«Άγγιξε» το τρόπαιο αλλά υπέκυψε στον «βασιλιά» ο Τσιτσιπάς

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 25.4.2021
«Άγγιξε» το τρόπαιο αλλά υπέκυψε στον «βασιλιά» ο Τσιτσιπάς
Ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε μετά από 3,5 ώρες με 6-4, 6-7 (6), 7-5 του Στέφανου Τσιτσιπά και κατέκτησε τον 12ο τίτλο του σε 12 τελικούς στο Barcelona Open. 






Τον 12ο τίτλο του σε ισάριθμους τελικούς στο Barcelona Open κατέκτησε ο Ράφα Ναδάλ.













Ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας επικράτησε σε 3 ώρες και 38'  με 6-4, 6-7 (6), 7-5 του Στέφανου Τσιτσιπά στoν τελικό του Barcelona Open και έφτασε τους 87 τίτλους καριέρας εκ των οποίων οι 61 είναι σε χωμάτινη επιφάνεια.


O Στέφανος Τσιτσιπάς θα σβήσει 2 ματς πόιντ στο 10ο γκέιμ του 2ου σετ και θα το πάρει στο τάι μπρέικ αλλά και ο Ράφα Ναδάλ θα σβήσει ματς πόιντ στο 3ο σετ και με το 3ο δικό του θα φτάσει στη νίκη!


Ο Ράφα Ναδάλ που έχει 12/12 τελικούς και μόλις ένα χαμένο σετ επιστρέφει την Δευτέρα στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει στο Νο5.


Αυτή ήταν η 452 νίκη του Ισπανού σε χωμάτινη επιφάνεια και η 7η σε 9 αγώνες απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά.


Αυτό ήταν και το τέλος στο σερί 9-0 νικών για τον Έλληνα τενίστα ενώ για τον Ισπανό ήταν η πρώτη απώλεια σετ σε τελικό μετά από το 2008.



«Μίλησε» στο φινάλε ο Ναδάλ! 


Στο 1ο σετ, ο Ράφα Ναδάλ αρχίζει με love service game και ο Στέφανος Τσιτσιπάς με δυσκολία κρατάει το σερβίς του για να ισοφαρίσει σε 1-1.


Ο Έλληνας θα φτάσει σε τριπλό μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ και χωρίς να χάσει πόντο θα πετύχει μπρέικ για το 2-1! Με love service game θα υπερασπιστεί το μπρέικ για το 3-1 και θα έχει μπρέικ πόιντ στο 5ο.


Ο Ράφα Ναδάλ θα το σβήσει όπως θα σβήσει και το 2ο και θα μειώσει σε 3-2. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με το σερβίς του πάει στο 4-2. Ο Ισπανός μειώνει σε 4-3 και θα μπρέικ θα ισοφαρίσει σε 4-4.


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα έχει 3 μπρέικ πόιντ στο 9ο γκέιμ αλλά ο Ράφα Ναδάλ θα κρατήσει το σερβίς του και θα προηγηθεί με 5-4. Με μπρέικ ο Ισπανός θα κλείσει στο 6-4 σε 59'.


Στο 1ο σετ ο Ναδάλ είχε 11 winners και 9 αβίαστα και ο Τσιτσιπάς 7-10. Τα μπρέικ πόιντ ήταν 2/3 για τον Ισπανό και 1/6 για τον Έλληνα.



Δυο σβησμένα ματς πόιντ και 1-1!


Στο 2ο σετ, ο Ράφα Ναδάλ θα συνεχίσει το σερί του (5-0 γκέιμ) για να προηγηθεί με 1-0 και ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα το σταματήσει γιατί ισοφαρίζει σε 1-1. Ο Έλληνας θα φτάσει σε διπλό μπρέικ πόιντ και με μπρέικ θα πάρει "κεφάλι" με 2-1.


Ο Ράφα Ναδάλ μειώνει σε 3-2 και με την 3η προσπάθεια θα φτάσει σε μπρέικ και θα ισοφαρίσει σε 3-3. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ισοφαρίζει σε 4-4 αλλά ο Ράφα Ναδάλ θα φτάσει στο 5-4.


Ο Έλληνας θα σβήσει 2 ματς πόιντ στο 10ο γκέιμ και ισοφαρίζει σε 5-5! Ο Ναδάλ θα σβήσει τριπλό μπρέικ πόιντ για το 6-5 αλλά ο Τσιτσιπάς θα στείλει το σετ σε τάι μπρέικ.


Εκεί ο Τσιτσιπάς θα φτάσει σε διπλό σετ πόιντ (6-4) αλλά ο Ναδάλ θα το σβήσει. Ο Ισπανός θα σερβίρει αλλά με διπλό σφάλμα θα δώσει 3ο σετ πόιντ και ο Έλληνας θα επικρατήσει με 7-6 (6).


Στο 2ο σετ ο Ναδάλ έχει 14 winners και 12 αβίαστα και ο Τσιτσιπάς 17-10.



Η κούπα στα χέρια του! 


Στο 3ο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα προηγηθεί με 2-1. Ο Ράφα Ναδάλ ισοφαρίζει σε 2-2 και σε 3-3 και ο Στέφανος Τσιτσιπάς με love service game θα πάει στο 4-3.


Με το 2ο σερί love service game του ο Ισπανός θα ισοφαρίσει σε 4-4. Ο Τσιτσιπάς θα πάει στο 5-4 και θα έχει ματς πόιντ. Ο Ναδάλ θα το σβήσει για το 5-5 και θα έχει διπλό μπρέικ πόιντ στο 11ο γκέιμ.


Θα το σβήσει ο Τσιτσιπάς όπως θα σβήσει και το 3ο μπρέικ πόιντ. Ο Ράφα Ναδάλ θα έχει και 4ο με το οποίο θα φτάσει με μπρέικ στο 6-5. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα φτάσει σε μπρέικ πόιντ στο 12ο γκέιμ αλλά ο Ισπανός θα το σβήσει! Θα φτάσει σε ματς πόιντ και θα κλείσει το παιχνίδι.







Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τσιτσιπάς: «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Roland Garros με την Εθνική»

Τσιτσιπάς: «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Roland Garros με την Εθνική»

Τσιτσιπάς: «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Roland Garros με την Εθνική»

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι