Ποια η διαφορά ομίλων - πλέι οφ;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 6.2.2021
Ποια η διαφορά ομίλων - πλέι οφ;

Έχω αντιληφθεί την πρόταση που έριξε τις προάλλες ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, σχετικά με την κατάργηση των πλέι οφ και σύσταση κυπέλλου με ομίλους! Προσπαθεί ο κ. Κούμας να σταματήσει την κάθοδο φακέλων για στημένα παιχνίδια από την UEFA, τα κρούσματα των οποίων αυξάνονται στην τελική φάση του πρωταθλήματος και σε αγώνες όπου είτε ο ένας, είτε και οι δυο αντίπαλοι δεν ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα.


Προσπαθεί ο πρόεδρος της ΚΟΠ, ωστόσο η λύση που έδωσε δεν είναι η ιδανική. Θα έλεγα ότι καλύτερη λύση, που θα άρεσε και σε πολλούς παράγοντες, θα ήταν η αύξηση των ομάδων σε 16 με διεξαγωγή μόνο δύο γύρων και τετραπλό αυτόματο υποβιβασμό! Μην μου πείτε ότι έτσι δεν θα ήταν καλύτερα αν θέλουμε να καταργήσουμε τα πλέι οφ.


Τέλος πάντων, για να είμαστε και λίγο σοβαροί, τα στημένα στο κυπριακό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να σταματήσουν με κατάργηση των πλέι οφ. Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα για να αλλάξει χαρακτήρα το ποδόσφαιρό μας και όσοι ασχολούνται με αυτό. Χρειάζεται πάνω απ' όλα ένα σταθερό πρωτάθλημα με συγκεκριμένο αριθμό ομάδων, με σταθερό και ελκυστικό σύστημα διεξαγωγής και όχι ό,τι συμφέρει στον καθένα.


Και δεν συζητώ τώρα αν οι ομάδες θα είναι 10, 12 ή και 14. Α, και μην ξεχνάτε ότι το πρωτάθλημά μας θέλει καθαρότητα, σε όλα τα επίπεδά του, από τις ομάδες μέχρι και τις πιο υψηλές επιτροπές του...

Tags

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ