Πολλές οι σκέψεις του Μπεργκ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 19.2.2021
Πολλές οι σκέψεις του Μπεργκ

Το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ πλησιάζει για την Ομόνοια. Αύριο οι πράσινοι θα προσπαθήσουν κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο να πάρουν το νικηφόρο αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μπαίνοντας από θέση ισχύος στα πλέι οφ. Είναι ένα παιχνίδι με τις δικές του ιδιαιτερότητες και άπαντες στο πράσινο στρατόπεδο θέλουν να νιώσουν το ίδιο συναίσθημα όπως και στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν πανηγύρισαν μετά από πολλά χρόνια νίκη σε βάρος του ΑΠΟΕΛ.


Είναι σε καλή φάση οι τριφυλλοφόροι, μετρώντας ένα σερί 15 αγώνων χωρίς ήττα (έντεκα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες). Παράλληλα, θέλουν να κρατήσουν το αήττητο στα ντέρμπι, αλλά και το αήττητο της έδρας. Είναι λοιπόν πολλά τα κίνητρα, πόσω μάλλον σε μία αναμέτρηση απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Μία ομάδα με την οποία θα τα ξαναπεί σύντομα στον θεσμό του κυπέλλου για μία θέση στα ημιτελικά.

Η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Χένινγκ Μπεργκ είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί, όπως και ο αγωνιστικός σχεδιασμός. Και αυτό γιατί, από τη μία είναι οι επιστροφές των Σέχου και Γιόρντι Γκόμεθ που ήταν τιμωρημένοι με τον Ερμή και από την άλλη είναι οι αμφίβολοι. Κόντρα στους «φτεροπόδαρους» αποκόμισαν πρόβλημα τραυματισμού οι Τσέποβιτς, Γκόμες και Φαμπιάνο. Μεγαλύτερη αγωνία υπάρχει για τον πρώτο, μιας και έχει φέρει το εύκολο γκολ που δεν είχε η Ομόνοια και η απουσία του στην παρούσα φάση είναι καθοριστική. Οι άλλοι δύο φαίνεται να προλαβαίνουν.

Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα, όταν και θα διεξαχθεί η τελευταία προπόνηση. Εφόσον λοιπόν δεν προλάβει ο Σέρβος επιθετικός, ο οποίος έχει φθάσει τα πέντε γκολ, υπάρχει μεγάλο ερωτηματικό και για τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Αν θα διατηρηθεί δηλαδή το 4-4-2 ή θα επιστρέψει η τεχνική ηγεσία στο 4-2-3-1. Το πιθανότερο είναι να επιλεχθεί το δεύτερο, μιας και ο Ντούρις δεν πείθει δίπλα στον Ασαντέ, με τον Παπουλή να παίρνει θέση στο αρχικό σχήμα.

Τώρα, για το δεξί άκρο της άμυνας, δεν είναι σίγουρο πως θα επανέλθει ο Σέχου. Και ο Χούμποτσαν καλύπτει τη θέση αρκετά ικανοποιητικά και θέτει υποψηφιότητα και αυτός. Από εκεί και πέρα, ο Γκόμεθ θα είναι σίγουρα στο αρχικό σχήμα δίπλα από τον ανεβασμένο Κούσουλο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ