Πώς θα ήταν η βαθμολογία με βάση τα σουτ και την κατοχή

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 11.1.2022
Πώς θα ήταν η βαθμολογία με βάση τα σουτ και την κατοχή

Χθες (10/1) παρουσιάσαμε τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας του CIES η οποία κατέταξε τις ομάδες 32 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με βάση τη διαφορά μεταξύ των βαθμών που κέρδισαν και των βαθμών που «αναμενόταν» να πάρουν βάσει ενός συγκεκριμένου στατιστικού μοντέλου, που στηρίζεται στα σουτ (που επιχειρούν και δέχονται οι ομάδες) και την κατοχή μπάλας.


Σημειώνεται πως η έρευνα του CIES αφορά τους αγώνες που διεξήχθησαν πριν τις 5 Ιανουαρίου επομένως δεν περιλαμβάνει το Πάφος-Ομόνοια της 15ης αγωνιστικής και τους τρεις αγώνες που έγιναν για τη 16η, Άρης-Εθνικός, ΑΕΚ-Απόλλων και Ομόνοια-Ολυμπιακός.


Τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία σε σχέση με το κυπριακό πρωτάθλημα ήταν αφενός ότι ο Απόλλωνας, στα 14 παιχνίδια που υπολογίστηκαν, κέρδισε στην πραγματικότητα επτά περισσότερους βαθμούς από αυτούς που του αναλογούσαν με βάση το πιο πάνω στατιστικό μοντέλο, ενώ Εθνικός και ΑΠΟΕΛ πήραν επτά και τρεις (αντίστοιχα) λιγότερους βαθμούς, από ότι αναμενόταν βάσει των σουτ και της κατοχής.


Σήμερα, παρουσιάζουμε πώς θα ήταν η βαθμολογία με βάση το στατιστικό μοντέλο του CIES, δηλαδή εάν αυτή καθοριζόταν μόνο από την κατοχή μπάλας και τα σουτ που επιχειρούν και δέχονται οι ομάδες μας.


Εντελώς διαφορετικό το σκηνικό στα... ψηλά, όπου ΑΠΟΕΛ και Πάφος ισοβαθμούν στην κορυφή με την ΑΕΚ (παραμένει πρωτοπόρος), ενώ ο Απόλλωνας «πέφτει» στην πέμπτη θέση καθώς τον προσπερνά και η Ανόρθωση η οποία βρίσκεται στο -1. Η Ομόνοια είναι στην έβδομη θέση απέχοντας όμως μόλις τρεις βαθμούς από την κορυφή, ενώ ο Εθνικός είναι εκτός της ζώνης του υποβιβασμού καθώς ρίχνει από κάτω του Δόξα και ΠΑΕΕΚ.


Στον πιο κάτω πίνακα, παρουσιάζονται στις πρώτες στήλες οι βαθμοί που αναμενόταν να πάρουν οι ομάδες μας με βάση το στατιστικό μοντέλο του CIES που στηρίζεται στα σουτ και την κατοχή (βαθμοί ανά αγώνα - βαθμοί - αγώνες) ενώ στις επόμενες στήλες παρουσιάζονται τα δεδομένα της πραγματικής βαθμολογίας (περιλαμβανομένων και των τεσσάρων τελευταίων αγώνων, που δεν υπολογίζονται στην έρευνα του CIES).


Σημειώνεται πως το CIES στην έρευνά του δεν δίνει τους συνολικούς βαθμούς αλλά τους βαθμούς ανά αγώνα που αναμενόταν να κερδίσουν οι ομάδες, στοιχείο το οποίο χρησιμοποιήσαμε για να βγάλουμε το σύνολο των βαθμών. Είναι για αυτόν τον λόγο που κάποιες ομάδες στη στήλη του CIES έχουν τον ίδιο αριθμό βαθμών αλλά διαφορετικό αριθμό βαθμών ανά αγώνα.


422

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Σήκωσαν μανίκια στην ΠΑΕΕΚ

Σήκωσαν μανίκια στην ΠΑΕΕΚ

Σήκωσαν μανίκια στην ΠΑΕΕΚ