Ένα του αρκεί με την Πάφος FC και απόλυτο αφεντικό ο ΑΠΟΕΛ!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 3.3.2024
Ένα του αρκεί με την Πάφος FC και απόλυτο αφεντικό ο ΑΠΟΕΛ!

Όπως και στα δύο προηγούμενα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έτσι και σε αυτό στη β΄ φάση, ένα γκολ αρκούσε στον ΑΠΟΕΛ για να καταβάλει την αντίσταση της Πάφος FC.

Mε γκολ του Εντονγκαλά στο 8ο λεπτό, έπειτα από απίστευτη κούρσα, οι γαλαζοκίτρινοι πανηγύρισαν τη νίκη με 1-0, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησαν τόσο στον α΄ γύρο (Γουίλσον) όσο και στον β΄ γύρο (Τσεπάκ).

Και με αυτή τη νίκη, το συγκρότημα του Σα Πίντο πήγε στους 63 βαθμούς και κάνει… κουμάντο στη μάχη του τίτλου, αυξάνοντας τη διαφορά στους εφτά βαθμούς από τον Άρη και στους οκτώ από την ΑΕΚ, με τις δύο αυτές ομάδες να συγκρούονται αύριο Δευτέρα στη Λάρνακα. Για την Πάφο η δεύτερη σερί ήττα στα πλέι οφ, τη βάζει σε πολύ δύσκολη θέση για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, μένοντας στους 50 βαθμούς και την 5η θέση.

Το παιχνίδι «παίχτηκε» κυρίως στην τακτική εκεί όπου ο ΑΠΟΕΛ με το δυνατό του όπλο, την άριστη αμυντική του λειτουργία, διαχειρίστηκε άριστα το γρήγορο προβάδισμα που πήρε και δεν επέτρεψε ιδιαίτερες απειλές προς την εστία του Μπέλετς. Η απουσία του Ζάιρο ήταν εμφανής για τους φιλοξενούμενους ενώ για τον ΑΠΟΕΛ, παρά το γεγονός ότι έλειπαν οι Πέτροβιτς και Κοσταντίνοφ, αυτό δεν φάνηκε αφού ειδικά ο Σούσιτς ήταν απίστευτος δίπλα στον Ντβάλι.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

- Τέλος αγώνα

77΄ - O Bαλακάρι με σουτ προσπαθεί να απειλήσει αλλά ο Μπέλετς δεν ανησυχεί καθόλου και μαζεύει την μπάλα.

72΄ - Aντεπίθεση για τον ΑΠΟΕΛ, ο Κβιλιτάια έγινε τελικός αποδέκτης, μπήκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ το οποίο έδιωξε με τα πόδια ο Ίβουσιτς.

63΄ - Μπαλιά του Μπρούνο με το δεξί, πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπέλετς.

- Πιο πιεστική η Πάφος FC για να ισοφαρίσει αλλά χωρίς να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία στην εστία του Μπέλετς.

- Ξεκίνησε το β΄ μέρος

- Τέλος α΄ ημιχρόνου

45΄ - Ο Γκοντάλ από το ύψος του πέναλτι έκανε την κεφαλιά που βρήκε έτοιμο τον Μπέλετς.

43΄ - Πολύ ωραία ενέργεια του Βιτάλ από αριστερά αλλά το τελείωμα του Δώνη ήταν κάκιστο και πήγε πολύ ψηλά.

42΄ - Σουτ στον στόχο για την Πάφος FC αλλά το πλασέ του Τάνκοβιτς ήταν αδύναμο και κατέληξε στα χέρια του Μπέλετς.

26΄ - Κακό διώξιμο από τον Μπέλετς σε σέντρα από αριστερά, συρτή μπαλιά του Ικόκο στον Γκολντάρ, ο οποίος αστόχοησε από πολύ καλό σημείο.

8΄ - ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ: Ο Εντονγκαλά πήρε την μπάλα από την άμυνα του ΑΠΟΕΛ και με μεγάλη κούρσα και αφού πέρασε τον Μελούσο, έκανε ιδανικό πλασέ, ανοίγοντας το σκορ για τους γαλαζοκίτρινους.

- Ξεκίνησε το παιχνίδι στο ΓΣΠ

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεμπάκ, Σούσιτς, Ντβάλι, Ζέφτε, Ντάλσιο, Βιγιαφάνιες (57΄ Μεχρί), Σαρφό (73΄ Σατσιάς), Μαρκίνιος (73΄ Εφραίμ), Δώνης (57΄ Κβιλιτάια), Eντονγκαλά (68΄ Γουίλσον).

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Μελούσο, Γκολντάρ, Ικόκο, Ρους (46΄ Κβίντα), Μπότσκαϊ (46΄ Βαλακάρι), Ναμ (81΄ Αμπντουσαλάμοφ), Κοντρέρας, Μπρούνο (67΄ Ζάζα), Πέπε, Τάνκοβιτς.

ΣΚΟΡΕΡ: 8΄ Εντονγκαλά / -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 60΄ Κβιλιτάια / 41΄ Ρους, 56΄ Πέπε

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σρντζαν Γιοβάνοβιτς

Α' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος

VAR: Φάμπιο Βερίσιμο

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»