Μόλις τρεις του... εκατομμυρίου

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 24.7.2022
Μόλις τρεις του... εκατομμυρίου
Η χρηματιστηριακή αξία των Κύπριων παικτών και η λίστα που δύσκολα θα διαφοροποιηθεί

Το κυπριακό στοιχείο δεν είναι και τόσο έντονο στις ομάδες μας. Και αυτό δεν είναι κρυφό. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν «εκκολαφθεί» κάποια νεαρά ταλέντα, εντούτοις δεν είναι πολλά. Εκτός των άλλων, η χρηματιστηριακή τους αξία δεν είναι αρκετά υψηλή, όταν αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Έχουμε ακόμη έναν ολόκληρο μήνα μέχρι την ολοκλήρωση του μεταγραφικού «παράθυρου» και θα υπάρξουν εναλλαγές στις λίστες με τους παίκτες με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία, σύμφωνα με την transfermarkt, όμως αυτή των Κύπριων παικτών που παίζουν στο πρωτάθλημά μας δεν πρόκειται να αλλάξει και ιδιαίτερα. Εκτός και αν έχουμε… επαναπατρισμούς.

Την πρωτιά έχει ο μεσοεπιθετικός της Ομόνοιας Λοΐζος Λοΐζου. Βρίσκεται στο 1,5 εκατομμύριο και ανέβηκε εκεί τον Σεπτέμβριο του 2021. Τον ακολουθεί ο Κωστάκης Αρτυματάς της Ανόρθωσης ο οποίος ανέβασε ξανά την αξία του και αυτός πέρσι τον Σεπτέμβριο. Είχε… πέσει στις 800.000 και η ανοδική του πορεία έφερε και νέο συμβόλαιο.

Αυτοί οι δύο είναι οι μόνοι που βρίσκονται στη δεκάδα των πιο «ακριβοπληρωμένων» παικτών του κυπριακού πρωταθλήματος, όπου στην κορυφή βρίσκεται ο Γκεόργκι Κβιλιτάια (δύο εκατομμύρια). Στο… εκατομμύριο βρίσκεται και ο Ιωάννης Πίττας, ο οποίος παρά την πολύ καλή του παρουσία τη σεζόν που πέρασε, έμεινε στην ίδια αξία με πέρσι (1 εκατ.). Από εκεί και πέρα, ο συμπαίκτης του στον Απόλλωνα Χάμπος Κυριάκου βρίσκεται στις 800.000 ενώ λίγο πιο κάτω είναι ο Ματίας Σπόλιαριτς (750.000). Ακολουθεί ο Ανδρέας Καρώ του ΑΠΟΕΛ και την οκτάδα κλείνουν οι Ανδρόνικος Κακουλλής (Ομόνοια) και Ραφαήλ Μάμας (ΑΕΚ). Μείναμε στις 600.000 μιας και πιο κάτω υπάρχουν πάρα πολλοί Κύπριοι με χρηματιστηριακή αξία τις 500.000. Ένας εξ αυτών είναι ο Ιωάννης Κούσουλος, ο οποίος τον Μάιο του 2021 ήταν στο 1,2 αλλά λόγω του τραυματισμού του έπεσε κατακόρυφα η αξία του. Αναλυτικά:

Λοΐζος Λοΐζου 1.500.000 (4)

Κωστάκης Αρτυματάς 1.200.000 (6)

Ιωάννης Πίττας 1.000.000 (11)

Χαράλαμπος Κυριάκου 800.000 (24)

Ματίας Σπόλιαριτς 750.000 (29)

Ανδρέας Καρώ 700.000 (39)

Ανδρόνικος Κακουλλής 600.000 (49)

Ραφαήλ Μάμας 600.000 (49)

*** Στην παρένθεση είναι η θέση που έχουν στη λίστα, όμως υπάρχουν συνέχεια ανακατατάξεις μιας και βρισκόμαστε σε μεταγραφική περίοδο.

Λαΐφης και Πιέρος

Τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία από τους Κύπριους παίκτες έχουν οι Κωνσταντίνος Λαΐφης και Πιέρος Σωτηρίου οι οποίοι αγωνίζονται σε Σταντάρ Λιέγης και Λουντογκόρετς αντίστοιχα. Κοστολογούνται στα 2,2 εκατομμύρια και ακολουθεί ο Μαρίνος Τζιωνής (Σπόρτινγκ Κάνσας) με 1,5 εκατ. Ψηλά στη σχετική λίστα είναι ο Στέλιος Ανδρέου ο οποίος αγωνίζεται στη Σαρλερουά Βελγίου, με αξία 1,2 εκατομμύρια.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Αν ο Τζολάκης ήταν Κύπριος, θα ήταν δανεικός κι αγύριστος!

Αν ο Τζολάκης ήταν Κύπριος, θα ήταν δανεικός κι αγύριστος!

Αν ο Τζολάκης ήταν Κύπριος, θα ήταν δανεικός κι αγύριστος!

Άνοδος και για την Ένωση - Μένει στη Β΄ ο Ολυμπιακός

Άνοδος και για την Ένωση - Μένει στη Β΄ ο Ολυμπιακός

Άνοδος και για την Ένωση - Μένει στη Β΄ ο Ολυμπιακός

Διπλό για την Ομόνοια Αραδίππου στο ΓΣΠ και «αγκαλιά» με το πρωτάθλημα!

Διπλό για την Ομόνοια Αραδίππου στο ΓΣΠ και «αγκαλιά» με το πρωτάθλημα!

Διπλό για την Ομόνοια Αραδίππου στο ΓΣΠ και «αγκαλιά» με το πρωτάθλημα!