Ζωντανή για τίτλο η ΑΕΚ!

Δημοσιεύθηκε 13.6.2024
Ζωντανή για τίτλο η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή στο -κεκλεισμένων των θυρών- κλειστό του Ιωνικού, στη Νέα Φιλαδέλφεια και ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των τελικών της Handball Premier, παραμένοντας ζωντανή για τον τίτλο.

Παρά τις απουσίες των Μαντάλινιτς και Γιόνσον, η Ένωση έβγαλε ψυχή και μπήκε με τέρμα τα γκάζια στο δεύτερο ημίχρονο, κερδίζοντας τους «ερυθρόλευκους» με 28-23.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Νίκος Λιάπης, που σημείωσε πέντε τέρματα, όσα και ο Σάββας του Ολυμπιακού.

Έτσι, ο πρωταθλητής της Handball Premier θα κριθεί σε πέμπτο και τελευταίο ματς, που θα διεξαχθεί στην έδρα του Ολυμπιακού και είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Κυριακή (16/6).

Παρά τις απουσίες των Μαντάλινιτς και Γιόνσον, η Ένωση μπήκε με τέρμα τα γκάζια στο δεύτερο ημίχρονο, κερδίζοντας τους «ερυθρόλευκους» με 28-23. Έτσι, έστειλε τον τίτλο της Handball Premier να κριθεί σε πέμπτο και τελευταίο ματς.

Η ομάδα του Πειραιά μπήκε δυνατά και προηγήθηκε 2-0, όμως η ΑΕΚ απάντησε με σερί 3-0 και πήρε το προβάδισμα (3-2). Το παιχνίδι πήγε πόντο-πόντο μέχρι το 5-5, με την Ένωση να αδυνατεί αμυντικά, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός για να τρέξει ένα σερί 4-0 και να προηγηθεί με 9-5.

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ ισορρόπησε και μείωσε τη διαφορά στο -1, όμως ο Ολυμπιακός, με τους Σάββα και Σαλέμ, ανέβασε ξανά τη διαφορά στα 3 γκολ (12-9).

Η Ένωση δεν το έβαλε κάτω και με τους Μίλερ, Μάλλιο και Αραμπατζή πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ (19-16). Ο Ολυμπιακός απάντησε με Λέμος και Κεδέρη και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι ξανά (20-18). Ακολούθησε ένα ανταλλακτικό σερί τερμάτων, με τον Ολυμπιακό να φέρνει το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού (24-23) με Σάββα και Λέμος.

Στα τελευταία λεπτά, ο Πάτρικ Λέμος, σε ένα από τα τελευταία του παιχνίδια με την ΑΕΚ, πέτυχε 2 γκολ και κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μίλερ για το 26-23. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει δίχτυα μέχρι το τέλος του αγώνα, σε αντίθεση με την Ένωση που σκόραρε δύο φορές για το τελικό 28-23.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 5-7, 6-9, 10-12, 14-13, 15-15 (ημχ), 18-16, 20-17, 21-19, 24-21, 26-23, 28-23

ΑΕΚ (Μπουζόν): Αραμπατζής 2, Τίκ 3, Μάλλιος 1, Τέπερ, Ηλιόπουλος, Τόμε 1, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 5, Άρσιτς, Μπελασέν 1, Σόκολιτς, Μίλερ 4, Λέμος 4, Κεδέρης 3, Σαλέμ 4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάμπιτς): Κοτανίδης, Τζηράς 3, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης 3, Τζίμπουλας 1, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας 1, Σλίσκοβιτς 2, Δομπρής, Τσιγαρίδας, Πασσιάς 4, Μοντόρο, Σλαβούλιτσα, Κάβτσιτς 2, Μιχαηλίδης 2, Σάββας 5.

Διαιτητές: Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, Δίλεπτα: 3-5, Πέναλτι: 4/5-3/3

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των τελικών:

Πρώτος Αγώνας

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 25-23

Δεύτερος Αγώνας

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 25-23

Τρίτος Αγώνας

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 24-22

Τέταρτος Αγώνας

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 28-23

Πέμπτος Αγώνας

16/6 Ολυμπιακός – ΑΕΚ

sdna.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ