Ο πονοκέφαλος του Μπεργκ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 12.2.2021
Ο πονοκέφαλος του Μπεργκ

Ανέβηκε σκαλοπάτι η Ομόνοια μετά την ισοπαλία της ΑΕΛ με την Ανόρθωση. Πλέον βρίσκεται στη 2η θέση και στο -1 από την κορυφή και τον Απόλλωνα. Είναι επίσης στο +1 από την 3η ΑΕΛ και στο +5 από την 4η Ανόρθωση. Ξέρει πολύ καλά πως αυτή την αγωνιστική, εφόσον αυτή κάνει το καθήκον της κόντρα στον Ερμή στο «Αμμόχωστος» (Σάββατο), θα βγει κερδισμένη αφού θα διεξαχθεί το ντέρμπι της Λεμεσού.


Και αυτό γιατί, όπως είναι φυσιολογικό, δεν μπορούν να νικήσουν και οι δύο. Είτε θα ανεβεί στην κορυφή με ήττα του Απόλλωνα ή ισοπαλία είτε θα ανοίξει και άλλο τη διαφορά από τους γαλαζοκίτρινους. Βλέπει όμως τη δική της ομάδα και πώς θα καταφέρει να αποδράσει με το διπλό από μια έδρα όπου γνώρισε τη μία από τις δύο της φετινές ήττες (2-1 από Νέα Σαλαμίνα).

Το παιχνίδι γίνεται δυσκολότερο από τη στιγμή που λόγω τιμωρίας θα απουσιάσουν δύο σημαντικά γρανάζια από την πράσινη μηχανή. Ο λόγος για τους Αμπντουλάχι Σέχου και Γιόρντι Γκόμεθ. Αναμένουμε λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσον ο Χένινγκ Μπεργκ θα διατηρήσει τον ίδιο σχηματισμό (4-4-2), βάζοντας δίπλα στον Γιάννη Κούσουλο τον Βίτορ Γκόμες ή αν θα επιστρέψει στο 4-2-3-1, με την είσοδο του Παπουλή στο αρχικό σχήμα αλλά και του Γκόμες. Για το δεξί άκρο της άμυνας, απόντος του Σέχου, θα επιλεχθεί ο Τόμας Χούμποτσαν ο οποίος επιστρέφει από τιμωρία.

Απέναντι στους «φτεροπόδαρους» οι τριφυλλοφόροι θέλουν να διευρύνουν κι άλλο το αήττητο σερί τους το οποίο βρίσκεται στα δεκατέσσερα παιχνίδια. Από τις 22 Νοεμβρίου και έπειτα έχουν πετύχει δέκα νίκες και έφεραν τέσσερις ισοπαλίες. Στόχος ασφαλώς είναι το διπλό καθώς ακόμα και αν δεν χάσουν θα είναι αποτυχία μια ισοπαλία με μια ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της. Δεν πρέπει με τίποτα να την υποτιμήσουν. Άλλωστε την... είχαν πατήσει στο ΓΣΠ (0-0), πετώντας δύο βαθμούς.

Δικαιώνεται για την ώρα

Στα θετικά των τελευταίων παιχνιδιών είναι πως «γράφει» το όνομά του στους σκόρερ ο Μάρκο Τσέποβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός δείχνει από την αρχή πως το... έχει το γκολ και προς το παρόν ο Χένινγκ Μπεργκ δικαιώνεται για την επιλογή του. Άλλωστε τόσο ο Ντούρις όσο και ο Κακουλλής δεν μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά και «ανάγκασαν» τον Μπεργκ να επιστρατεύσει τον Ασάντε, ο οποίος τα πήγε περίφημα στη θέση του επιθετικού.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ