«Χρυσή» η Άζινου, χάλκινο για Αντρανίκ και Γκαμράουι

Δημοσιεύθηκε 10:26 μμ
«Χρυσή» η Άζινου, χάλκινο για Αντρανίκ και Γκαμράουι

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

(Απεσταλμένος ΕΑΚ)

Οι επιτυχίες της Κύπρου στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα (ISF Κ18) που διεξάγεται στο Μπαχρέιν συνεχίστηκαν και τη δεύτερη μέρα (26/10) των αγώνων. Τρεις αθλητές μας, κατέκτησαν μετάλλια (ένα χρυσό και δύο χάλκινα), γεμίζοντας με περηφάνια ολόκληρη την κυπριακή αποστολή.

Πλέον, ο απολογισμός μας στους αγώνες είναι ένα χρυσό και τρία χάλκινα μετάλλια.

Η Μαρίνα Άζινου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τζούντο και οι Σαρκίς Αντρανίκ Αστζιάν (τριπλούν) και Αλέξανδρος Γκαμράουι (σφυροβολία) το χάλκινο στο στίβο. Τρεις πολύ μεγάλες επιτυχίες, οι οποίες συνδυάστηκαν και με άλλες θετικές παρουσίες σε τελικούς αγωνισμάτων.

ΤΖΟΥΝΤΟ

Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Μαρίνα Άζινου στο Τζούντο στην κατηγορία -57Kg. Η 17χρονη αθλήτρια ήταν ασυναγώνιστη και δίχως να αφήσει περιθώρια σε καμία αντίπαλό της, πέτυχε το μεγάλο της στόχο.

Στην 5η θέση έμεινε ο Στέφανος Λαζαρίδης (-73Kg), ο οποίος έφτασε μέχρι τον αγώνα για το χάλκινο, όμως στις λεπτομέρειες δεν μπόρεσε να γίνει ο τρίτος αθλητής του τζούντο που κατακτά μετάλλιο.

ΣΤΙΒΟΣ

Δύο χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός του στίβου το απόγευμα του Σαββάτου (26/10) στο Εθνικό Στάδιο της χώρας. Σαρκίς Αντρανίκ Αστζιάν και Αλέξανδρος Γκαμράουι πήραν την τρίτη θέση σε τριπλούν και σφυροβολία αντίστοιχα.

Αρχικά, ο Σαρκίς Αντρανίκ Αστζιάν στο τριπλούν με άλμα στα 15.03 εξασφάλισε θέση στο βάθρο. Ο αθλητής μας κυνήγησε μια καλύτερη επίδοση, όμως αρκέστηκε στην τρίτη θέση.

Στη σφυροβολία, ο Αλέξανδρος Γκαμράουι (ήταν ο σημαιοφόρος μας στην Τελετή Έναρξης) πήρε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 70.87. Στην τέταρτη θέση έμεινε ο Κυριάκος Καϊττάνης με 68.50. Ήταν μια εξαιρετική παρουσία σε ένα αγώνισμα που είχαμε διπλή εκπροσώπηση.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε και ο Σορέι Ες Μπάμπα στον τελικό των 800 μέτρων. Παρά την υπερπροσπάθεια του στην τελική ευθεία, δεν μπόρεσε να μπει στη ζώνη των μεταλλίων. Ο χρόνος του ήταν 1.55.28.

Στον τελικό του ύψους, ο Κυπριανός Λιασής με άλμα στα 2.03 εξασφάλισε την 5η θέση. Ο αθλητής μας ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ, όμως το γεγονός ότι πέρασε τα 2.03 στην τρίτη προσπάθεια, τον άφησε εκτός μεταλλίων, μιας και από τη δεύτερη θέση, έως την Πέμπτη, οι αθλητές είχαν το ίδιο άλμα.

Στην σφαιροβολία, η Μαρίνα Χατζηκώστα κατετάγη στην έκτη θέση στον τελικό. Έριξε τη σφαίρα στα 15.54.

Στην έκτη θέση στον τελικό των 400 μέτρων τερμάτισε ο Μάρκος Αντωνιάδης με χρόνο 47.95. Ο αθλητής μας δεν έκανε καλή εκκίνηση, όμως με αντεπίθεση, εξασφάλισε όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20 που θα γίνει στην Φινλανδία.

Στα προκριματικά των 200 μ. η Μαριλίζα Πιττάκα τερμάτισε στην τρίτη θέση της προκριματικής σειράς με χρόνο 25.11 και προκρίθηκε στον ημιτελικό. Η Τζασμίν Κανακάντι ήταν στην 7η θέση στη σειρά της με χρόνο 26.20, μένοντας εκτός ημιτελικού.

Τέλος, ο Λάμπρος Χριστοφίδης στην προκριματική του σειρά στα μέτρα, ήταν δεύτερος με χρόνο 22.05, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον ημιτελικό.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Μια ανάσα από το μετάλλιο έφτασε ο Αλέξης Ιακωβίδης στην κολύμβηση. Στο αγώνισμα των 50 μέτρων ύπτιο, τερμάτισε στην 5η θέση με χρόνο 26.59, ένα δευτερόλεπτο πίσω από τους δύο αθλητές που πήραν χάλκινο μετάλλιο, μιας και είχαν τον ίδιο χρόνο. Η επίδοση του ήταν εξαιρετική και αποτελεί ισοφάριση παγκυπρίου ρεκόρ νέων. Όπως και να έχει η συμμετοχή και σε αυτό το αγώνισμα (υπήρχαν 63 συμμετοχές) κρίνεται πετυχημένη.

Στα 200 μέτρα πεταλούδα, ο Ιβάν Κίσελεβ είχε χρόνο 2.13.48 στον προκριματικό και έμεινε στην 17η θέση από 36 αθλητές.

Στα 100 μέτρα πρόσθιο, είχαμε διπλή εκπροσώπηση. Η Ιωσηφίνα Τζιοβάννη είχε χρόνο 1.17.25, μένοντας στην 19η θέση από 45 αθλήτριες και η Μιχαηλδήμη Προκοπίου με 1.20.71 ολοκλήρωσε στην 28η θέση.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στην πυγμαχία (57Kg) ο Σπύρος Βέλιος. Στα προημιτελικά έχασε με 3-2 από τον αθλητή από το Μπαχρέιν και έτσι δεν μπόρεσε να μπει στη ζώνη των μεταλλίων. Πολλά παράπονα από τον προπονητή, Πολύδωρο Πολυδώρου που μας μετέφερε το γεγονός ότι οι κριτές ήταν από Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η Αδαμαντία Χριστοδουλίδου χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Κύπρο!

Η Αδαμαντία Χριστοδουλίδου χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Κύπρο!

Η Αδαμαντία Χριστοδουλίδου χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Κύπρο!

Τελευταίες πινελιές για το Chesva 2.0 Regatta of Champions – The R.O.C

Τελευταίες πινελιές για το Chesva 2.0 Regatta of Champions – The R.O.C

Τελευταίες πινελιές για το Chesva 2.0 Regatta of Champions – The R.O.C

Σούπερ αρχή για Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Σούπερ αρχή για Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Σούπερ αρχή για Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Διεξάγεται το Σάββατο (26/10) το O3 OlympusMan – Τrail Run

Διεξάγεται το Σάββατο (26/10) το O3 OlympusMan – Τrail Run

Διεξάγεται το Σάββατο (26/10) το O3 OlympusMan – Τrail Run