Πήρε το ντέρμπι η ΑΕΛ, κέρδισε και καραδοκεί ο Απόλλωνας

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 15.12.2020
Πήρε το ντέρμπι η ΑΕΛ, κέρδισε και καραδοκεί ο Απόλλωνας

Δελτίο Τύπου ΚΟΠΕ

«Γαλαζοκίτρινο» ήταν το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α' Κατηγορίας Γυναικών.


Η Robo Markets ΑΕΛ επικράτησε στο Αθλητικό Κέντρο «ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ» της Ανορθώσεως με 3-0 σετ. Με τη νίκη αυτή οι «γαλαζοκίτρινες» έμειναν πρώτες με ρεκόρ 07-01 με 21 βαθμούς. Αντίθετα, η Ανόρθωσις έμεινε στο -15 από την κορυφή με 2 όμως αγώνες λιγότερους και η προσπάθειά της δυσκολεύει πολύ.


Η εικόνα του αγώνα ήταν πάνω – κάτω η ίδια και στα τρία σετ με τις δυο ομάδες να ξεκινούν καλά, αλλά στη συνέχεια την Robo Markets ΑΕΛ να ξεφεύγει με «όπλο» το σέρβις και την επίθεση.


Το ντέρμπι άρχισε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν. Μετά το 05-05 η Robo Markets ΑΕΛ έτρεξε ένα μικρό σερί και προηγήθηκε 10-07 και 12-08. Σταδιακά, οι «γαλαζοκίτρινες» αύξησαν τη διαφορά για να προηγηθούν 17-09 και με το σκορ στο 18-11 έλεγχε τον αγώνα πλήρως. Oι Λεμεσιανές προηγήθηκαν με +9 22-13 και κέρδισαν 25-15 σε 20’  κερδίζοντας με 1-0 σετ.


Η Ανόρθωσις άρχισε καλύτερα στο δεύτερο σετ και πήρε τους πρώτους δυο πόντους 0-2, αλλά η Robo Markets ΑΕΛ αντέδρασε και βρέθηκε μπροστά 04-03. Η Ανόρθωσις βρισκόταν κοντά στο σκορ, αλλά η Robo Markets ΑΕΛ βρέθηκε στο +3 13-10.  Οι «γαλαζοκίτρινες» ήταν ανώτερες και το σκορ διαμορφώθηκε  στο 21-13 και το σετ ολοκληρώθηκε με 25-13 σε 21’


Το τρίτο σετ άρχισε με την Ανόρθωση να προηγείται, αλλά την Robo Markets ΑΕΛ να προηγείται εκ νέου 05-03 και τον Σέρβο κόουτς της Ανορθώσεως Al.Boscovic να καλεί σε τάϊμ – άουτ. Παράλληλα, οι γηπεδούχες δημιούργησαν νταμπλ – σκορ 08-04. Η «Μεγάλη Κυρία» έδειξε αντίδραση μειώνοντας 09-07. Οι παίκτριες του Στ. Μασιά με δυνατό σέρβις και πολύ καλές επιθετικά ξέφυγαν εκ νέου 17-09 και το σετ έδειχνε να έχει «γαλαζοκίτρινο χρώμα». Με το +10 22-12 ο κόουτς των Λεμεσιανών Στέλιος Μασιάς προχώρησε σε αλλαγές περνώντας στον αγώνα τις Κατσουνωτού και Παναγιώτου. Ένα σερί 01-05 για την Ανόρθωση ανησύχησε τον Παφίτη κόουτς που κάλεσε τις αθλήτριές του στον πάγκο, αφού οι «κυανόλευκες» μείωσαν σε 23-19. Η Robo Markets ΑΕΛ τέλειωσε το σετ σε 24’ με 25-19 και τον αγώνα 3-0 σετ.


Robo Marketa ΑΕΛ(ΣΤ. ΜΑΣΙΑΣ): Da Silva, Παύλου, Σπύρου, Πεχλιβάνη, Στεφανίδου –GrybanJanara – Λίμπερο 1: Κοκκή. Λίμπερο 2: Κωνσταντίνου –Αλλαγές: Κατσουωτού, Παναγιώτου.


ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ (AL BOSCOVIC): ΧαραλάμπουςΒασιλείου, Caetano, Βratuhhina, ΖεμπύλαΡιαλά – ΛίμπεροΔαϋίδ – ΑλλαγέςΕιρΙωάννου.


Κέρδισε και καραδοκεί ο Απόλλωνας


Ο Property Gallery Απόλλων κέρδισε και καραδοκεί. Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών, οι «γαλάζιες» επικράτησαν στο ουδέτερο «Θεμιστόκλειο» της Lemesos Volleyball με 3-0 σετ και με 16 βαθμούς βρίσκονται στην 3η θέση με 16 βαθμούς έχοντας αγώνες στο «χέρι». Από την άλλη, η Lemesos Volleyball έκανε τεράστια προσπάθεια κυνηγώντας κάθε φάση χάνοντας δύσκολα.


O Property Gallery Απόλλων ξεκίνησε δυνατά το πρώτο σετ και προηγήθηκε 01-05. Η Lemesos Volleyball μείωσε στον πόντο 04-05 αλλά οι «γαλάζιες» ξέφυγαν με 07-11. Οι «ροζ» μείωσαν ξανά 10-11, αλλά οι παίκτριες του Γ. Γιαπάνη αύξησαν στο +5 11-16. Νέα αντεπίθεση από την Lemesos Volleyball και μείωση στο -1 15-16.


Οι «γαλάζιες» πήραν πάλι «αέρα» τριών πόντων 16-19 αλλά εκ νέου οι «ροζ» μείωσαν στον πόντο. Το +3 για τον Property Gallery Απόλλων διατηρήθηκε 20-23 με τις «γαλάζιες» να επικρατούν δύσκολα σε 26’ 21-25 και να προηγούνται 0-1.


Το δεύτερο σετ άρχισε με τον Property Gallery Απόλλων να έχει το προβάδισμα 01-03, αλλά την Lemesos Volleyball να ισοφαρίζει 03-03. Η ομάδα του Α. Σπύρου προηγήθηκε για πρώτη φορά 07-06 με τον κόουτς Γιάννη Γιαπάνη να καλεί τις παίκτριες του Property Gallery Απόλλωνα στον πάγκο για οδηγίες.Oι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες 11-11 με τον Property Gallery Απόλλων να κερδίζει το σετ 19-25 σε 26’ αυξάνοντας σε 0-2 σετ.


Ο αγώνας στο τρίτο σετ είχε πρωταγωνιστή τον Property Gallery Απόλλωνα που αύξανε τη διαφορά. Μετά το αρχικό 02-04 οι «γαλάζιες» κάνοντας την καλύτερή τους εμφάνιση στο παιχνίδι σε αυτό το σετ προηγήθηκαν με 06-13, μια διαφορά που διατηρούσαν. Μη έχοντας να χάσει οτιδήποτε η Lemesos Volleyball έκανε αντεπίθεση μειώνοντας στους -5 10-15.Ωστόσο, ο Property Gallery Απόλλων ήταν καλύτερος έστω και εάν οι παίκτριες της Lemesos Volleyball προσπαθούσαν να μειώσουν στο σετ κάτι που πέτυχαν εν μέρει 16-20.  Οι παίκτριες του Property Gallery Απόλλωνα ολοκλήρωσαν το σετ με σερί 00-04 κερδίζοντας με 16-25 σε 23’ και τον αγώνα με 0-3 σετ.  


LEMESOS VOLLEYBALL(Α. ΣΠΥΡΟΥ):Azevedo, Λάσπου, Κωνσταντινίδου, SummerBojanu, Σίσκου – Λίμπερο 1: Α. Μιχαήλ, Λίμπερο 2: Καραολή  - Αλλαγές: Ε. Μιχαήλ, Σιδερά


Property Gallery ΑΠΟΛΛΩΝ(ΓΓΙΑΠΑΝΗΣ): Ripnaya, Ιορδάνους, Lavruk, Ventura, Λάμπρου, Kωνσταντίνου – ΛίμπεροΧριστοφόρου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ