Μήπως έχουμε μάτια στην προπόνηση;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ
Δημοσιευτηκε:

Ένα δίκιο το έχει ο κόουτς των πρασίνων.
Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, ιδίως μετά από ένα ατυχές αποτέλεσμα, αριθμός φιλάθλων της Ομόνοιας και όχι μόνο, άσκησαν κριτική ή διερωτήθηκαν για τις επιλογές του Γιάννη Αναστασίου στην ενδεκάδα. Στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την ερώτηση που δέχθηκε για τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους, ο ελλαδίτης προπονητής έδωσε μια συνολική απάντηση όσον αφορά τις επιλογές του στην ενδεκάδα.
Είπε συγκεκριμένα: «Για να το ξεκαθαρίζουμε γιατί έμαθα πως έγινε ίδια ερώτηση την προηγούμενη φορά. Για τον Χάμπο και τον κάθε Χάμπο. Ο κάθε παίκτης θα παίρνει αυτό που δείχνει στην προπόνηση και αυτό που αξίζει. Αν ο προπονητής βλέπει έναν που προσπαθεί θα του δίνει ευκαιρίες. Αυτά είναι στα πόδια του κάθε παίκτη».
Και πρόσθεσε:: «Τον Χάμπο στα 16 του εγώ τον έβγαλα ως ποδοσφαιριστή. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι χρειάζεται προσπάθεια για να πάρουν ευκαιρίες. Είτε αυτός λέγεται Χάμπος, είτε Γιόβετιτς, είτε Λοΐζος, είτε Κουλιμπαλί».
Για να είμαστε σωστοί, ένα δίκιο το έχει ο κόουτς τον πρασίνων. Αυτός βλέπει την απόδοση, τη θέληση και τη φόρμα του κάθε ποδοσφαιριστή στις προπονήσεις και πράττει αναλόγως. Μπορεί να διερωτώνται αρκετοί γιατί δεν συμπεριέλαβε τον τάδε παίκτη στην ενδεκάδα, αλλά είναι ο Αναστασίου και ο κάθε προπονητής που βλέπουν τους ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις. Και ο καθένας είναι υπεύθυνος των επιλογών του.
Ακομη και όταν δεν βγει μία επιλογή σε έναν προπονητή δεν σημαίνει πάντα ότι η κρίση του ήταν λανθασμένη. Έτερον, εκάτερον... Άλλωστε η «σωστή» επιλογή, κατά πολλούς, μπορεί να είχε χειρότερα αποτελέσματα.
Για να κρίνουμε σωστά τις επιλογές οποιουδήποτε κόουτς, πρέπει να... έχουμε μάτια σε κάθε προπόνηση.