Δεν λες ευτυχώς…

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 10.2.2020
Δεν λες ευτυχώς…
Η Ανόρθωση έπεσε στην παγίδα του Ολυμπιακού, ωστόσο δεν της κόστισε την κορυφή

Με τον εαυτό τους τα έχουν στην Ανόρθωση, όχι μόνο μετά την ήττα του Σαββάτου από τον Ολυμπιακό, αλλά πολύ περισσότερο μετά την ήττα της Ομόνοιας χθες από τον Εθνικό. Η ομάδα της Αμμοχώστου έχασε μια εξαίσια ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά της στους 5 βαθμούς από τη δεύτερη Ομόνοια. Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος. Η «Κυρία», παρά την πρώτη της γκέλα στο πρωτάθλημα, δεν έχασε τουλάχιστον την κορυφή. Έκανε ένα βήμα σημειωτόν που δεν της κόστισε βαθμολογικά και που -λογικά- θα της γίνει μάθημα για τη συνέχεια…

Πρώτη γκέλα
Όπως προαναφέραμε, η ήττα στο Μακάρειο από τον Ολυμπιακό αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη γκέλα της Ανόρθωσης τη φετινή σεζόν, αφού μέχρι προχθές μετρούσε μόνο νίκες απέναντι στους μικρομεσαίους (εξαιρείται η Νέα Σαλαμίνα αφού τα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν χαρακτήρα ντέρμπι). Η ομάδα της Αμμοχώστου έμεινε σε χαμηλά επίπεδα απόδοσης κι αυτό της κόστισε, όπως εξάλλου παραδέχθηκε ο ίδιος ο Τιμούρ Κετσπάγια στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα.


Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά στο φετινό πρωτάθλημα πως δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Ιδίως όταν το απουσιολόγιό είναι γεμάτο, αποτελεί ένα παραπάνω εμπόδιο. Όσο βάθος κι αν έχει μια ομάδα, είναι λογικό να επηρεάζεται όταν προκύπτουν μαζεμένα προβλήματα. Χωρίς να αποτελεί βέβαια δικαιολογία -το είπε και ο ίδιος ο Κετσπάγια- είναι ωστόσο μια πραγματικότητα.


Η Ανόρθωση δείχνει τον τελευταίο καιρό να περνάει μια περίοδο κάμψης στην απόδοσή της, κι αυτό είναι κάτι που καλείται να βελτιώσει άμεσα. Προφανώς η ήττα στην πρωτεύουσα έφερε στεναχώρια, αλλά τίποτα δεν τελειώνει με αυτήν. Το ζητούμενο είναι να αντιδράσει άμεσα, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα που ακολουθεί για το πρωτάθλημα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» την ερχόμενη Κυριακή.


Χρήζει βελτίωσης
Είναι επίσης εμφανές ότι, πέραν από την απόδοσή της, η «Κυρία» θα πρέπει από ‘δω και μπρος να βελτιώσει τη βαθμολογική της συγκομιδή στα εκτός έδρας παιχνίδια. Οι αριθμοί καταδεικνύουν αυτό που αναφέρουμε: στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μετράει οκτώ νίκες και μόλις μία ισοπαλία (με την Ομόνοια) σε εννέα παιχνίδια, έχοντας σκοράρει 22 γκολ και δέχθηκε μόλις τρία. Μακριά από την έδρα της, σε δέκα αγώνες πέτυχε τέσσερεις νίκες, έφερε τρεις ισοπαλίες και δέχθηκε ισάριθμες ήττες, με γκολ 16 υπέρ και 9 κατά. Στην έδρα της δηλαδή μάζεψε 25 βαθμούς, ενώ εκτός πήρε 15. Στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της στη Λευκωσία πήρε έναν βαθμό στα παιχνίδια με Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακό. Είναι, λοιπόν, κάτι που θα πρέπει σαφώς να διορθώσει ενόψει της συνέχειας, η οποία θα είναι ακόμη πιο δύσκολη τώρα που πλησιάζει και η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.


Οι παίκτες-κλειδιά
Είναι επίσης σημαντικό για την Ανόρθωση να επανέλθουν σε υψηλό επίπεδο απόδοσης κάποιοι ποδοσφαιριστές-κλειδιά, οι οποίοι επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της. Η ομάδα περνάει μια περίοδο κάμψης, κι αυτό αφορά προφανώς και κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Όταν προκύπτουν και μαζεμένες απουσίες, είναι λογικό να επηρεάζεται το σύνολο ακόμη περισσότερο. Με τις επιστροφές, κι αφού θα αυξηθούν οι επιλογές στα χέρια του Κετσπάγια, υπάρχει η πεποίθηση ότι θα προκύψει βελτίωση στο συγκεκριμένο κομμάτι.


Αγωνιστικά
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι ποδοσφαιριστές πήραν διήμερο ρεπό και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις αύριο Τρίτη. Χθες προπονήθηκαν όσοι δεν αγωνίστηκαν με τον Ολυμπιακό, όσοι έπαιξαν λίγο ως αλλαγή και οι τραυματίες που ακολούθησαν το ειδικό τους πρόγραμμα.


Ο Λόρια αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μύτη και γι’ αυτό δεν είχε παίξει με τον Ολυμπιακό. Πιθανότατα θα φορέσει προστατευτική μάσκα και θα επιστρέψει. Ο Σελίν αποχώρησε στο ημίχρονο μετά από χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι, αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό. Απ’ εκεί και πέρα, τις επόμενες μέρες θα ανεβάσουν ρυθμούς οι Μαργκάσα και Οκριασβίλι και θα φανεί προσεχώς η κατάστασή τους. Ο Τιμούρ Κετσπάγια θα έχει σίγουρα επιπλέον επιλογές κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, καθώς επιστρέφουν οι Κωστάκης Αρτυματάς, Νταουσβίλι και Καλτσάς, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στο Μακάρειο καθώς ήταν τιμωρημένοι λόγω καρτών.

]]>

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ