Κύπελλο με ομίλους; Πάτε καλά;

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 14.2.2021
Κύπελλο με ομίλους; Πάτε καλά;

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ έριξε πρόσφατα την εισήγηση ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή του θεσμού του κυπέλλου με ομίλους. Άλλο και τούτο.


Δηλαδή, αντί να γίνονται εισηγήσεις για βελτίωση του τρόπου διεξαγωγής του κυπέλλου, με τις πιθανότητες των εκπλήξεων να είναι μεγάλες, αντίθετα οι εισηγήσεις που υποβάλλονται είναι προς όφελος (και πάλι) μόνο των «μεγάλων» του ποδοσφαίρου μας.


Ουσιαστικά, είναι επιστροφή στο… παρελθόν. Σε ποια άλλη, προηγμένη ποδοσφαιρικά, χώρα της Ευρώπης το κύπελλο διεξάγεται με ομίλους; Ήμαρτον.


Είναι απορίας άξιο γιατί να μην τολμούν οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας να εφαρμόσουν τη μέθοδο των νοκ άουτ παιχνιδιών μέχρι και την προημιτελική φάση, κάτι που γίνεται, για παράδειγμα, στην Αγγλία, όπου ο θεσμός προσφέρεται για μια μικρή ομάδα ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και να διακριθεί.


Αυτή τη στιγμή στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας βρίσκονται ομάδες όπως η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (ουραγός της Πρέμιερ Λιγκ) και η Μπόρνμουθ, ομάδα της Τσιάνμπιονσιπ, ενώ είναι εκτός θεσμού μεγάλες παραδοσιακές αγγλικές ομάδες, όπως η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ και η Τότεναμ. Αυτό είναι κύπελλο, κύριοι της ΚΟΠ. Από τη φάση των 32, όλες οι ομάδες στην κληρωτίδα, ανεξαρτήτως κατηγορίας, με νοκ άουτ αγώνες.


Να μπορέσει, για παράδειγμα, το ΘΟΪ Λακατάμιας ή ο Διγενής Μόρφου να υποδεχθεί στο γήπεδό του την Ομόνοια ή τον Απόλλωνα και σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες έχει για την έκπληξη. Να νιώσουν την ικανοποίηση και οι παίκτες των μικρών ομάδων ότι κοντράρονται με τις καλύτερες ομάδες της Κύπρου. Να έχουν την ευκαιρία να δείξουν κι αυτοί τι αξίζουν, να τους δει ο κόσμος μέσω της τηλεόρασης. Να έχει την ευκαιρία μια μικρή ομάδα, μέσω ευνοϊκών κληρώσεων, να βρεθεί έστω μία φορά στην ιστορία της στους «8» ή στους «4» του θεσμού, γιατί όχι και στον μεγάλο τελικό.


Αυτό σημαίνει κύπελλο. Ένας εντελώς διαφορετικός θεσμός απ’ ό,τι το πρωτάθλημα, που σε νοκ άουτ αγώνες δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλες τις ομάδες, μικρές και μεγάλες, να διακριθούν.


Πόσο δύσκολο είναι για τους ιθύνοντες της ΚΟΠ να το αντιληφθούν;

Tags

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ