν παίκτη που θέλαμε πολύ, του δώσαμε περισσότερα λεφτά αλλά ήθελε να παίξει σε άλλο πρωτάθλημα».

Για τον Μιραλάς: ««Ο Μιραλάς είναι πολύ καλός παίκτης. Τον ξέρουμε από τον Ολυμπιακό. Κάθε ομάδα που μπορεί να τον φέρει θα φέρει έναν πολύ καλό παίκτη. Θα δείτε ότι οι παίκτες που θα φέρουμε είναι καλοί. Αν δεν έρθει ο Μιραλάς θα φέρουμε κάποιον άλλο. Αυτό του τύπου παίκτες ψάχνουμε. Ο Μιραλάς είναι στα πλαίσια του μπάτζετ μας. Αν ήταν 26 θα ήταν πολύ δύσκολο να τον φέρουμε. Θα δούμε».

Για τους 13 νεαρούς και αν του άρεσε κάποιος: «Μου αρέσουν και οι 13. Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε από την περασμένη εβδομάδα και τους θέλω όλους μαζί μας. Βλέπω ότι υπάρχει προοπτική. Είναι δύσκολο να μείνουν όλοι, κάποιοι θα πάνε στην Κ-19, κάποιοι άλλοι δανεικοί όπως ο Στυλιανός Παντελή που ήρθε έτοιμος για να παίξει και είναι ευχάριστη έκπληξη για μένα. Θα δώσουμε κάποια φιλικά, θα παίξουν σε αυτά. Δεν θα είναι πάντα μαζί μας όλοι τους, αλλά θα είναι δίπλα μας γιατί πιστεύουμε σε αυτούς. Μεταφέρω στους παίκτες το στιλ που είχα σαν παίκτης. Θέλω να έχω μια τεχνική και ανταγωνιστική ομάδα. Αυτό θα χτίσουμε. Είμαστε στο ξεκίνημα, οι παίκτες δουλεύουν σκληρά. Έχουμε πολλά πράγματα για να δουλέψουμε. Απαιτώ πολλά από αυτούς, ακόμα και από τους νεαρούς. Ξέρω ότι στο τέλος θα πουν ότι αυτός ο προπονητής μου έμαθε πολλά».

Για το στυλ των παικτών: «Πάντα πιστεύω στους παίκτες. Αν δεν μπορούν οι παίκτες είναι δουλειά μου να τους κάνω να τα καταφέρουν. Η δουλειά μου δεν είναι μόνο να προπονώ, αλλά και να αναπτύσσω τους παίκτες. Σε 2-3 μήνες θα είναι καλύτεροι. Δεν μου αρέσει να βλέπω αυτή τη δουλειά μόνο για τη νίκη. Φυσικά και είναι σημαντικό, αν δεν κερδίζουμε θα φύγω. Είναι όμως σημαντικό να εξελίσσουμε και παίκτες».

Αν θα βρεθούν κι άλλοι παίκτες εκτός πλάνων: «Αναλύσαμε την ομάδα από πριν, έκανα τη λίστα μου και είπα στους Μπεμπέ και τον πρόεδρο ότι θέλω αυτούς τους παίκτες. Δεν μπορούσαμε να έχουμε 40-50 παίκτες της ομάδας. Τους είπα από νωρίς γι’ αυτούς που δεν θέλω. Δεν είμαι υπόλογος για αυτούς που ήταν από πριν εδώ γιατί δεν τους έφερα εγώ. Λυπάμαι γι’ αυτό αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

«Χρειάζεται να βάλουμε φρέσκιες ιδέες»

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

Κοντά στις 2.000 τα διαρκείας της ΑΕΛ

Κοντά στις 2.000 τα διαρκείας της ΑΕΛ

Κοντά στις 2.000 τα διαρκείας της ΑΕΛ