Η Αδαμαντία Χριστοδουλίδου χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Κύπρο!

Δημοσιεύθηκε 10:57 μμ
Η Αδαμαντία Χριστοδουλίδου χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Κύπρο!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

(Απεσταλμένος ΕΑΚ)

Η πρώτη επιτυχία για την Κύπρο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα είναι γεγονός. Η Αδαμαντία Χριστοδουλίδου, μαθήτρια του Αθλητικού Λυκείου Κύκκου Β’ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Τζούντο, κατηγορία -52 Kg.

Η 17χρονη αθλήτρια, παρά το κακό της ξεκίνημα, στη συνέχεια, πείσμωσε, βγάζοντας τον καλύτερο της εαυτό, κάτι που της χάρισε μια θέση στο βάθρο.

Στον πρώτο αγώνα, η Αδαμαντία Χριστοδουλίδου παρουσιάστηκε επηρεασμένη από το άγχος και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κινέζας Νινγκ Κιν. Έχασε τον αγώνα με «κατακράτηση», ενώ ήταν ολοφάνερο, πως είχε μεγαλύτερες δυνατότητες. Στη συνέχεια απαλλαγμένη από το άγχος, κατάφερε και πήρε δύο νίκες που την οδήγησαν στο χάλκινο μετάλλιο. Αρχικά νίκησε την Ενχμέντ Ουλαμαμπάτ από την Μογγολία, επικρατώντας με δύο wizari. Στο αγώνα για το χάλκινο, ξεπέρασε το εμπόδιο της Σόνα Γκουλίγεβα από το Αζερμπαϊτζάν με «σπάσιμο χεριού».

Πανευτυχής η Αδαμαντία Χριστοδουλίδου ανέβηκε στο βάθρο και μετά την απονομή δεν σταμάτησε να… χαζεύει το μετάλλιο και να φωτογραφίζεται, κρατώντας το με περηφάνια.

«Στον πρώτο αγώνα δεν ήμουν καλή. Ήμουν σίγουρη ότι μπορούσα για καλύτερα. Είχα άγχος και δεν ήταν καλή η ψυχολογία μου. Στη συνέχεια, όμως, όλα άλλαξαν. Η νίκη μου στο δεύτερο αγώνα με βοήθησε και στο τέλος ήρθε και η νίκη στον αγώνα του μεταλλίου» μας ανέφερε η Αδαμαντία Χριστοδουλίδου. «Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή την επιτυχία. Θέλω να αφιερώσω αυτή την επιτυχία στον προπονητή μου, Θεόδωρο Μανδρίδη, στον πατέρα μου, στην ομοσπονδία και στον κ. Τρικωμίτη» συμπλήρωσε.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Μια συμμετοχή σε τελικό και δύο αποκλεισμούς στις προκριματικές σειρές ήταν ο απολογισμός της κυπριακής αποστολής στην κολύμβηση. Ο Αλέξης Ιακωβίδης στα 100 μέτρα ύπτιο, πήρε την 6η θέση στον τελικό του αγωνίσματος. Ο 17χρονος μαθητής του Λυκείου Κύκκου Β’ είχε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία σε ένα αγώνισμα που κατέγραψε 54 συμμετοχές. Στον προκριματικό, έκανε χρόνο 57.82, ενώ στον τελικό, ήταν λίγο πιο αργός, τερματίζοντας στα 57.90. Το παγκύπριο ρεκόρ νέων, το οποίο ανήκει στον ίδιο, είναι 57.70.

Από την άλλη, η Μιχαηλδήμη Προκοπίου (35.13) και η Ιωσηφίνα Τζιοβάννη (35.71) στα 50 μέτρα πρόσθιο δεν μπόρεσαν να κάνουν την επίδοση που θα τις έβαζε στον τελικό. Η Μιχαηλδήμη Προκοπίου ολοκλήρωσε στην 17η θέση και η Ιωσηφίνα Τζιοβάννη στην 25η, σε σύνολο 47 αθλητριών.

ΣΤΙΒΟΣ

Θετική και γεμάτη προκρίσεις στους τελικούς, ήταν η παρουσία στο στίβο, στην πρώτη ημέρα των αγώνων. Η Μαρίνα Χατζηκώστα με βολή στα 15.40 πήρε την πρόκριση στον τελικό της σφαιροβολίας, ο Αντρανίκ Σαρκίς Αστζιάν πήδηξε στα 14.60, «κλειδώνοντας» μια θέση στον τελικό του τριπλούν, κάτι που κατάφερε και ο Κυπριανός Λιασής στο ύψος με άλμα στο 1.70. Πρόκριση και για τον Ες Μπάμπα Σοράι στα 800 μέτρα με χρόνο 1.56.71. Την πρόκριση στον ημιτελικό των 100 μέτρων εξασφάλισαν και οι Ευάγγελος Πετάσης και Μαριλίζα Πιττάκα, ενώ πρόκριση στον τελικό των 400 μέτρων εξασφάλισε και ο Μάρκος Αντωνιάδης με χρόνο 48.89.

Οι κυπριακές συμμετοχές το Σάββατο (26/10)

Δεύτερη αγωνιστική μέρα στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα που διεξάγεται στο Μπαχρέιν και η κυπριακή αποστολή ευελπιστεί σε καλές επιδόσεις από τους αθλητές και αθλήτριες και διάκριση εκεί που είναι εφικτό.

ΣΤΙΒΟΣ

Γεμάτη δράση με τελικούς στο στίβο, το απόγευμα του Σαββάτου (26/10). Στις 14:45 θα αγωνιστεί Αντρανίκ Σαρκίς Αστζιάν στο τριπλούν και στις 15:00 στη δισκοβολία η Μαρίνα Χατζηκώστα, Θα ακολουθήσει στις 15:25 ο Κυπριανός Λιασής στον τελικό του ύψους και στις 16:20 ο Ες Μπάμπα Σοράι. Διπλή εκπροσώπηση στον τελικό σφυροβολίας των αγοριών. Ο σημαιοφόρος μας Αλέξανδρος Γκαμράουι και ο Κυριάκος Καϊττάνης θα ριχθούν στη μάχη διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ώρα έναρξης του αγωνίσματος είναι στις 16:30. Θα ακολουθήσει στις 18:35 ο προκριματικός των 200 μ. κοριτσιών και πάλι με διπλή εκπροσώπηση. Τζασμίν Κανακάντι και Μαριλίζα Πιττάκα θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό. Για το ίδιο αγώνισμα, στα αγόρια, ο Λάμπρος Χριστοφίδης, θα κάνει την κούρσα του στις 19:05.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Και οι τέσσερις αθλητές της κολύμβησης θα δώσουν προκριματικούς το πρωί του Σαββάτου (26/10) στις 9:00. Ο Ιβάν Κίσελεβ στα 200 μ. πεταλούδα, η Μιχαηλδήμη Προκοπίου και η Ιωσηφίνα Τζιοβάννη στα 100 μέτρα πρόσθιο και ο Αλέξης Ιακωβίδης στα 50 μέτρα ύπτιο.

ΤΖΟΥΝΤΟ

Στις 10:00 θα αρχίσουν οι προκριματικοί αγώνες στο Τζούντο. Η Μαρίνα Αζινού θα αγωνιστεί στην κατηγορία -57 Kg και ο Στέφανος Λαζαρίδης στην κατηγορία -73Kg. Αμφότεροι, θέλουν να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Στις 13:00 θα αγωνιστεί ο Σπύρος Βέλιος, στην κατηγορία -57 Kg. Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν 10 αθλητές και ο Σπύρος απέφυγε τον επιπλέον αγώνα για είσοδο στην 8άδα. Αντίπαλος του θα είναι ο Αρόι Ρέγες.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταίες πινελιές για το Chesva 2.0 Regatta of Champions – The R.O.C

Τελευταίες πινελιές για το Chesva 2.0 Regatta of Champions – The R.O.C

Τελευταίες πινελιές για το Chesva 2.0 Regatta of Champions – The R.O.C

Σούπερ αρχή για Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Σούπερ αρχή για Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Σούπερ αρχή για Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Διεξάγεται το Σάββατο (26/10) το O3 OlympusMan – Τrail Run

Διεξάγεται το Σάββατο (26/10) το O3 OlympusMan – Τrail Run

Διεξάγεται το Σάββατο (26/10) το O3 OlympusMan – Τrail Run

Κυμάτισε με περηφάνια η κυπριακή σημαία στην τελετή έναρξης της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας!

Κυμάτισε με περηφάνια η κυπριακή σημαία στην τελετή έναρξης της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας!

Κυμάτισε με περηφάνια η κυπριακή σημαία στην τελετή έναρξης της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας!