Το δίλημμα και το ερωτηματικό

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ

Δημοσιευτηκε:

Το δίλημμα και το ερωτηματικό

Την προετοιμασία της για το τελευταίο της παιχνίδι στην α' φάση του πρωταθλήματος ολοκληρώνει σήμερα η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου φιλοξενεί αύριο (16:00) τη Δόξα έχοντας αδιαπραγμάτευτο στόχο τη δεύτερη σερί νίκη ώστε να μπει στα πλέι οφ υπό τις καλύτερες δυνατές περιστάσεις, ενώ ιδανικά οι κυανόλευκοι θέλουν να συνδυάσουν τρίποντο με καλή εμφάνιση, δίνοντας συνέχεια στην αγωνιστική άνοδο που παρατηρήθηκε στους αγώνες με ΑΕΛ και Ένωση.

Η λογική λέει πως κόντρα στην ομάδα της Κατωκοπιάς ο Τιμούρ Κετσπάγια θα διατηρήσει το 4-3-3 για τέταρτο σερί παιχνίδι, ειδικά από τη στιγμή που στα δύο τελευταία η «Κυρία» έκανε τις κορυφαίες της εμφανίσεις στο 2021. Παράλληλα, αναμένεται πως θα διατηρήσει στο αρχικό σχήμα και όσους ξεκίνησαν στο Παραλίμνι, με εξαίρεση τον τιμωρημένο Μπουσουλάτζιτς και με… υποσημείωση που αφορά τον Χριστοφή.

Ο έμπειρος άσος βρέθηκε στην ενδεκάδα του αγώνα στο «Τάσος Μάρκου» από… σπόντα και συγκεκριμένα επειδή αφενός έλειπε ο Ελουντού κι αφετέρου διότι ο Καλτσάς δεν ήταν έτοιμος να ξεκινήσει βασικός. Και υπό άλλες περιστάσεις θα ήταν σχεδόν βέβαιο πως ο Ελλαδίτης, που πλέον είναι πανέτοιμος, θα επέστρεφε στο αρχικό σχήμα, όμως η εξαιρετική εμφάνιση του Χριστοφή με την Ένωση προκαλεί πονοκέφαλο στον Κετσπάγια για τη θέση στο δεξί φτερό της επίθεσης. Όσο για το αριστερό, εκεί δεδομένα θα πάρει θέση ο Οκριασβίλι, που προέρχεται από την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός μετά από τρεις μήνες, την οποία συνδύασε με δύο γκολ.

Πέραν του διλήμματος «Χριστοφή ή Καλτσάς», ερωτηματικό υπάρχει και σε σχέση με τον Νταουσβίλι, η κατάσταση του οποίου θα ξεκαθαρίσει σήμερα. Χθες ο Γεωργιανός μέσος προπονήθηκε με μάσκα λόγω του κατάγματος που υπέστη στη μύτη και παρότι οι πιθανότητες είναι συντριπτικά με το μέρος του, η συμμετοχή του δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένη. Εφόσον πάντως οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν και κριθεί πως είναι σε θέση να αγωνιστεί, τότε αναμφίβολα θα είναι αυτός ο αντικαταστάτης του τιμωρημένου Μπουσουλάτζιτς, πλαισιώνοντας τους Κ. Αρτυματά και Μίχα στη μεσαία γραμμή, ενώ σε διαφορετική περίπτωση το κενό θα καλυφθεί απ’ τον Χουσμπάουερ.

Παράλληλα φαίνεται πως στο δεξί άκρο της άμυνας διατηρείται για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι ο Αμπαρτζουμιάν έναντι του Γκαλίτσιου, ενώ πέρα από όσους αναφέρθηκαν πιο πάνω σίγουρες θέσεις στην ενδεκάδα έχουν (εκτός απροόπτου πάντα) οι Λόρια, Ρισβάνης, Βργκοτς, Κορέια και Κβιλιτάια.