Ο Λαφράνς σταμάτησε την αήττητη πορεία της Ομόνοιας

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

Ο Λαφράνς σταμάτησε την αήττητη πορεία της Ομόνοιας

Η εξέλιξη του αγώνα ανάμεσα στην Πάφο FC και την Ομόνοια

Στην Πάφο και το «Στέλιος Κυριακίδης» σταμάτησε η πορεία της Ομόνοιας, που δέχθηκε την ήττα με 2-1 από την Πάφο FC.


Οι πράσινοι αν και προηγήθηκαν με τον Ντάρμπισαϊρ (64’), υπέκυψαν στην προσπάθεια των γηπεδούχων που έφεραν τα πάνω κάτω με τέρματα των Μπεσέρα (68’) και Λαφράνς (88’).


Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για την Πάφο, που επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τρεις σερί ήττες και έφθασε τους έξι βαθμούς. Δέκα έχει στη συγκομιδή της η Ομόνοια, η οποία μετά από τρεις νίκες και μία ισοπαλία, δέχθηκε την πρώτη της ήττα στο πρώταθλημα.


Η εξέλιξη του αγώνα


Η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε για λογαριασμό της Ομόνοιας στο 7’ όταν μετά από κόρνερ η μπάλα έφθασε στον Λανγκ, το σουτ του οποίου από κοντά βρήκε στο σώμα αμυντικού προ της γραμμής. Ο Μίκου στο 28’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μίκου, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, όμως η φάση κρίθηκε ως μη γενόμενη μιας και υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Oι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίωρο έφτιαξαν και αυτοί κάποιες προϋποθέσεις, με την πιο σοβαρή απειλή για την εστία του Ουζούχο να είναι το σουτ έξω από την περιοχή από τον Μπεσάρα όταν η μπάλα έφυγε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας της Ομόνοιας.



Το πρώτο ημίχρονο σε γενικές γραμμές ήταν μοιρασμένο με εναλλασσόμενη την υπεροχή, αν και στα στατιστικά καταγράφηκε η Πάφος να είχε στην κατοχή της περισσότερη ώρα την μπάλα (60%-40%). Οι δύο ομάδες είχαν από δύο σουτ προς την εστία, εκ των οποίων το ένα εντός στόχου.

  • Από την Κοφίνου, με κιάλια… γέμισαν ξανά την κερκίδα οι Ομονοιάτες


Η Ομόνοια απείλησε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 47' όταν ο Λέτσιακς επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή και από κοντά ο Ντάρμπισαϊρ έκανε την προβολή στέλλοντας την μπάλα στην αντίθετη πλευρά που κινήθηκε ο Ρούντκο, όμως δεν βρήκε στόχο αφού έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Tην ίδια κατάληξη είχε και το δυνατό σουτ που έκανε στο 54' ο Μίκου.



Παρά το γεγονός ότι οι φάσεις ήταν ελάχιστες στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες της Ομόνοιας στο 64' βρήκαν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων και να λύσουν τον γόρδιο δεσμό. Ο Λέτσιακς τρύπησε την άμυνα δίνοντας προς την περιοχή στον Τιάγκο, ο οποίος με παράλληλη μπαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντάρμπισαϊρ που απλά την έσπρωξε στα δίχτυα για να γίνει το 1-0 για την Ομόνοια. Aυτό είναι το τρίτο τέρμα του Άγγλου επιθετικού στην τρέχουσα σεζόν.

Λίγο αργότερα (69') η Ομόνοια με διπλή ευκαιρία πλησίασε στο δεύτερο τέρμα, όμως τελικά ήρθε η ισοφάριση, αφού η Πάφος έφυγε στην αντεπίθεση και εκμεταλλευόμενη την αργοπορία στην επιστροφή των παικτών των πρασίνων, o τελικός αποδέκτης της μπάλας Μπεσάρα με σουτ νίκησε τον Ουζόχο και έφερε το παιχνίδι στα ίσα (1-1).


Μετά την ισοφάριση η Ομόνοια δεν βρήκε τις λύσεις να αντιδράσει, με τους γηπεδούχους στο 80’ να απειλούν με σουτ του Μπάτσιο το οποίο μάζεψε ο τερματοφύλακας των πρασίνων. Η παφιακή ομάδα συνέχισε να πιέζει και η επιμονή της έφερε αποτέλεσμα και στο 88'  μετά από ωραία συνεργασία, ο Νέμετς έδωσε στον Λαφράνς που έσπρωξε την μπάλα και έγραψε το τελικό 2-1.

Συνθέσεις:


Πάφος FC (Ζ. Κόπιτς): Ρούντκο, Σιρόκ (85' Ράσιτς), Λαφράνς, Άραγιουρι, Πανός, Βαλεριάνος, Γουίλιαμς (89' Σάνι), Πάντσεον, Μπεσάρα, Νέμετς, Σακό (61' Βα).


Ομόνοια (Χ. Μπεργκ): Ουζόχο, Μαυρίας, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσιακς, Κούσουλος, Γκόμεθ, Τιάγκο, Έζρα (78' Χριστοφή), Μίκου (78' Ορτέγα), Ντάρμπισαϊρ.


Σκόρερ: 69' Μπεσάρα, 88' Λαφράνς / 64' Ντάρμπισαϊρ


Κίτρινες: 45' Λαφράνς, 45' Bαλεριάνος, 81' Νέμετς / 71'  Μίκου, 73' Ντάρμπισαϊρ


Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος