Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή στον διαιτητή Νικόλα Νεοκλέους

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 30.6.2022
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή στον διαιτητή Νικόλα Νεοκλέους

Ποινή φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκε στον διαιτητή Nικόλα Νεοκλέους, ο οποίος κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες ότι το 2010 και το 2011 ηχογραφούσε μυστικά τον παρατηρητή Μιχάλη Σπύρου.


Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του δικηγόρου Χρίστου Μ. Τριανταφυλλίδη γίνεται λόγος για πρόβλημα μη κατοχής ποινικού μητρώου του συγκεκριμένου διαιτητή.


Η ανακακοίνωση:


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ποινική δικαιοδοσία, εξέδωσε σήμερα 30/6/2022 απόφαση στις κατηγορίες εναντίον του διαιτητή Νικόλα Νεοκλέους ότι το 2010 και 2011 παραβίασε το συνταγματικό δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής του παρατηρητή Μιχάλη Σπύρου ηχογραφώντας τον μυστικά.


Το Δικαστήριο κατέληξε στην εν λόγω απόφαση αφού άκουσε μαρτυρία από όλους τους επλεκόμενους και αφού διαπίστωσε ότι πέραν του συνταγματικού δικαιώματος της ιδιωτικής ζωής παραβιάστηκε και ο Νόμος σε σχέση με το δικαίωμα της ιδιωτικής επικοινωνίας.


Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών εις το κατηγορούμενο Νικόλα Νεοκλέους με αναστολή δεδομένου ότι από την ημερομηνία διάπραξης των αδικημάτων παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως αυτό δημιουργεί πρόβλημα μη κατοχής καθαρού ποινικού μητρώου για τον εν λόγω διαιτητή το οποίο πρέπει να επιληφθεί πλέον η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.


Ενώπιο του Δικαστηρίου συνεχίζει να εκκρεμεί απαίτηση του Μιχάλη Σπύρου για αποζημιώσεις.


Δικηγόρος του Μιχάλη Σπύρου ήτο το Δικηγορικό Γραφείο Χρίστου Μ. Τριανταφυλλίδη, εκ μέρους του οποίου την υπόθεση στο Δικαστήριο χειρίστηκε ο Δικηγόρος Στέλιος Χριστοδούλου.

Tags

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Αν ο Τζολάκης ήταν Κύπριος, θα ήταν δανεικός κι αγύριστος!

Αν ο Τζολάκης ήταν Κύπριος, θα ήταν δανεικός κι αγύριστος!

Αν ο Τζολάκης ήταν Κύπριος, θα ήταν δανεικός κι αγύριστος!