Λόγια, λόγια, λόγια... (Ώρα και για πράξεις Σα Πίντο)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΑΛΤΗΣ Δημοσιεύθηκε 5.9.2023
Λόγια, λόγια, λόγια... (Ώρα και για πράξεις Σα Πίντο)

Υπάρχει ανάγκη για περισσότερες πράξεις (αποτελέσματα) και λιγότερα λόγια στον ΑΠΟΕΛ...

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο χρέωσε την ήττα από την Ομόνοια σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Αυτό ένιωθε, αυτό είπε. Έχει δικαίωμα να το πράξει και να το υποστηρίξει μέχρι το τέλος. Όπως δικαίωμα έχουν και οι ΑΠΟΕΛίστες να τον κριτικάρουν για το αγωνιστικό κομμάτι. Γιατί η ομάδα που παρουσίασε στο ντέρμπι με την Ομόνοια ήταν κατώτερη των προσδοκιών κι ενώ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, δέχτηκε γκολ. Η αλήθεια είναι πως τα λόγια του Πορτογάλου προπονητή απ΄όταν ήρθε στην Κύπρο είναι πολύ περισσότερα από τις πράξεις του. Και ό,τι ζήτησε από τον κόσμο, όσες φορές το ζήτησε, το είχε και με το παραπάνω. Ζήτησε γεμάτο ΓΣΠ για παράδειγμα με την Γάνδη εκφράζοντας με σιγουριά στη Γκελάμκο Αρένα πως η ομάδα μπορεί να το γυρίσει το ματς. Η επιθυμία του έγινε πράξη όμως οι ΑΠΟΕΛίστες περίμεναν αν μη τι άλλο πολύ καλύτερη εικόνα από την ομάδα.

4631684156624846 GMI 6598

«Πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχει δείξει περισσότερη ποιότητα σε αυτά τα παιχνίδια. Παίξαμε μ’ έναν εξαιρετικό αντίπαλο», δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ο Πορτογάλος μετά το τέλος του επαναληπτικού στο ΓΣΠ ενώ μία βδομάδα νωρίτερα είπε:

«Θέλω να πω ένα πράγμα στον εκπληκτικό κόσμο μας. Πιστέψτε το! Πιστέψτε το, θα το κάνουμε! Θέλουμε γεμάτο γήπεδο! Εμείς το πιστεύουμε και μπορούμε να γυρίσουμε το σκορ».

Το περιεχόμενο των δηλώσεων του δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Μάλιστα είναι εντελώς αντίθετες. Κι΄αυτές έγιναν με διαφορά έξι ημερών.

Στην παρουσίαση του είπε πως θα φτιάξει μία ομάδα που θα κυριαρχεί και πως θα λύσει το επιθετικό πρόβλημα. Το ΑΠΟΕΛ τώρα δυσκολεύεται να δημιουργήσει και να σκοράρει. Στα παιχνίδια με ισχυρούς αντιπάλους όπως η Γάνδη και η Ομόνοια, η ομάδα δεν μπόρεσε να φτιάξει ευκαιρίες. Δεν είχε ουσία και φυσιολογικά η μπάλα δεν έφτανε μπροστά. Ο Κβιλιτάια έχει ένα γκολ, στο ενεργητικό του και ο Τομανέ μηδέν.

Είναι αλήθεια ότι έστρεψε τα φώτα πάνω του ο Σα Πίντο. Είναι ένας πολύ έντονος χαρακτήρας που εξωτερικεύει στο μέγιστο το κάθε του συναίσθημα. Αυτό όμως δεν είναι πάντοτε καλό. Ειδικά στο ποδόσφαιρο, ειδικά στην Κύπρο, ειδικά στις μεγάλες ομάδες, ειδικά στο ΑΠΟΕΛ…

Ο κόσμος της ομάδας έχει ανάγκη περισσότερες πράξεις και λιγότερα λόγια. Είπε πάρα πολλά μέχρι τώρα ο Πορτογάλος και θα πρέπει να γνωρίζει - μιάς και διετέλεσε και προπονητής στην Ελλάδα - πως η αυτοπεποίθηση και ο υπερβάλλων ζήλος μετατρέπονται εν ριπή οφθαλμού σε αλαζονεία…

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!