Μικραίνει ο ΑΠΟΕΛ;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 27.10.2024
Μικραίνει ο ΑΠΟΕΛ;
Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι στην Ευρώπη δεν μπορεί να κερδίσει ομάδες σαφώς κατώτερές του.

Έφερε πρώτα 1-1 στην Ιρλανδία απέναντι στη Σάμροκ Ρόβερς και την περασμένη Πέμπτη, έστω κι αν ήταν άτυχος, μέσα στην άλλοτε πανίσχυρη έδρα του, υπέκυψε σε μια σαφώς κατώτερή του ομάδα, όπως η Μπόρατς Μπάνια Λούκα, που σε 90 λεπτά δημιούργησε μόλις μια ευκαιρία! Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν και η πρώτη νίκη της Μπόρατς σε αγώνα μετά από προκριματικό γύρο, γι' αυτό και οι Βόσνιοι τη χαρακτήρισαν ιστορική.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο μεγάλος ΑΠΟΕΛ των καλών εποχών αυτές τις ομάδες θα τις είχε για ζέσταμα, τώρα δυστυχώς δεν μπορεί να τις κερδίσει... Από τη στιγμή που δεν μπορεί να κερδίσει μια Σάμροκ Ρόβερς και μια Μπόρατς, ο ΑΠΟΕΛ και ο προπονητής του, Μανόλο Χιμένεθ, μάλλον πρέπει να το πάρουν απόφαση και να συγκεντρωθούν στις εγχώριες διοργανώσεις και να αφήσουν κατά μέρος τα... ευρωπαϊκά όνειρα. Άλλωστε στη συνέχεια οι αντίπαλοι θα είναι πιο δύσκολοι, αρχής γενομένης από τη Φιορεντίνα στο ΓΣΠ, στις 7 Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα παίξει εκτός με τη Μόλντε.

Σε αντίθετη περίπτωση θα κλατάρουν και οι καλοί, αλλά μεγάλοι σε ηλικία παίκτες και τότε είναι που θα έρθουν τα χειρότερα...

Τραγικά τα λάθη...

Η ήττα από την Μπόρατς επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τα τραγικά λάθη του καλοκαιριού (εμείς τα εντοπίσαμε πολύ νωρίς), με τη συγκέντρωση μεγάλων σε ηλικία παικτών (από τις πιο «γερασμένες» ομάδες στην Ευρώπη), αλλά και τις μεταγραφές νεαρών που δεν είναι τόσο σπουδαία ταλέντα με εξαίρεση τον Ρουμάνο Κόρμπους, που δικαιούται θέση στο αρχικό σχήμα αντί του μέχρι στιγμής ανύπαρκτου Γερμανού, Μαξ Μάγιερ.

Με την ελπίδα ότι θα επιστρέψει σιδερένιος ο Δώνης, για να έχει επιτέλους και μια δεύτερη λύση στα άκρα, ίσως ο Χιμένεθ τα καταφέρει να οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ σε διάκριση στην Κύπρο. Βέβαια, όπως είπαμε και στην αρχή, οι γαλαζοκίτρινοι, λόγω ηλικίας παικτών, θα πρέπει να σταματήσουν να σπαταλούν δυνάμεις στην Ευρώπη. Ήδη παίκτες όπως ο Ελ Αραμπί και ο Εντονγκαλά άρχισαν να παρουσιάζουν σημεία κόπωσης...

Στο μυαλό η Ανόρθωση

Επόμενος αγώνας των γαλαζοκιτρίνων στην Κύπρο είναι με την Ανόρθωση τη Δευτέρα στο ΓΣΠ και μοναδικός στόχος η νίκη η οποία θα ηρεμήσει κάπως τα πράγματα μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα στην Ευρώπη. Άλλωστε με το -6 από την κορυφή, η πίεση για τη νίκη είναι πιο επιτακτική. Σε αυτό το παιχνίδι ίσως καταφέρει να επιστρέψει ο Δώνης, ενώ ο Κόρμπους διεκδικεί πλέον θέση στην 11άδα. Έτοιμος παρουσιάζεται και ο αδικημένος Ντράζιτς που έμεινε εκτός Ευρώπης λόγω ασυγχώρητου λάθος του προηγούμενου προπονητή.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Mήπως πρέπει να προσγειωθούμε;

Mήπως πρέπει να προσγειωθούμε;

Mήπως πρέπει να προσγειωθούμε;

Ανέλαβε την ευθύνη ο Κυριάκος Ζιβανάρης

Ανέλαβε την ευθύνη ο Κυριάκος Ζιβανάρης

Ανέλαβε την ευθύνη ο Κυριάκος Ζιβανάρης

Ξέρει από ντέρμπι...

Ξέρει από ντέρμπι...

Ξέρει από ντέρμπι...

ΑΠΟΕΛ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση για αύξηση ονομαστικού μετοχικού κεφαλαίου

ΑΠΟΕΛ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση για αύξηση ονομαστικού μετοχικού κεφαλαίου

ΑΠΟΕΛ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση για αύξηση ονομαστικού μετοχικού κεφαλαίου