Δεν είναι και λίγο πράγμα

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 29.8.2022
Δεν είναι και λίγο πράγμα
Σε μια μέτρια βραδιά η «Κυρία» κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι

Είναι αρκετός ο κόσμος της Ανόρθωσης ο οποίος έχει ανάμεικτα συναισθήματα μετά την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό. Αφενός, χαρά για την πολύ σημαντική νίκη, αφετέρου, ανησυχία για την εμφάνιση της ομάδας ιδίως στο πρώτο ημίχρονο. Στην «Κυρία», πάντως, υπάρχει πολύ μεγάλη ικανοποίηση για το πρώτο τρίποντο της σεζόν και δικαιολογημένα.

Δεν είναι και λίγο πράγμα, σε μια μέτρια βραδιά, η ομάδα όχι μόνο να νικά, αλλά να το κάνει και με ανατροπή, σε εκτός έδρας μάλιστα παιχνίδι και υπό τις υπάρχουσες συνθήκες: υπάρχουν ελαφρυντικά για την εμφάνιση, την οποία άλλωστε δεν τη λες και κακή στο σύνολό της. Επρόκειτο για το μόλις πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, κάτι που από μόνο του παίζει τον ρόλο του, ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που η Ανόρθωση είναι μια νέα ομάδα κι οι νέοι παίκτες στη βασική της ενδεκάδα θα είναι πλειοψηφία. Κόντρα στους μαυροπράσινους, πέντε από τις μεταγραφές ξεκίνησαν βασικοί (Μπαϊσίνιο, Πάντσεον, Εμπραλίτζε, Φερέιρα, Νινγκά), ντεμπούτο έκαναν άλλοι τρεις ως αλλαγή (Σάμπο, Γουαρίς, Αντωνίου), ενώ απουσίαζαν ο βασικός στόπερ Χαρογιάν και ο Ράντονιτς.

Tα φιλικά από μόνα τους δεν αρκούν για να «δέσει» μια ομάδα με τόσους νέους παίκτες, να αποκτήσουν μεταξύ τους την κατάλληλη χημεία και να επιτευχθεί η απαιτούμενη ετοιμότητα, έτσι, από τη στιγμή που η Ανόρθωση δεν είχε να δώσει ευρωπαϊκά παιχνίδια, η διαδικασία αυτή θα γίνει, αναγκαστικά, μέσα από τα ματς του πρωταθλήματος. Κι είναι, επομένως, πέρα για πέρα θετικό το ότι ο πρώτος από αυτούς τους αγώνες πέρασε χωρίς απώλειες, ιδίως μετά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν (βλέπε κακό πρώτο ημίχρονο και προβάδισμα Ολυμπιακού), με την ομάδα της Αμμοχώστου να κερδίζει έτσι πολύτιμο χρόνο.

Το αρνητικό για την ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς είναι το ότι στο δεύτερο παιχνίδι, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται κατακόρυφα. Οι κυανόλευκοι φιλοξενούν την Κυριακή (4/9, 20:00) τον ΑΠΟΕΛ, κι αν δεν προλάβουν σε αυτή τη μια βδομάδα να βελτιωθούν σε αισθητό βαθμό και παρουσιάσουν το ίδιο πρόσωπο, οι πιθανότητες να προκύψουν οι πρώτες βαθμολογικές απώλειες θα είναι αυξημένες. Στην Ανόρθωση, πάντως, αισιοδοξούν αφενός πως η ομάδα θα είναι βελτιωμένη κι αφετέρου πως στο γεμάτο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ο κόσμος θα παίξει καταλυτικό ρόλο ως προς το να έρθει η νίκη, όπως έκανε και στο ΓΣΠ, όπου οι ποδοσφαιριστές είχαν τρομερή συμπαράσταση από τη σχεδόν κατάμεστη από κυανόλευκους οπαδούς ανατολική εξέδρα.

Λένε... «επιτέλους»

«Επιτέλους» λένε στην Ανόρθωση βλέποντας τον Κασιμίρ Νινγκά να σκοράρει δύο γκολ, αγωνιζόμενος ως κεντρικός επιθετικός. Ταλαιπωρήθηκε πολύ η «Κυρία» σ΄ αυτή τη θέση, αρκεί να αναφέρουμε πως ο παίκτης από το Τσαντ ξεπέρασε από την πρεμιέρα τα... περσινά γκολ των Λάφερτι, Κατσαράβα, Ρουσιά κι ισοφάρισε αυτά του Νοβότνι. Βεβαίως, τα δύο γκολ στο πρώτο ματς δεν είναι προμήνυμα πως ο Αφρικανός θα συνεχίσει να... πυροβολεί, είναι όμως αναμφίβολα μια ελπιδοφόρα ένδειξη.

O 29χρονος, που αποκτήθηκε αρχικά για αριστερός εξτρέμ, αλλά μετά την επιστροφή του Ουάρντα και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Ράντονιτς... μονιμοποιήθηκε στα φιλικά στην κορυφή, συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να κρατήσει τη θέση, εκτός κι αν ο Κροάτης τα πάει περίφημα και τον εκτοπίσει. Όσο για τον Γουαρίς, όπως δήλωσε ο Μίλανιτς, προορίζεται να παίζει στη θέση του δεύτερου επιθετικού.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Με αγάπη και αισιοδοξία γι

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

«Με αγάπη και αισιοδοξία γι' αυτό που κάνουμε...»

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Mε ανατροπή σε βάρος της ΑΕΛ, έκανε νικηφόρα αρχή η Ανόρθωση

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

Aποχαιρέτησε την Κυπερούντα υπό... συνοδεία Προσκόπων η Ανόρθωση!

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα

ΑΕΛ και Ανόρθωση τσεκάρονται πριν το... φουλάρισμα