Ώρα τελικού για Τσέλσι και Λίβερπουλ

Δημοσιεύθηκε 25.2.2024
Ώρα τελικού για Τσέλσι και Λίβερπουλ

Τσέλσι και Λίβερπουλ τίθενται αντιμέτωπες σήμερα το απόγευμα (17:00) με στόχο την κατάκτηση του τίτλου στο Λιγκ Καπ.

«Μπλε» και «κόκκινοι» θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για την κατάκτηση ενός τροπαίου, το οποίο έχουν... ανάγκη για τους δικούς τους λόγους.

Οι μεν Λονδρέζοι θέλουν να πάρουν έναν τίτλο στη σεζόν, κατά την οποία έχουν μείνει πολύ πίσω στην «κούρσα» του πρωταθλήματος και δεν μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μολονότι διατηρούν πιθανότητες κατάκτησης ενός τροπαίου και μέσω του Κυπέλλου, στο οποίο έχουν προκριθεί στους «16».

Η δε ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι πρωτοπόρος στην Premier League, ενώ παραμένει εντός διεκδίκησης του τροπαίου και στις υπόλοιπες διοργανώσεις, στις οποίες μετέχει (Κύπελλο Αγγλίας και Europa League). Ωστόσο οι «κόκκινοι» θα δώσουν «μάχη» για να κατακτήσουν το League Cup, προκειμένου να το αφιερώσουν στον Γιούργκεν Κλοπ, καθώς ο Γερμανός προπονητής ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ.

Η Τσέλσι «μπήκε» στο φετινό Λιγκ Καπ από τον 2ο γύρο, ως μια από τις ομάδες της Premier League που δεν είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, και απέκλεισε κατά σειρά τις AFC Γουίμπλεντον, Μπράιτον, Μπλάκμπερν, Νιούκαστλ και Μίντλεσμπρο, προκειμένου να φτάσει στην καταληκτική αναμέτρηση. Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο θα μετάσχει για δέκατη φορά σε τελικό Λιγκ Καπ, μετρώντας πέντε νίκες και τέσσερις ήττες στους προηγούμενους εννέα. Από την πλευρά της, η Λίβερπουλ άρχισε την πορεία της στο φετινό Λιγκ Καπ από τον 3ο γύρο, ως μια από τις ομάδες της Premier League που είχαν ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και ξεπέρασε τα «εμπόδια» των Λέστερ, Μπόρνμουθ, Γουέστ Χαμ και Φούλαμ για να φτάσει στον τελικό.

Η φετινή είναι η 14η παρουσία των «κόκκινων» σε τελικό Λιγκ Καπ, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στη διοργάνωση. Επίσης, η Λίβερπουλ έχει κατακτήσει εννέα φορές το τρόπαιο και είναι η πολυνίκης στο θεσμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Τσέλσι και Λίβερπουλ αναμετρώνται για τρίτη φορά σε τελικό League Cup, με τους «μπλε» να κατακτούν το τρόπαιο νικώντας 3-2 το 2005 και τους «κόκκινους» να επικρατούν στα πέναλτι το 2022.

Μαουρίσιο Ποτσετίνο και Γιούργκεν Κλοπ τίθενται αντιμέτωποι για δεύτερη φορά σε τελικό, με τη Λίβερπουλ του Γερμανού να επικρατεί της Τότεναμ του Αργεντινού στον τελικό του Champions League του 2019.

«Ο Κλοπ είναι τεράστιος τεχνικός και πολύ ευφυής, μπορεί να λέει ότι η Λίβερπουλ δεν είναι το φαβορί, όμως είναι ξεκάθαρα. Για εμάς όλο αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία, ομάδες νεανικές όπως η δική μας, χρειάζονται αφενός χρόνο ωρίμανσης και επιτυχίες ώστε να γεμίσουν την αυτοπεποίθησή τους. Είναι ένας τελικός πρόκληση, αν θέλετε και αποδείξεων για όλους μας» δήλωσε ο προπονητής των Λονδρέζων.

«Όποιος μας θεωρεί φαβορί κάνει λάθος, δεν είμαστε και το πρόσφατο 4-1 στο Άνφιλντ μπορεί να λειτουργήσει ανακλαστικά για την Τσέλσι. Θα ήταν ιδανικό το να μην πηγαίνουμε με προβλήματα, όμως κάθε πρόβλημα αποτελεί και ευκαιρία για κάποιον άλλο παίκτη, σε τέτοια ματς περισσότερο από το ποιος παίζει, μετράει το πάθος που βγάζει η ομάδα σου» σχολίασε ο Γερμανός τεχνικός.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσέλσι: Πέτροβιτς – Γκουστό, Ντισασί, Κόλγουιλ, Τσίλγουελ – Φερνάντες, Καϊσέδο – Ενκουνκού (Στέρλινγκ), Γκάλαχερ, Πάλμερ- Τζάκσον.

Λίβερπουλ: Κέλεχερ – Μπράντλι, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον - Χράφενμπερχ, Έντο, ΜακΆλιστερ - Σαλάχ, Χάκπο, Ντίας.

Η πορεία των δύο ομάδων προς τον τελικό:

2ος γύρος

Τσέλσι-AFC Γουίμπλεντον 2-1 (46΄ Μαντουέκε, 72΄ Φερνάντες - 19΄ Τίλεϊ)

3ος γύρος

Τσέλσι-Μπράιτον 1-0 (50΄ Τζάκσον)

Λίβερπουλ-Λέστερ 3-1 (48΄ Γκάκπο, 70΄ Σομποσλάι, 89΄ Ντιόγκο Ζότα - 3΄ ΜακΑτίρ)

4ος γύρος

Τσέλσι-Μπλάκμπερν 2-0 (30΄ Μπαντιασίλ, 59΄ Στέρλινγκ)

Μπόρνμουθ-Λίβερπουλ 1-2 (64΄ Κλάιφερτ - 31΄ Γκάκπο, 70΄ Νούνιες)

Προημιτελική φάση

Τσέλσι-Νιούκαστλ 1-1 (4-2 στα πέναλτι) (90+2΄ Μούντρικ - 16΄ Γουίλσον)

Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ 5-1 (28΄ Σομποσλάι, 56΄, 84΄ Τζόουνς, 71΄ Γκάκπο, 82΄ Σαλάχ - 77΄ Μπόουεν)

Ημιτελική φάση

Μίντλεσμπρο-Τσέλσι 1-0 (37΄ Χάκνεϊ)

Τσέλσι-Μίντλεσμπρο 6-1 (15΄ αυτ. Χάουσον, 29΄ Φερνάντες, 36΄ Ντισασί, 42΄, 77΄ Πάλμερ, 81΄ Μαντουέκε - 88΄ Ρότζερς)

Λίβερπουλ-Φούλαμ 2-1 (68΄ Τζόουνς, 71΄ Γκάκπο - 19΄ Γουίλιαν)

Φούλαμ-Λίβερπουλ 1-1 (76΄ Ντιόπ - 11΄ Ντίας)

sdna.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας