Τρομερό ξέσπασμα Τιμούρ: «Να μας μαθαίνουν εμάς άχρηστοι του ποδοσφαίρου, κατουρημένοι, χεσμένοι με πάμπερς»

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

Τρομερό ξέσπασμα Τιμούρ: «Να μας μαθαίνουν εμάς άχρηστοι του ποδοσφαίρου, κατουρημένοι, χεσμένοι με πάμπερς»

Ξέσπασε ο προπονητής της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, στη συνέντευξη Τύπου μετά την εντός έδρας ήττα της «Κυρίας» από την ΑΕΚ με 2-1, με αφορμή σχόλια και κριτική από την εξέδρα της Ανόρθωσης.


Αναλυτικά όσα είπε:


«Σίγουρα δεν περιμέναμε το αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι δεν ήμασταν στην κατάταση που μπορούσαμε να ήμασταν και θέλαμε και έπρεπε να ήμασταν. Αλλά εγώ θα ασχοληθώ με κάτι άλλο.


Ξέρεις, δοκιμασία περνάνε όλοι. Προπονητές, παίκτες, περνάνε και οι άλλοι ανθρώποι που είναι γύρω από την ομάδα, διοίκηση, φίλαθλος κόσμος. Η ομάδα χρειάζεται βοήθεια όταν έχει δυσκολίες αλλά φαίνεται ότι κάποιοι ξεχάσανε 13 χρόνια ξηρασίας, ξέχασαν τι κάναμε τώρα δύο χρόνια. Η αχαριστία έχει όριο. Έχει όριο κύριοι. Τώρα χρειάζεται η ομάδα να σταθεί ο κόσμος. Δεν είναι ότι ήρθαμε χθες και σήμερα είμαστε σε αυτή την κατάσταση. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία τι περάσαμε μέχρι εδώ ξεκινώντας από την προετοιμασία. Αν αγαπάτε πράγματι αυτή την ομάδα, που πιστεύω ότι πολλοί χαίρονται σε αυτή την κατάσταση που είναι η ομάδα που άλλοι παρακαλάνε να είναι σε αυτή την κατάσταση. Για να πετύχεις κάτι πρέπει να κάνεις και θυσίες. Γι' αυτό να μην ξεχνάνε όλοι εύκολα τι έχουμε πετύχει κι αν θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα να έρθουν αυτοί που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Προπονητές της κερκίδας δεν χρειαζόμαστε εμείς. Το πού βρήκαμε την ομάδα τα ξέρετε πάρα πολύ καλά.


Από εκεί και πέρα, σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι, δεν θα είναι εύκολη χρονιά αλλά εμείς θα προσπαθήοσυμε να κάνουμε τη δουλειά μας και όποιος θέλει να βοηθήσει την ομάδα, όποιος δεν θέλει να κάτσει στο σπίτι, τουλάχιστον να μην έρχεται εδώ να δημιουργεί προβλήματα. Προβλήματα έχουμε αρκετά. Αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα που υπάρχει στον κόσμο. Μπορώ να τα συγχωρήσω όλα αλλά η αχαριστία είναι το μεγαλύτερο έγκλημα. Να σεβαστούν τη δουλειά που έχουμε κάνει εδώ. Να σεβαστούν. Ακόμη παίξαμε μόνο έξι παιχνίδια, όλη η σεζόν είναι μπροστά».


Για το τι να περιμένει ο κόσμος ότι θα αλλάξει για να πάρει αποτελέσματα η ομάδα: «Τι εννοείς τι να περιμένει. Ο κόσμος που έρχεται εδώ πρέπει να στηρίξει την ομάδα. Η ομάδα έδειξε αυτά τα δύο χρόνια. Τώρα η ομάδα χρειάζεται βοήθεια, στήριξη, δεν θέλει τίποτα άλλο, για να βρει τα πόδια της. Δεν βοηθάνε οι προπονητές της κερκίδας κάθε φορά να μας λένε. Κι αυτοί είναι άνθρωποι που έφτασαν την ομάδα εκεί που έφτασε. Δεν θέλουμε προπονητές της κερκίδας. Έχει προπονητή αυτή η ομάδα που πέτυχε αυτά που δεν πέτυχε κανένας. Κανένας! Προπονητικά, και ποδοσφαιρικά. Για αυτό να μην μας μαθαίνουν τι πρέπει να κάνουμε, ξέρουμε πολύ καλύτερα από όλους. Να σέβεστε τη δουλειά που κάναμε και τη δουλειά που έγινε αυτά τα χρόνια, σταθείτε δίπλα στην ομάδα, τώρα χρειαζόμαστε. Στα χα-χα και χου-χου και ταξίδια κι αυτά, είναι ωραία. Αλλά τα ταξίδια που κάνετε, εμείς το κάναμε αυτό. Εμείς με τη δουλειά μας. Με τίτλο. Τίτλους, όχι τίτλο. Και την πρώτη χρονιά και τη δεύτερη χρόνια. Εγώ για να φύγω από εδώ θα πάρουμε τίτλο και μετά θα φύγω. Και τώρα όποιος δεν θέλει να κάτσει σπίτι. Είπαμε η Ανόρθωση δεν είναι μόνο μία ομάδα, ποδοσφαιρική ομάδα. Αλλά φαίνεται ότι εμείς έχουμε καταλάβει πολύ περισσότερα από αυτούς και για αυτό έχουμε πετύχει. Διότι ξέρουμε τη δουλειά καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Να μας μαθαίνουν εμάς κάποιοι άχρηστοι του ποδοσφαίρου. Kαι να μας λένε τι πρέπει να κάνουμε. Και κάτι δημοσιογράφοι ας πούμε. Εμείς που αλλάξαμε το κυπριακό ποδόσφαιρο. Με πάμπερς, χεσμένοι-κατουρημένοι και να μας μαθαίνουν τι πρέπει να κάνουμε εμείς προπονητικά. Το λέω σε όλους, όποιος αγαπά την ομάδα να έρθει να σταθεί δίπλα, όχι φρου-φρου κι αρώματα. Εμείς, εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας. Αυτά που έχουμε κάνει. Ούτε στο όνειρο σας δεν μπορούσατε να το δείτε. Για αυτό κάποιοι να κλείσουν το στόμα. Και να έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα. Τώρα. Τώρα είναι η ευκαιρία Στα πανηγύρια όλοι είναι μάγκες. Τώρα που είναι δύσκολο να σταθούν δίπλα στην ομάδα».


Αν τον ανησυχεί η διαφορά: «Έχουμε άλλα παιχνίδια μπροστά μας. Έχουμε... παίξαμε έξι παιχνίδια, έχουμε άλλα 26. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό, όταν γίνεται μία χρονιά κάτι, προσπαθούν να καταστρέψουν την ομάδα. Δεν είναι και καταστροφικό κύριοι να αποτύχει και μια χρονιά η Ανόρθωση. Δεν είναι καταστροφικό. Δεν είπαμε εμείς ότι κάθε χρόνο θα παίρνουμε πρωτάθλημα. Δύο χρόνια πήραμε τα πρωταθλήματα. Άλλο είναι ότι κάποιοι δεν μπορούσαν να προστατεύουν την ομάδα. Και την πρώτη χρονιά και τη δεύτερη και φέτος. Δύσκολο είναι, βλέπετε και την Ομόνοια έχασε από την ΠΑΕΕΚ σήμερα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ξυπνήστε, μάθετε το ποδόσφαιρο. Επειδή είμαστε η Ανόρθωση δεν σημαίνει ότι θα έρθει κάποιος να μας δώσει τζάμπα τη νίκη. Οι άλλοι έχουν δίψα, δεν έχουν πετύχει αυτά που πέτυχε η Ανόρθωση, οι άλλοι ονειρεύονται για αυτό. Και κάποιοι ανθρώποι να ξέρουν κάποια πράγματα. Όποιοι και να είναι αυτοί. Να σέβονται και να εκτιμούν και να μην είναι αχάριστοι».