Ένα πεντάλεπτο αρκούσε στον ΑΠΟΕΛ και πάει στο ντέρμπι από απόσταση βολής

Δημοσιεύθηκε 22.1.2023
Ένα πεντάλεπτο αρκούσε στον ΑΠΟΕΛ και πάει στο ντέρμπι από απόσταση βολής

Από απόσταση βολής θα πάει ο ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ (Σάββατο 28/01 – 17:00) αφού έκανε το… καθήκον του απέναντι στον Ακρίτα στο ΓΣΠ και μείωσε στο -1 από τη Λαρνακιώτικη ομάδα (47 με 46).

Οι γαλαζοκίτρινοι τα βρήκαν σκούρα για μία ώρα αλλά μέσα σε ένα πεντάλεπτο σκόραραν δύο γκολ και πανηγύρισαν την 14η τους νίκη.

Ο Κβιλιτάια στο 60΄ από την άσπρη βούλα και ο Δώνης στο 65΄ με πλασέ, «υπέγραψαν» τη νίκη για την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς κόντρα στην ομάδα της Χλώρακας. Πριν ένα τρίμηνο (16/10), ο Σέρβος τεχνικός είχε ντεμπουτάρει στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ και στο διάστημα που ακολούθησε πανηγύρισε δώδεκα νίκες, μία φορά είδε την ομάδα του να έρχεται ισόπαλη και να χάνει μία φορά.

Ο Σέρβος τεχνικός δεν ξεκίνησε βασικούς τους Κρέσπο, Φεράρι και Δώνη αφού είναι στο όριο, όμως είδε τον Ελλαδίτη να αποχωρεί τραυματίας μετά το γκολ που πέτυχε με πρόβλημα στον αστράγαλο.

Ο Ακρίτας προσπάθησε αλλά ήταν ακίνδυνος επιθετικά και δέχθηκε ακόμη μία ήττα (15η συνολικά) που τον κρατά καθηλωμένο στην τελευταία θέση με 11 βαθμούς.

Όσον αφορά την αναμέτρηση, το πρώτο μέρος δεν είχε να δώσει πολλές συγκινήσεις. Ναι μεν ο ΑΠΟΕΛ είχε τον απόλυτο έλεγχο, δεν έβρισκε όμως τους διαδρόμους για να σκοράρει. Η μεγαλύτερη του φάση ήρθε στο 3ο λεπτό με δοκάρι του Κβιλιτάια.

Στην επανάληψη, μπήκε πιο αποφασιστικός και στο 60ο λεπτό σκόραρε με τον Γεωργιανό επιθετικό που δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα. Παράβαση που δόθηκε μέσω VAR (Δημήτρης Σολωμού) και αφού ο διαιτητής Μάριος Αντωνίου είδε το on field review, αποφασίζοντας να δείξει το σημείο του πέναλτι. Και πριν καλά συνέλθει ο Ακρίτας, είδε τον Δώνη να σκοράρει και το δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ στο 65΄ και να δίνει πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση. Παρά τις ευκαιρίες που βρήκε η ομάδα του Μιλόγεβιτς, δεν σκόραρε άλλο γκολ αλλά αυτό που είχε σημασία είναι ότι πήρε το ζητούμενο.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

90΄ - Δοκάρι για τον ΑΠΟΕΛ από το ύψος του πέναλτι με τον Εφραίμ.

65΄ - ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ: Ο Δώνης μπήκε αποφασιστικά μέσα στην περιοχή και από δύσκολη γωνία, νίκησε τον τερματοφύλακα του Ακρίτα, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

63΄ - Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Κβιλιτάια να μην βρίσκει στόχο από πολύ καλή θέση.

60΄ - ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ: Ο Κβιλιτάια δεν αστοχεί από τα έντεκα βήματα για χέρι που δόθηκε μέσω VAR για παράβαση του Γαβριήλ.

52΄ - Μεγάλη φάση για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Περντρέου να σταματά το γυριστό πλασέ του Ντάλσιο.

- Έναρξη β΄ ημιχρόνου

- Τέλος α΄ ημιχρόνου

- Kρατά μπάλα ο ΑΠΟΕΛ αλλά τα χαλάει στην τελική πάσα και δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος.

3΄ - Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κβιλιτάια σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Περντρέου και στην επαναφορά ο Ντάλσιο δεν βρίσκει στόχο.

- Ξεκίνησε ο αγώνας στο ΓΣΠ

AΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς, Καρώ, Ντβάλι, Γουίλερ, Νταουσβίλι, Ντάλσιο (57΄ Μπεν), Σαρφό, Μαρκίνιος (57΄ Εφραίμ), Εντονγκαλά (57΄ Δώνης - 67΄ Σατσιάς), Κβιλιτάια (81΄ Ηλία).

ΑΚΡΙΤΑΣ: Περντρέου, Πογκέν (74΄ Σαραβάνια), Μεντίμορετς, Ντραμέ, Κόρατς, Κονέ, Άμπραχαμ, Εράσο (74΄ Κλεμέντε), Γαβριήλ, Πικής (53΄ Λόπες), Αμπντουσαλάμοφ (74΄ Ζουνίνιο).

ΣΚΟΡΕΡ: 60΄ πέν. Κβιλιτάια, 65΄ Δώνης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 78΄ Γουίλερ, 90΄+5΄ Σατσιάς / 31΄ Άμπραχαμ, 45΄ Πικής, 50΄ Ντραμέ (3η), 61΄ Εράσο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντωνίου Μάριος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος

4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Δημητριάδης Μάριος

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί