Δημητρίου: Όσα είπε για τις μεταγραφές και την κριτική του κόσμου

Δημοσιεύθηκε 1.9.2022
Δημητρίου: Όσα είπε για τις μεταγραφές και την κριτική του κόσμου

Τοποθετήθηκε μέσω του εκπροσώπου Τύπου της Ανδρέα Δημητρίου η Ομόνοια, για τις μεταγραφές που έγιναν και δεν έγιναν καθώς και τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν το τριφύλλι.

Ο Ε.Τ. των πρασίνων μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95.0 έδωσε εξηγήσεις για τον προγραμματισμό απαντώντας στην κριτική του κόσμου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ότι συζητούνται περισσότερο οι μεταγραφές που δεν έγιναν παρά αυτές που έγιναν: «Να πούμε ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει ολοκληρωθεί, μόνο αν ζητήσει ο προπονητής κάτι επιπλέον θα προσπαθήσουμε να ενισχυθούμε επιπλέον ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε μέχρι στιγμής.

Όσον αφορά την περίπτωση Μαντσίνι. Η ανάγκη για απόκτηση γουίνγκερ δημιουργήθηκε μετά το θέμα με τον Λοΐζου. Αυτό μπορείτε να το επιβεβαιώσετε αν ανατρέξετε σε προηγούμενες τοποθετήσεις μου, πριν προκύψει το θέμα όπου λέγαμε πως η ομάδα έψαχνε έναν επιθετικό, έναν μέσο κι έναν αριστερό μπακ. Αυτές ήταν οι θέσεις που λέγαμε. Αυτές οι θέσεις έχουν καλυφτεί. Από τη στιγμή που είπαμε ψάχνουμε αυτούς τους τρεις παίκτες, τους πήραμε. Με το θέμα με τον Λοΐζο η ομάδα προσπάθησε να πάρει γουίνγκερ, εντοπίστηκαν κάποιες καλές περιπτώσεις και καταλήξαμε στον Μαντσίνι για τον οποίον μπήκαμε σε συζητήσεις με τον Άρη. Κατά τη διάρκεια το θέμα με τον Λοΐζο είχε επιλυθεί ωστόσο επειδή η περίπτωση Μαντσίνι κρίθηκε ιδιαίτερη και ξεχωριστή λόγω ποιότητας και ηλικίας, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια. Δυστυχώς στην πορεία κρίθηκε πως οι απαιτήσεις του Άρη ήταν εξαιρετικά μεγάλες και δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί. Η κίνηση αυτή θα ήταν κάτι επιπλέον, κάτι περισσότερο. Η απόφαση λήφθηκε όχι για τη θέση αλλά για τον παίκτη, εξαιρετική περίπτωση που δεν βρίσκεις συχνά. Ο λόγος που δεν αποκτήθηκε άλλος γουίνγκερ είναι ότι ο προπονητής είναι πολύ ευχαριστημένος με το ρόστερ και δεν ήθελε άλλη κίνηση. Οπότε αυτή είναι η γενική μου τοποθέτηση».

«Ο προπονητής θεωρεί ότι η ομάδα είναι γεμάτη γενικά σε όλες τις θέσεις κι ήταν ευχαριστημένος δεν θέλει περαιτέρω κίνηση. Αλλά εάν για οποιονδήποτε λόγο ο προπονητής ζητήσει κάτι περισσότερο θα προσπαθήσει η ομάδα να το κάνει».

Για τον Ανσαριφάρντ και το ότι ήρθε την τελευταία μέρα: «Είναι γνωστό πως η πρώτη επιλογή ήταν ο Ζε, γνωστή περίπτωση. Η περίπτωση Ανσαριφάρντ κρίθηκε κατάλληλη για το πλάνο της ομάδας, είχε συμβόλαιο με την ΑΕΚ, έμεινε ελεύθερος στις 30/8 και την επόμενη υπέγραψε. Είναι ένας ποδοσφαιριστής σε ηλικία που το να κάνεις αγορά παίκτη δεν είναι το πιο... πώς να το πω, σπάνια βλέπεις μεταγραφές με χρήματα σε ηλικία 32 ετών. Έμεινε ελεύθερος και ήρθε, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για το ότι ο Ανσαριφάρντ θα απουσιάζει στο Μουντιάλ: «Είναι μια πιθανότητα αυτή, αν κληθεί, το γνωρίζαμε, όμως η τεχνική ηγεσία θεωρεί πως η απουσία του θα πρέπει να καλυφτεί από τις λύσεις που θα υπάρχουν».

Για Στεπίνσκι: «Η ποιότητά του... το γνωρίζουμε όλοι από την παρουσία του στον Άρη, η ομάδα ήθελε κάποιον που να μπορεί να βοηθήσει πιο άμεσα το αγωνιστικό πλάνο».

Για τα ποσά για Μαντσίνι κι αν ισχύουν όσα γράφτηκαν: «Δεν θέλω να επιβεβαιώσω τα ποσά όμως η ομάδα πρόσφερε ένα πολύ μεγάλο ποσό, πάρα πολύ μεγάλο, δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να συμφωνήσουμε».

Αν οι λύσεις για δεξιά είναι μόνο Λοΐζου και Ζαχαρίου: «Υπάρχουν τέσσερις γουίνγκερ, Λοΐζου, Ζαχαρίου, Μπάρκερ, Μπρούνο για τα άκρα της επίθεσης, όμως η ομάδα έδειξε και με τη Γάνδη ότι παίζει και με σχήμα διαφορετικό, 3-5-2 χωρίς γουίνγκερ. Δεν μπορώ να μπω εγώ τώρα σε εξειδικευμένα αγωνιστικά θέματα. Αν τα κατείχα θα ήμουν προπονητής, δεν είμαι. Αν προσπαθήσω να μπω σε πιο εξειδικευμένα ζητήματα μπορεί να κάνω και λάθη στον τρόπο που θα τα διατυπώσουμε».

Αν είναι ικανοποιημένοι με τον προγραμματισμό και το ρόστερ: «Ο προπονητής είναι πολύ ευχαριστημένος και θεωρεί πως η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις δύο διοργανώσεις. Ο καθένας έχει τη θέση του και μπορείς να βρεις και δίκαιο σε όλες τις απόψεις. Όμως πήραμε τις αποφάσεις μας. Όλοι κρίνονται μέσα στο γήπεδο».

Για το ότι αρκετοί αμφισβητούν την ποιότητα παικτών που αποκτήθηκαν: «Αυτό θα το δούμε στο γήπεδο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να απαντήσεις. Κανείς δεν ήρθε ουρανοκατέβατος. Για να έρθουν σημαίνει αξιολογήθηκαν θετικά από τον προπονητή και το τμήμα σκάουτινγκ. Ο τελευταίος λόγος είναι στον προπονητή. Είναι το μοντέλο προπονητή-μάνατζερ».

«Ευρύτερα θέλω να πω κάτι. Όλοι στην Ομόνοια αξιολογούνται καθημερινά. Κανείς δεν υπάρχει που να τυγχάνει διαφορετικής μεταχείρισης. Όλοι αξιολογούνται για τη δουλειά που επιτελούν και το αποτέλεσμα που φέρνουν. Το αν έγινε καλός προγραμματισμός θα το αξιολογήσουμε μέσα στη χρονιά. Αν η ομάδα πετύχει τους στόχους της σημαίνει πως ο προγραμματισμός ήταν σωστός. Αν όχι σημαίνει κάτι δεν πήγε καλά. Μετά από ένα παιχνίδι και μετά από έναν ευρωπαϊκό θρίαμβο να μιλούμε με τέτοιον τρόπο... επαναλαμβάνω είναι σεβαστές οι απόψεις όλων των φιλάθλων. Όμως δεν είναι τώρα που θα κριθεί αν ο προγραμματισμός ήταν σωστός ή όχι. Έχει ενισχυθεί η ομάδα σε όλες τις θέσεις που θέλαμε. Ο προπονητής είναι ευχαριστημένος, δεν ήθελε άλλη κίνηση. Η ομάδα θα δώσει τα παιχνίδια της και στο γήπεδο θα δείξει τι έγινε».

Για τους Ανσαριφάρντ-Κίτσου: «Σήμερα θα μπουν στην προπόνηση, θα τους αξιολογήσει ο προπονητής με το υπόλοιπο τιμ και τη βοήθεια της τεχνολογίας και θα ληφθούν αποφάσεις για το πότε μπορούν να μπουν στο γήπεδο».

Για την πιθανότητα μεταγραφής ανέργου: «Αν ο προπονητής μας ζητήσει κάτι περισσότερο θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την επιθυμία του. Μέχρι στιγμής που μιλάμε δεν έχει ζητήσει κάτι περισσότερο».

Για την πιθανότητα τεχνικού διευθυντή: «Η ομάδα λειτουργεί με το μοντέλο προπονητή-μάνατζερ, έχει το τεχνικό του τιμ και το τμήμα σκάουτινγκ. Αυτό είναι το μοντέλο της ομάδας, αυτό θα αξιολογείται, εάν κριθεί πετυχημένο θα συνεχίσει, αν κριθεί πως χρειάζεται κάποιες αλλαγές ή προσθήκες θα γίνουν, αν κριθεί ότι πρέπει να αλλάξει, θα αλλάξει. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια απόφαση για το μοντέλο της ομάδας, υπάρχει αξιολόγηση».

Για τον Μάταβζ και το ότι ακούστηκαν αρκετά μετά που δεν μπήκε αλλαγή όταν τραυματίστηκε ο Κακουλλής (αλλά πολύ αργότερα): «Ο Μάταβζ είναι κανονικά στις προπονήσεις, συμμετέχει. Προφανώς ο τρόπος που ήθελε η ομάδα να παίξει εκείνη τη στιγμή, προτιμήθηκε άλλος ποδοσφαιριστής.

Για τα αγωνιστικά: «Φαμπιάνο και Λοΐζου προπονούνται κανονικά, όπως και ο Κούσουλος, κάνει όλες τις ασκήσεις χωρίς εκπτώσεις. Αν συνεχίσει έτσι μετράμε αντίστροφα για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση».

Για τη διαιτησία με Ακρίτα: «Είδαμε μια διαιτησία που είχε προβλήματα, δυστυχώς. Το τελευταίο που θέλουμε είναι να σχολιάζουμε τη διαιτησία, αντιθέτως θέλουμε με τη συμπεριφορά μας να τη βοηθούμε. Αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω το πώς αποβλήθηκε ο Κασάμα. Είδαμε τον αντίπαλο να πέφτει και να κρατά το κεφάλι του σε σημείο που δεν υπήρχε επαφή και ο διαιτητής επιβράβευσε τη συμπεριφορά του και τιμώρησε τον Κασάμα. Είναι κρίμα, δεν πρέπει να επιβραβεύουμε τέτοιες συμπεριφορές. Δυστυχώς ακόμη και οι σχολιαστές των φάσεων αντί να κριτικάρουν τη συμπεριφορά την επιβράβευσαν λέγοντας απλά για αυστηρή αποβολή του Κασάμα.

«Να τονίσω ότι η ευθύνη για το αποτέλεσμα της πρεμιέρας βαραίνει αποκλειστικά εμάς».

Για τις ακριβές τιμές των πακέτων του Europa League κι αν υπάρχει περίπτωση για αλλαγή: «Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω τον κόσμο είναι ότι η διοίκηση ασφαλώς λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες του κόσμου αλλά για να γίνει κάποια αλλαγή δεν έχω κάποια ενημέρωση».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το αναλυτικό πρόγραμμα των μεταδόσεων του ΡΙΚ για το Euro 2024!

Το αναλυτικό πρόγραμμα των μεταδόσεων του ΡΙΚ για το Euro 2024!

Το αναλυτικό πρόγραμμα των μεταδόσεων του ΡΙΚ για το Euro 2024!

Στα πράσινα και έτοιμος για... επανεκκίνηση

Στα πράσινα και έτοιμος για... επανεκκίνηση

Στα πράσινα και έτοιμος για... επανεκκίνηση

Ομονοιάτης ο Μασούρας!

Ομονοιάτης ο Μασούρας!

Ομονοιάτης ο Μασούρας!

Μία ανανέωση που χαροποίησε σαν... μεταγραφή

Μία ανανέωση που χαροποίησε σαν... μεταγραφή

Μία ανανέωση που χαροποίησε σαν... μεταγραφή