ΑΚΕΛ: Κινητοποίηση για την επίθεση στο οίκημα - Παρών και το σωματείο της Ομόνοιας
Δημοσιευτηκε:

Με ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ καταδικάζει την επίθεση κουκουλοφόρων στο οίκημα όπου στεγάζονται οι οργανωμένοι της Ομόνοιας.
Το κόμμα της Αριστεράς καλεί παράλληλα τον κόσμο σε κινητοποίηση η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα (19/5) στις 18:00 έξω στο οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων Πάνω Λακατάμιας για καταδίκη της επίθεσης.
Το «παρών» θα δώσει και το σωματείο της Ομόνοιας το οποίο στην ανακοίνωση του αναφέρει: Καλούμε με τη σειρά μας απόψε τον κόσμο στις 18:00 σε συγκέντρωση έξω από το σωματείο της Α.Ε Λακατάμειας!
Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:
Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τη χθεσινή εγκληματική επίθεση κουκουλοφόρων στο οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων Πάνω Λακατάμιας με ωμή βία σε βάρος των θαμώνων και πρόκληση τεράστιων υλικών ζημιών. Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη συμπαράσταση του στα στελέχη των Λαϊκών Οργανώσεων Πάνω Λακατάμιας κι εύχεται ταχεία ανάρρωση σε όσους κτυπήθηκαν.
Το ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι τα κίνητρα δεν είναι οπαδικά και ότι η επίθεση σχετίζεται με τις επιθέσεις και βανδαλισμούς από ακροδεξιά φασιστικά στοιχεία σε οικήματα Λαϊκών Οργανώσεων που εντάθηκαν την τελευταία περίοδο σε όλη την Κύπρο. Καλούμε την αστυνομία να προχωρήσει τάχιστα στη διερεύνηση ώστε να υπάρξει επιτέλους προσαγωγή στη Δικαιοσύνη και καταδίκη των δραστών τέτοιων επιθέσεων. Να τερματιστεί η ατιμωρησία ακροδεξιών εγκληματικών στοιχείων που εκκολάπτονται στον σκληρό πυρήνα συγκεκριμένων οπαδικών συνόλων και αναπτύσσουν εγκληματική δράση υπό το σκοτάδι.
Το ΑΚΕΛ καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που πραγματοποιεί το ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας σήμερα το απόγευμα, στις 6μμ στο οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων Πάνω Λακατάμιας για καταδίκη της επίθεσης.