Σκόνταψε κι «έπεσε» στο 5ο γκρουπ δυναμικότητας η Κύπρος ενόψει Euro 2024

Δημοσιεύθηκε 28.9.2022
Σκόνταψε κι «έπεσε» στο 5ο γκρουπ δυναμικότητας η Κύπρος ενόψει Euro 2024

Σε μία διοργάνωση (Euro2020) περιορίστηκε η παρουσία της Κύπρου στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας της προκριματικής φάσης. Λόγω της πορείας μας τα τελευταία χρόνια η εθνική μας ομάδα υποχώρησε, ενόψει των προκριματικών του Euro 2024, στο πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τη χώρα μας σε ό,τι αφορά την κλήρωση.

Η εθνική μας δεν μπορεί να κληρωθεί με αρκετές εκ των πιο αδύναμων ομάδων, όπως Λιθουανία, Γιβραλτάρ, Εσθονία, Λετονία, Μολδαβία και Μάλτα, που βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας μαζί μας, ενώ θα έχει πιθανούς αντιπάλους Ελλάδα, Τουρκία και Γεωργία, χώρες που θα απέφευγε αν παρέμενε στο τέταρτο γκρουπ.

Τα γκρουπ δυναμικότητας είναι έξι με το πρώτο να περιλαμβάνει και τις τέσσερις «φιναλίστ» του Nations League. Η κλήρωση θα αναδείξει δέκα ομίλους, με επτά από αυτούς να αποτελούνται από πέντε ομάδες και τους άλλους τρεις να έχουν από έξι ομάδες. Στην τελική φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο και τρεις ομάδες του Nations League οι οποίες δεν θα έχουν εξασφαλίσει πρόκριση μέσω των προκριματικών, ενώ την 24άδα της διοργάνωσης συμπληρώνει η διοργανώτρια Γερμανία.

Όλα τα γκρουπ δυναμικότητας:

  1. Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ελβετία, Πολωνία + Ολλανδία, Κροατία, Ισπανία, Ιταλία (ως γκρουπ Nations League)
  2. Γαλλία, Αυστρία, Τσεχία, Αγγλία, Ουαλία, Ισραήλ, Βοσνία, Σερβία, Σκωτία, Φινλανδία
  3. Ουκρανία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σλοβενία, Ιρλανδία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σουηδία, Αρμενία
  4. Γεωργία, Ελλάδα, Τουρκία, Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Βόρεια Μακεδονία
  5. Σλοβακία, Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λιθουανία, Γιβραλτάρ, Εσθονία, Λετονία, Μολδαβία, Μάλτα
  6. Ανδόρα, Σαν Μαρίνο, Λιχτενστάιν
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις