Δύο κατηγορίες των 10 ομάδων

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 7.2.2021
Δύο κατηγορίες των 10 ομάδων

Οι φίλαθλοι έχουν καλές ιδέες για να προκόψει το ποδόσφαιρό μας και τις μεταφέρουν. Βλέπετε στα ΜΚΔ δεν βρίσκεις μόνο ανοησίες αλλά και σοβαρά θέματα.


Ένα από αυτά ήταν και το άρθρο του παλιού, καλού φίλου, Σωτήρη Νεοκλέους: «Μόνο στην Κύπρο όσοι αντιπροσωπεύουν το 5-7% των Κύπριων φιλάθλων (με βάση τα εισιτήρια που πουλούν) περνούν το δικό τους, αντί το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου.  Ας ζητήσουν την αναβάθμιση της Β' Κατηγορίας για να μην είναι μίασμα η συμμετοχή σε αυτή την κατηγορία. Πρωτάθλημα 10 ομάδων στην Ανώτατη Κατηγορία, και 10 στην Α' Κατηγορία (πρώην Β'), σε 4 γύρους. Να υποβιβάζονται αυτόματα ο 10ος και 9ος από την Ανώτατη Κατηγορία, να ανεβαίνουν αυτόματα οι 2 πρώτοι της Α' Κατηγορίας, και ο 8ος της Ανώτατης να παίζει μπαράζ με τον 3ο της Α'.


Οι κανονισμοί για του ξένους να είναι οι ίδιοι και στις 2 κατηγορίες και να υπάρχουν αυξημένα κίνητρα για χρήση Κύπριων ποδοσφαιριστών. Να αναβαθμιστούν τα γήπεδα των πιο μικρών σε ομάδων, όπως γίνεται τώρα με το γήπεδο της Δόξας, με βοήθεια των ΚΟΠ και ΚΟΑ. Το ίδιο πρέπει να γίνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α' Κατηγορίας που πρέπει να αυξηθούν.


Το κύπελλο να διεξάγεται με μονούς αγώνες και μόνο με τις ομάδες των 2 Ανώτερων κατηγοριών. Με αυτό τον τρόπο οι 2 μεγάλες κατηγορίες θα παίζουν μάξιμουμ 40 παιγνίδια τον χρόνο.


Έτσι αυξάνονται τα έσοδα όλων των ομάδων και αναβαθμίζεται το δύσμοιρο κυπριακό ποδόσφαιρο αφού δεν θα υπάρχουν αδιάφορες ομάδες, και κατ' επέκταση, οι γνωστές ιστορίες με τα στοιχήματα και τους φακέλους. Ας δούμε και μια φορά το καλό του ποδοσφαίρου και όχι της κάθε ομάδας και του κάθε παράγοντα ξεχωριστά».

Tags

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ