Σάντης: «Mέχρι τώρα συμβιβαζόμασταν, πλέον όχι. Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο»

Δημοσιεύθηκε 14.12.2023
Σάντης: «Mέχρι τώρα συμβιβαζόμασταν, πλέον όχι. Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο»

Tην ομιλία του προέδρου της εταιρείας Ανδρέα Σάντη στην εκδήλωση προς τιμήν των χορηγών της ομάδας δημοσίευσε η Ανόρθωση.

Αναλυτικά η ομιλία του Σάντη:

Αγαπητοί Συνεργάτες και φίλοι,

Σας καλωσορίζω στην ειδικά αφιερωμένη σε εσάς εκδήλωση της Ανόρθωσης Αμμοχώστου, στη βραδιά αυτή, για να σας εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την στήριξή σας σε αυτή την νέα προσπάθεια μας.

Θέλουμε με τους συνεργάτες μας να έχουμε μια στενή σχέση αλληλοβοήθειας, δεν θέλουμε μόνο να παίρνουμε αλλά και να δίνουμε πίσω στο μέγιστο δυνατό βαθμό .

Θέλουμε η Ανόρθωση να είναι ένας ελκυστικός χορηγικός προορισμός και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση.

Επιτυγχάνεται με την Ανόρθωση να διαπρέπει εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, σε όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Όσα θα ακούσετε στη συνέχεια για τα πεπραγμένα της περιόδου μέχρι τώρα και τα σχέδιά μας για το μέλλον δε θα ήταν εφικτά χωρίς τη δική σας βοήθεια.

Κάθε μας ενέργεια, μοναδικό σκοπό έχει την εξυπηρέτηση ακριβώς αυτού του στόχου, της αναβάθμισης της Ανόρθωσης σε όλους τους τομείς και την αναρρίχηση της στην κορυφή.

Επιτρέψετε μου όμως να κάνω μια μικρή αναδρομή πεπραγμένων από την ημέρα ανάληψης της διοίκησης της προεδρίας από τον υποφαινόμενο.

Αναλάβαμε την ομάδα μέσα σε ένα τοξικό και εκρηκτικό κλίμα με την Ανόρθωση να βρίσκεται σε αγωνιστικό μαρασμό και όχι μόνο.

Ένας από τους πρώτιστους στόχους μας ήταν η βελτίωση της σε όλα τα επίπεδα με προτεραιότητα το αγωνιστικό, όπου έπρεπε να ενεργήσουμε άμεσα αφού βρισκόμασταν στη 10η θέση με 19 βαθμούς σε 19 αγώνες. Παράλληλα θέλαμε να τροποποιήσουμε το τρόπο λειτουργίας και κατ’ επέκταση την βελτίωση των οικονομικών δεδομένων, και να θέσουμε τέλος στην εσωστρέφεια, θέλαμε την επανάκτηση της χαμένης υπερηφάνειας του κάθε Ανορθωσιάτη.

Καταφέραμε μέσα από τεράστιες δυσκολίες να ολοκληρώσουμε την τραυματική ποδοσφαιρική περίοδο 2022/23 μακριά από αγωνιστικές περιπέτειες, και συνάμα να δούμε την επόμενη μέρα.

Ο πήχης τοποθετήθηκε εκεί που αρμόζει στην ιστορία και στο τι πρεσβεύει και εκφράζει την Ανόρθωση Αμμοχώστου και το κόσμο της.

Έπρεπε να απαλλαγούμε από ψηλά σε ποσά συμβόλαια που είχαν μεγαλύτερη του ενός έτους χρονική διάρκεια, και το καταφέραμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό μέσα σε υποφερτά οικονομικά πλαίσια.

Έπρεπε επίσης να βρούμε λύσεις σε διακοπές συμβολαίων δυο προπονητικών ομάδων και να αντιμετωπίσουμε οφειλές σε ποδοσφαιριστές και όχι μόνο από προηγούμενες ποδοσφαιρικές περιόδους, υποχρεώσεις δυστυχώς που μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να ταλανίζουν την ομάδα μας.

Σχεδιάσαμε και σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα της Ανόρθωσης Αμμοχώστου πάνω σε ένα 3-ετές πλάνο, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς δραστηριότητας.

Στο κτίσιμο της ομάδας θέσαμε βασικές προϋποθέσεις όπως:

  • Ποιοτική αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού τμήματος
  • Μείωση μέσου όρου ηλικίας ποδοσφαιριστών
  • Ποδοσφαιριστές με προοπτικές μεταπώλησης
  • Προπονητική ομάδα και ποδοσφαιριστές που θα ακολουθούν συγκριμένο πλάνο, όχι αγωνιστικό πλάνο αλλά το να γνωρίζουν τι σημαίνει Ανόρθωση και να παλεύουν μέχρι το τελευταίο λεπτό για την νίκη

Τονίσαμε κατ’ επανάληψη ότι αυτή η χρονιά είναι μεταβατική περίοδος, υποσχεθήκαμε όμως ότι η ομάδα μας θα παλεύει σε κάθε παιγνίδι για την νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Με την παρέλευση 14 αγωνιστικών και παρά τους πολλούς τραυματισμούς και ατυχίες που αντιμετωπίσαμε, έχουμε κερδίσει το σεβασμό φίλων και αντιπάλων και είμαστε περήφανοι πάνω απ’ όλα για τη μαζική παρουσία του κόσμου της Ανόρθωσης και το χειροκρότημά τους μετά από κάθε αγώνα ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου θεώρησα ορθό να είμαι και ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό από όλους τους συνεργάτες μου στο ΔΣ και τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη.

Αναβαθμίστηκε άμεσα ο Αντόνιο Πριέτο από scouter σε Τεχνικό Διευθυντή και παρά τις διαφωνίες και τσακωμούς μας σε τακτά χρονικά διαστήματα δημιουργήθηκε μεταξύ μας η χημεία για να μπορεί η αγωνιστική ανόρθωση της Ανόρθωσης να αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει σάρκα και οστά.

Ο Αντόνιο Πριέτο με την αγάπη και την πλήρη αφοσίωση και αφομοίωση στο τι πρεσβεύει η Ανόρθωση έγινε ένας από εμάς και βασικός πυλώνας για την υλοποίηση του 3-ετούς πλάνου μας.

Μέσα σε αυτή την λογική είμαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την επέκταση της συνεργασίας της Ανόρθωσης Αμμοχώστου με τον Κο Αντόνιο Πριέτο μέχρι και την 30η Ιουνίου 2027.

Στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου όπως αυτό διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια, χωρίς αξιόλογο προϋπολογισμό είναι αδύνατο να πρωταγωνιστήσεις.

Σε αυτό τον τομέα κάναμε ήδη πολλά και προγραμματίζουμε ακόμα περισσότερα. Η αύξηση των πάγιων εσόδων με την ταυτόχρονη μείωση των μη απαραίτητων εξόδων είναι ο μόνος δρόμος προς την οικονομική εξυγίανση. Δεν υποσχεθήκαμε πακτωλό εκατομμυρίων, αλλά χρηστή διοίκηση με βασική επιδίωξη να καταστεί η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ στο μέγιστο δυνατό βαθμό οικονομικά αυτάρκης. Κάναμε σειρά εκδηλώσεων και έπονται κι άλλες με σημαντική επιτυχία, αυξήσαμε τα έσοδα από χορηγούς κατά 19%, προσεγγίσαμε τον κάθε Ανορθωσιάτη μέσα από το πρόγραμμα «Γίνε Συμμέτοχος» και πήγαμε παντού, από το Παραλίμνι μέχρι την Πάφο, για να τους ακούσουμε και να συζητήσουμε μαζί τους.

Από το σύνολο των ενεργειών μας αυξήσαμε μέχρι σήμερα τα έσοδα μας κατά 31% και δεν σταματάμε εδώ. Προσπαθούμε να χτίσουμε την Ανόρθωση του μέλλοντος σε στέρεες βάσεις. Για να το πετύχουμε, σημαντικό βήμα είναι και η βελτίωση των εγκαταστάσεών μας.

Παρά τα περιορισμένα οικονομικά μας έγιναν έργα στο προπονητικό κέντρο Αντώνης Καράς, αναβαθμίσαμε τα θεωρεία στην Ανατολική κερκίδα του Αντώνης Παπαδόπουλος, δώσαμε σημασία στην καθαριότητα υγιεινή και εξυπηρέτηση όλου του φίλαθλου κόσμου που επισκέπτεται το Αντώνης Παπαδόπουλος.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Αντώνης Παπαδόπουλος είναι ένα γερασμένο γήπεδο και η πολιτεία έχει την υποχρέωση άμεσα να προχωρήσει στην αποδέσμευση των κονδυλίων που απαιτούνται για την ανακαίνιση του ώστε να μπορεί να φιλοξενεί αγώνες ομίλων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Με αυτό το σκεπτικό συναντηθήκαμε με το Προέδρο της ΚΔ και αναμένουμε ότι θα περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις. Η αναβάθμιση της παρουσίας της Ανόρθωσης στα κέντρα αποφάσεων είτε της πολιτείας είτε του ποδοσφαίρου είναι απαραίτητη και έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση.

Αναφορικά με το ιδιοκτησιακό του γηπέδου και τις οικονομικές εκκρεμότητες είναι δεδομένο ότι είναι ύψιστης σημασίας να διασφαλιστεί η κυριότητα του γηπέδου και αυτή γίνεται εφικτή μόνο με συντονισμένες ενέργειες και γνώση του τι θέλουμε και πως μπορούμε να το πετύχουμε.

Η εποχή του ενός που ουσιαστικά επικρατούσε την τελευταία 10ετία ανήκει στο κοντινό παρελθόν, έφθασε η ώρα των πολλών και όχι του ενός. Φυσικά σε αυτό το σχήμα των πολλών υπάρχουν και οι λίγοι που έχουν δεσμευτεί να συνεισφέρουν συγκεκριμένα πόσα κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ένας οργανισμός για να μπορεί να πετυχαίνει στόχους χρειάζεται σταθερότητα, ενότητα, πλάνο και συγκεκριμένους τρόπους και ικανότητα υλοποίησης τους.

Ο Σύλλογος Ανόρθωσης Αμμοχώστου ιδρύθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1911 και η ποδοσφαιρική του ομάδα ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 1929. Ως Σύλλογος και ως ένα σώμα, μια Ανόρθωση, πορεύτηκε για 103 τόσα χρόνια κερδίζοντας πρωταθλήματα, Κύπελλα και αξιοπρόσεκτη Ευρωπαϊκή πορεία με αποκορύφωμα την είσοδο της στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση του Champions Leaque. Μέσα σε αυτή την περίοδο και παρά την προσφυγοποίηση απόκτησε το δικό του γήπεδο, το δικό του προπονητικό κέντρο.

Κάτω υπό τις περιστάσεις της δεδομένης χρονικής στιγμής δημιουργήθηκε, και το 2014 ενεργοποιήθηκε, η εταιρεία Ανόρθωσις Αμμοχώστου Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ ή οποία στην ουσιαστική μορφή της είναι ιδιωτική εταιρεία της οικ. Πουλλαϊδη την οποία έχουμε υποχρέωση να ευχαριστούμε σε κάθε αναφορά μας γιατί σε δύσκολές στιγμές στάθηκε οικονομικός αρωγός σώζοντας την Ανόρθωση από καταστροφικές συνέπειες.

Το εγχείρημα της ποδοσφαιρικής εταιρείας δημιούργησε προστριβές στο κόσμο της Ανόρθωσης πριν καν ιδρυθεί με τις γνωστές αντιπαραθέσεις, που δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι και σήμερα με τον διαχωρισμό εταιρείας – συλλόγου. Το μοντέλο της εταιρείας μπορεί να δουλέψει στην πράξη μόνο όταν υπάρχει άτομο ή οργανισμός ο οποίος αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου το οικονομικό κόστος της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Σε αντίθετη περίπτωση, ο διαχωρισμός του ποδοσφαιρικού τμήματος από το Σύλλογο δημιουργεί δυσλειτουργία, αντιπαραθέσεις και προστριβές χωρίς ουσιαστικό λόγο. Στην παρούσα φάση, χρειάζεται να υπάρχει ένα Διοικητικό Συμβούλιο ευέλικτο που να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις και να υλοποιήσει τους στόχους οι οποίοι έχουν τεθεί. Επαναλαμβάνω η Ανόρθωσις είναι μια και υπό τις υφιστάμενες συνθήκες μόνο με μια διοίκηση μπορούν να υλοποιηθούν.

Σε αυτό το ενδεχόμενο η Εταιρεία παραμένει ανενεργή και στην ύπαρξη επενδυτή, στο άμεσο μέλλον η μη, τότε ο Σύλλογος, με βάση τα δεδομένα της χρονικής στιγμής θα διαπραγματευτεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για μια ομαλή, λειτουργική και βιώσιμη συμφωνία διαχείρισης.

Δηλώνουμε έτοιμοι να αναλάβουμε αυτό το φορτίο όμως η απόφαση ανήκει στα μέλη και τον μεγάλο κόσμο της Ανόρθωσης.

Αγαπητοί Συνεργάτες και φίλοι,

Τονίσαμε ότι θα μείνουμε μακριά από την εσωστρέφεια και αυτό κάνουμε, η Ανόρθωση χρειάζεται ξεκάθαρες λύσεις και τις χρειάζεται τώρα, αύριο θα είναι αργά. Αναστάτωση δεν υπάρχει με την αναφορά στο θέμα, αναστάτωση θα υπάρξει αν συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδα. Αναλάβαμε την Ανόρθωση στην πιο δύσκολη στιγμή της και δεν πρόκειται να φοβηθούμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, να βγούμε μπροστά για να καθαρίσουμε το τοπίο. Μέχρι τώρα συμβιβαζόμασταν με τα «δεν πειράζει» τα «κάτω από το χαλί» για να περάσουμε. Όχι πλέον. Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο. Πρέπει να καθαρίσουμε και να προχωρήσουμε. Ο μόνος τρόπος είναι ένα Διοικητικό Συμβούλιο και αν παρουσιαστεί ο μεγαλοεπενδυτής τότε με τα δεδομένα της χρονικής στιγμής να αποφασίσουμε ποια είναι η καλύτερη λύση για την Ανόρθωση. Είναι διαφορετικό να διαπραγματεύεσαι όταν έχεις τεράστια οικονομικά προβλήματα και διαφορετικό αν σε 4-5 μήνες είσαι στους ομίλους. Η Ανόρθωσις πρέπει να πάει μπροστά. Να σταματήσει η ιστορία των δέκα τελευταίων χρόνων και πρέπει να σταματήσουν οι προσωπικές ατζέντες και διαφορές που κρατούν την Ανόρθωση αιχμάλωτη των καταστάσεων γιατί όντως είναι αιχμάλωτη.

Η ομάδα μας αυτή την στιγμή είναι δεμένη σαν μια μεγάλη οικογένεια και είμαι αισιόδοξος αν υλοποιηθούν τα προαναφερθέντα το άμεσο και όχι μόνο μέλλον της Ανόρθωσης Αμμοχώστου δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από λαμπρό!!! ο κάθε Ανορθωσιάτης θα είναι υπερήφανος για την ομάδα του .

Η Ανόρθωση είναι ΜΙΑ, η Ανόρθωση πρέπει να συμπεριφέρεται ως ΜΙΑ, πρέπει να παρουσιάζεται ως ΜΙΑ πρέπει να διοικείται ως ΜΙΑ!

Αγαπητοί μας φίλοι, αποτελείτε τη μεγάλη χορηγική οικογένεια της Ανόρθωσης Αμμοχώστου και αυτή η βραδιά είναι δική σας. Ας την απολαύσουμε!

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «O αθλητισμός ενώνει...» - Τι είπε για τις μετακινήσεις οπαδών

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «O αθλητισμός ενώνει...» - Τι είπε για τις μετακινήσεις οπαδών

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «O αθλητισμός ενώνει...» - Τι είπε για τις μετακινήσεις οπαδών

Εξοφλήθηκε το «ΠΑΠ»: «Ευχαριστούμε τον μεγάλο κόσμο της Ανόρθωσης»

Εξοφλήθηκε το «ΠΑΠ»: «Ευχαριστούμε τον μεγάλο κόσμο της Ανόρθωσης»

Εξοφλήθηκε το «ΠΑΠ»: «Ευχαριστούμε τον μεγάλο κόσμο της Ανόρθωσης»

Μαχητές: «Ημέρα νίκης, το τελικό ποσό εξόφλησης ανήλθε στο €1,075,000»

Μαχητές: «Ημέρα νίκης, το τελικό ποσό εξόφλησης ανήλθε στο €1,075,000»

Μαχητές: «Ημέρα νίκης, το τελικό ποσό εξόφλησης ανήλθε στο €1,075,000»

Sabbianco Ανόρθωση και Παρνασσός θέλουν να πλησιάσουν τον τίτλο στον τέταρτο τελικό

Sabbianco Ανόρθωση και Παρνασσός θέλουν να πλησιάσουν τον τίτλο στον τέταρτο τελικό

Sabbianco Ανόρθωση και Παρνασσός θέλουν να πλησιάσουν τον τίτλο στον τέταρτο τελικό