ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση ήθελαν, αλλά...

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση ήθελαν, αλλά...

ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση ήθελαν πολύ τη νίκη, όμως καμία από τις δύο δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει το πλάνο της αντίπαλης ομάδας και σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις, έμειναν στο 0-0 στο ΓΣΠ.


Οι δύο ομάδες είχαν ελάχιστες ευκαιρίες, που να έχουν την ταμπέλα «απειλητικές» για τους δύο τερματοφύλακες. Η μεγαλύτερη ήταν για λογαριασμό της Ανόρθωσης, με το σουτ του Ελουντού στο 85’ να βρίσκει στο δοκάρι.


Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερο δεύτερο ημίχρονο και απόδειξη αυτού ο αριθμός των χαμένων ευκαιριών. Ενώ οι δύο ομάδες είχαν από τρεις τελικές στο πρώτο ημίχρονο, ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε καμία στο δεύτερο, ενώ η Ανόρθωση τις αύξησε στις έξι.

Με την ισοπαλία αυτή ο ΑΠΟΕΛ παραμένει αήττητος με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο του, μετρώντας στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.


Αήττητη στο ίδιο διάστημα παραμένει και η ομάδα της Αμμοχώστου, για την οποία σταμάτησε το νικηφόρο σερί, καθώς μετρούσε τρεις νίκες στους προηγούμενους τρεις αγώνες.


Στα της βαθμολογίας, η Ανόρθωση έφθασε τους 40 βαθμούς, έναν πίσω από την τρίτη ΑΕΛ και τρεις πίσω από Ομόνοια κι Απόλλωνα (σ.σ. η ομάδα της Λεμεσού αγωνίζεται αυτή τη στιγμή απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα).


Ο ΑΠΟΕΛ έφθασε τους 24 βαθμούς και εισήλθε στο γκρουπ με άλλες τρεις ομάδες (Πάφος, Σαλαμίνα, Ολυμπιακός) που έχουν την ίδια βαθμοθηρία (σ.σ. η ομάδα της Αμμοχώστου παίζει τώρα με τον Απόλλωνα), και βρίσκονται δύο βαθμούς πίσω από την έκτη θέση όπου βρίσκεται η Δόξα με 26 βαθμούς.


Η εξέλιξη του αγώνα


Τέλος του παιχνιδιού

85' - ΔΟΚΑΡΙ. Μακρινό σουτ από τον Ελουντού, η μπάλα κάπου χτύπησε κι άλλαξε πορεία, η εστία του ΑΠΟΕΛ σώζεται από το δοκάρι.

78' - Ο Κορέια ανατρέπει τον Ενσούε εντός της περιοχής. Περιμένει το VAR ο διαιτητής Χρυσοβαλάντης Θεουλή, που πήγε να δει στην οθόνη τη φάση. Συνεχίζεται το παιχνίδι, ο διαιτητής έκρινε ότι ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ έσπρωξε πριν τη φάση της ανατροπής.

-Δυνατά μπήκε η Ανόρθωση στο δεύτερο ημίχρονο και προκάλεσε ρήγματα στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ που δεν έχει καλά πατήματα. Ιδιαίτερα οι τοποθετήσεις του Ζόρζε, ήταν κάκιστες. Πιο ήρεμη η «Κυρία», σε αντίθεση με τους γαλαζοκίτρινους που δεν μπορούν να κρατήσουν μπάλα.

50' - O Xoυσμπάουερ πέρασε τη μπαλιά εντός περιοχής, ο Κβιλιτάια ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Ζόρζε όμως το τελείωμά του δεν ήταν ιδανικό καθώς η μπάλα πήγε ψηλά έξω

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

- 51%-49% υπέρ του ΑΠΟΕΛ η κατοχή της μπάλας.

- Τρεις τελικές για κάθε ομάδα στο πρώτο ημίχρονο. Μία στο στόχο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ.

Tέλος πρώτου ημιχρόνου

41' Ο Εντονγκαλά έφυγε από τα δεξιά, σέντραρε και βρήκε τον Εφραίμ, που έκανε απευθείας το πλασέ, ο Λόρια έπεσε κι έδιωξε σε κόρνερ.

40' - Ο Καλτσάς με επιμονή μπροστά από τρεις αμυντικούς του ΑΠΟΕΛ κατάφερε να στρώσει στον Χούσμπαουερ, ο οποίος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να πάει πάνω από τα δοκάρια.

37΄- Με καραμπόλα παρολίγο η Ανόρθωση να ανοίξει το σκορ. Μετά από γύρισμα του Καλτσά, ο Ουζόχο προσπάθησε να διώξει με τις γροθιές, με τη μπάλα να χτυπάει στο κεφάλι του Μίχα και να φεύγει έξω

35΄- Πρώτη τελική προσπάθεια για την Ανόρθωση, μετά από διώξιμο του Σατσιάς, ο Μπουσουλάτζις έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, πήγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια η μπάλα

31΄- Κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ από τον ΑΠΟΕΛ. Ο Εφραίμ πάσαρε στον Ζαχίντ, αυτός πάτησε τη μπάλα και ο πρώτος έκανε το σουτ που ήταν άστοχο

-Αλλαγή συστήματος από τον Τιμούρ Κετσπάγια στο 25λεπτο, μιας και είδε πως η ομάδα του ήταν κομμένη στα δύο. Το 3-6-1 έγινε 4-3-3 και προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να γίνει πιο επιθετική η Ανόρθωση που δεν πάτησε σχεδόν καθόλου στην αντίπαλη περιοχή.

12΄- Πολύ καλή εκτέλεση φάουλ από τον Λούντεμο, ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Λόρια η μπάλα

8'- Πρώτη καλή προϋπόθεση, μετά από καλό συνδυασμό των παικτών του ΑΠΟΕΛ, ο Ζαχίντ επιχείρησε το σουτ και η πορεία της μπάλας σταμάτησε στα πόδια του Βργκοτς

Έναρξη της αναμέτρησης

ΑΠΟΕΛ: Ουζόχο, Ενσούε, Σιέλης, Ζόρζε, Γουίλερ, Σατσιάς (62' Μπερν), Λουντέμο, Ζαχίντ, Εφραίμ (73' Ντε Βινσέντι), Εντονγκαλά (88' Ανουάρ), Μπεν Σαχάρ (62' Γκάρνερ)


ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Γκαλίτσιος, Αρτυματάς, Κορέια, Ρισβάνης, Μίχα (61' Ελουντού), Καλτσάς (61' Χριστοφή), Μπουσουλάτζιτς, Βργκοτς, Κβιλιτάια, Χουσμπάουερ


ΣΚΟΡΕΡ:


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 70' Γκάρνερ / 26' Ρισβάνης, 63' Μπουσουλάτζιτς


Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης
VAR: Νικολάου Γιώργος
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Καραισκάκης Μιχάλης