Βαθμολογία UEFA: Τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται…

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 11.9.2022
Βαθμολογία UEFA: Τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται…

Πιθανότητες να εκτοξευτούμε από την 22η θέση της βαθμολογίας της UEFA στη 15η ώστε να επιστρέψουμε το 2024 στα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια δεν έχουμε, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η πορεία των ομάδων μας στους ομίλους μάς είναι αδιάφορη. Αφενός, με τρεις ομάδες μας να συμμετέχουν έχουμε την ευκαιρία να ανέβουμε κάποια σκαλοπάτια και να μειώσουμε τις αποστάσεις ώστε τις επόμενες σεζόν να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο, αφετέρου, ίσως μπορέσουμε υπό προϋποθέσεις να διεκδικήσουμε τη 17η θέση, που ναι μεν δεν προσφέρει κάτι… συναρπαστικό όμως αν μη τι άλλο «κερδίζει» γύρο στον πρωταθλητή μας, ο οποίος ξεκινώντας από τον δεύτερο αντί από τον πρώτο θα χρειάζεται μόλις μία πρόκριση για είσοδο σε όμιλο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, μέσα από τα αποτελέσματα της Πέμπτης (8/9) για την πρεμιέρα η προσπάθεια ξεκίνησε με το αριστερό. Σε μια βραδιά που προσφερόταν ιδιαίτερα για θετικά αποτελέσματα, με την Ομόνοια να παίζει εντός έδρας με τη μοναδική αντίπαλο που είχε στα «μέτρα» της (άρα έχοντας το πιο εύκολο από τα έξι της παιχνίδια), τον Απόλλωνα να παίζει με την αδύναμη Βαντούζ και την ΑΕΚ να παίζει (με τον πιο δύσκολο αντίπαλο από τους τρεις των ομάδων μας) στην έδρα της, ο απολογισμός μιας ισοπαλίας στα τρία ματς θεωρείται και είναι κάκιστος, ιδίως λόγω της ήττας των πρασίνων και της αποτυχίας των κυανολεύκων να κερδίσουν.

Έτσι, η Κύπρος πρόσθεσε στη βαθμολογία της μόλις 200 από τους 1.200 βαθμούς που διεκδίκησε στην 1η αγωνιστική, γεγονός που όχι μόνο δεν μας επέτρεψε να πλησιάσουμε τις προπορευόμενες χώρες, αλλά επιπροσθέτως μας απομάκρυνε ακόμη περισσότερο από κάποιες. Και χάθηκε, επομένως, η «χρυσή» ευκαιρία που μας δόθηκε από τα αποτελέσματα των ομάδων κάποιων χωρών να κάνουμε μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και να καλύψουμε σημαντικό μέρος της διαφοράς.

Αρκεί να αναφέρουμε πως η Δανία, που ήταν 2.550 βαθμούς μπροστά μας, μέτρησε τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες και από εκεί που θα μπορούσαμε με δύο νίκες (800 βαθμοί) να καλύψουμε σε μία μόνο αγωνιστική το ένα τρίτο της διαφοράς μας, το μόνο που κάναμε ήταν να πλησιάσουμε κατά 200 βαθμούς. Πέρα από τους Δανούς, στάσιμη έμεινε και η Ελλάδα λόγω της ήττας του Ολυμπιακού από τη Ναντ, ενώ χωρίς νίκη έμειναν άλλες δύο χώρες, το Ισραήλ που πήρε μόνο μία ισοπαλία σε δύο ματς και η Τσεχία (που όμως είναι πολύ μακριά) με δύο ισοπαλίες σε τρεις αγώνες.

Συνολικά, οι 21 ομάδες των εννέα χωρών που είναι μπροστά μας, σε απόσταση μικρότερη των 5.000 βαθμών, πήραν μόλις πέντε νίκες και δέχθηκαν διπλάσιες ήττες (δέκα, καθώς και έξι ισοπαλίες), αριθμοί που καθιστούν αντιληπτό το πόσο μεγάλη ευκαιρία χάσαμε την Πέμπτη να καλύψουμε διαφορές από κάποιες χώρες. Αν και υπάρχει ακόμα δρόμος, το γεγονός πως η διαφορά μας όχι μόνο δεν μειώθηκε από κάποιες χώρες αλλά αυξήθηκε κιόλας, σε συνάρτηση με το ότι έφυγαν από το πρόγραμμα δύο από τα πιο βατά παιχνίδια που είχαν οι ομάδες μας, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και τον στόχο της ανόδου στη 17η θέση.

4321382994915773 Untitled

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Δεν θέλει ευτράπελα στην τελευταία... παράσταση

Δεν θέλει ευτράπελα στην τελευταία... παράσταση

Δεν θέλει ευτράπελα στην τελευταία... παράσταση

Έχεις δύο ομάδες; Τίγκα στο άγχος!

Έχεις δύο ομάδες; Τίγκα στο άγχος!

Έχεις δύο ομάδες; Τίγκα στο άγχος!

Μπάλα στο τελευταίο του στην ΑΡΕΝΑ

Μπάλα στο τελευταίο του στην ΑΡΕΝΑ

Μπάλα στο τελευταίο του στην ΑΡΕΝΑ