«Η Ομόνοια είχε πιέσει περισσότερο – Θα δω αν θα μείνω εδώ ή σε άλλο σύλλογο»
ΓΗΠΕΔΟ
Δημοσιευτηκε:

Μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα onzemondial.com παραχώρησε ο Έρικ Μποτεάκ, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιλογή του το 2019 να έρθει στην Κύπρο και την Ομόνοια, ενώ απάντησε και για τις σκέψεις του για το τι θα κάνει μετά που θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
Για τον ερχομό του στην Ομόνοια το 2019: «Είχα επαφές με μερικές ομάδες όπως η Μπρεστ ή η Καέν. Αλλά δεν ήταν η προτεραιότητά μου. Ήθελα να επιστρέψω στην Ευρώπη, αλλά όχι στη Γαλλία. Θα μπορούσα να είχα πάει στην Τουρκία, τη Ρωσία ή το Βέλγιο. Όμως η Ομόνοια είχε πιέσει περισσότερο. Υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον από την πλευρά τους. Ο προπονητής και ο πρόεδρος με καλούσαν συχνά. Κάποιοι φίλοι που είχαν περάσει από την ομάδα μού είπαν καλά πράγματα. Η ποιότητα ζωής είναι απίστευτη. Οι οπαδοί είναι πολύ ζεστοί, όπως στη Μασσαλία. Είπα στον εαυτό μου ότι εδώ πρέπει να πάω».
Βρίσκεσαι στην ηλικία των 34 ετών. Τι σκέφτεσαι όταν θα έρθει το τέλος της καριέρας σου; «Έδωσα στον εαυτό μου άλλα δύο χρόνια. Το συμβόλαιο μου λήγει στο τέλος της σεζόν. Θα δω αν θα μείνω εδώ ή αν θα πάω σε άλλο σύλλογο. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Παράλληλα, δουλεύω πολύ στα προσωπικά μου έργα. Ειδικότερα στο “Aktébo” που βοηθά άρρωστα παιδιά. Όταν ήμουν στη Γαλλία, οργάνωνα πολλές εκδηλώσεις, για παράδειγμα σε νοσοκομεία , αλλά μιας και είμαι στο εξωτερικό, είναι λίγο αδρανές γιατί δεν μπορώ να το φροντίσω και πολύ. Γιατί να μην γίνω μάνατζερ; Γιατί να μην γίνεις πράκτορας; Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να με ευχαριστήσει πολύ. Νομίζω ότι ξέρω τι χρειάζεται ένας παίκτης στην καριέρα του. Η υποστήριξη είναι πολύ σημαντική για έναν ποδοσφαιριστή».