Η Εθνική Ελλάδας ήταν στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας και είδε να μπαίνει στον 2ο όμιλο με επικεφαλής την Ισπανία και τη Σουηδία από το 2ο γκρουπ δυναμικότητας. Τον όμιλο πλαισιώνουν και η Γεωργία με το Κόσοβο, με τους Κοσοβάρους.
Στην κλήρωση μετείχαν οι 55 Ομοσπονδίες μέλη της UEFA. Από την κλήρωση προέκυψαν δέκα όμιλοι, πέντε των έξι ομάδων και πέντε των πέντε ομάδων. Από την Ευρώπη, το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα πάρουν 13 ομάδες. Οι δέκα εξ' αυτών θα είναι αυτές που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση των δέκα προκριματικών ομίλων.
Οι δέκα ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση μαζί με τις δύο καλύτερες ομάδες του Nations League που δεν θα έχουν εν το μεταξύ προκριθεί στο Μουντιάλ, θα αγωνιστούν στα play-offs τον Μάρτιο του 2022 για να προκύψουν οι άλλες τρεις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του θεσμού.
Το έργο για τη «γαλανόλευκη» δεν είναι καθόλου εύκολο καθώς από τις δέκα ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση των ομίλων, τελικά θα προκριθούν μόνο τρεις.