Δεν υπάρχουν λόγια και είναι ξεκάθαρο για αυτή την Ανόρθωση!

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 28.11.2023
Δεν υπάρχουν λόγια και είναι ξεκάθαρο για αυτή την Ανόρθωση!

«Κανένα πρόβλημα, θα βάλω κι άλλο». Έτσι «έλεγε» η Ανόρθωση μετά από κάθε γκολ που της ακυρωνόταν στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Το έβλεπες στα μάτια των παικτών της, το έλεγε η ψυχή και η απόδοσή τους. Ακόμη και μετά το τρίτο ακυρωθέν γκολ, το οποίο σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν μήνυμα πως... «δεν μας θέλει, δεν κερδίζουμε απόψε», στην Ανόρθωση και στον κόσμο της υπήρχε σιγουριά για τη νίκη. Αυτό το παιχνίδι, με τέτοια εμφάνιση, δεν μπορούσε να μην κερδηθεί. Κι ας χρειάστηκε μία παγκοσμίου κλάσης απόκρουση του Αρμπολέδα (84΄), στη μοναδική φάση που έκαναν οι Λεμεσιανοί εντός στόχου, για να έρθει ένα λεπτό αργότερα το γκολ της λύτρωσης, με τη «χρυσή» κεφαλιά του Γκασαμά, έπειτα από τη μαεστρική μπαλιά του Τεχέρα.

Δεν υπάρχουν λόγια τα οποία μπορούν να περιγράψουν επακριβώς τα συναισθήματα των φίλων της Ανόρθωσης μετά το παιχνίδι της Κυριακής. Όπως δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς τη σημασία του (δεύτερου φετινού) διπλού της «Κυρίας» στο «Alphamega Stadium», ιδίως με τον τρόπο που ήρθε. Γράφαμε κάποιες μέρες πριν το ματς πως ενδεχόμενη νίκη θα μπορούσε να αλλάξει το στάτους της φετινής Ανόρθωσης, η οποία κερδίζοντας δύο σερί ντέρμπι (κάτι που δεν είχε πράξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια), δεν θα ήταν πια απλώς μία από τις επτά διεκδικήτριες του τίτλου, αλλά μία από τις κυριότερες. Το διπλό επί του Απόλλωνα έκανε ακριβώς αυτό, αλλά με τέτοια εμφάνιση, που το έκανε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως αυτή η Ανόρθωση μπορεί όχι μόνο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα αλλά και να το κατακτήσει.

Η ομάδα του Νταβίντ Γκαγιέγο «πάτησε» τον αντίπαλο μέσα στο σπίτι του. Έπαιξε κυριαρχικό ποδόσφαιρο και, εν αντιθέσει με άλλες φορές, το έκανε με διάρκεια. Ανώτερη στο πρώτο, ανώτερη και στο δεύτερο ημίχρονο. Σκαλιά ανώτερη. Απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα που μετρούσε τρεις σερί ήττες και ήθελε όσο τίποτα άλλο να βγάλει αντίδραση. Κόντρα σε τέτοια Ανόρθωση, τι πιθανότητες είχε; Μια Ανόρθωση χάρμα ιδέσθαι, παρότι σε άλλο ένα παιχνίδι δεν είχε τον ηγέτη και κορυφαίο παίκτη της (Γκερέρο), δεν είχε έναν βασικό στόπερ της (Φερέρ), δεν είχε στην ενδεκάδα δύο εκ των καλύτερων παικτών της γραμμής κρούσης (Τσίκο-Καστέλ), ενώ έχασε στο 80’ (με το σκορ στο 0-0) τον αριστερό της μπακ (Γκαρθία) και έπαιξε στο τελευταίο εικοσάλεπτο με παίκτη που κατέγραψε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής στη σεζόν (Κίκο)! Αυτή η Ανόρθωση λοιπόν, με τον Γκαγιέγο να παραδίδει... σεμινάρια προπονητικής από τον πάγκο και τον κόσμο της να έχει συγκλονιστική παρουσία στην εξέδρα, έκανε την κορυφαία της εμφάνιση και έδειξε σπουδαία αυταπάρνηση, όταν της ακυρωνόταν το ένα γκολ μετά το άλλο (σημειώνεται πως ήταν σωστές και οι τρεις αποφάσεις, όμως το πέναλτι στις καθυστερήσεις έπρεπε να υποδειχθεί). Και κατέστησε σε όλους σαφές πως είναι εδώ, έτοιμη να διεκδικήσει την επιστροφή της στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ευτύχιος Γιαξής

ENΘΕΤΟ

Παράγινε το κακό,

σοκ και με Γκαρθία

Δεν πήγαν όλα τέλεια για την Ανόρθωση, καθώς ο ενθουσιασμός για το μεγάλο διπλό και την τρομερή εμφάνιση μετριάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Γκαρθία. Παράγινε το κακό στην «Κυρία», καθώς μετά τον τραυματισμό του Γκερέρο και το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Φερέρ, άλλος ένας κορυφαίος παίκτης της θα μείνει εκτός για μήνες. Ρήξη πρόσθιου χιαστού υπέστη ο Ισπανός, ο οποίος ουσιαστικά χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Πλέον, ο Κορέια γίνεται η πρώτη επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας και ο Κίκο η δεύτερη, αν και αναμένεται τον Γενάρη να γίνει μεταγραφή για την εν λόγω θέση.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί