Ακύρωσε τις εκλογές στην Ομοσπονδία Αυτοκινήτου η ΑΔΕΑ

Δημοσιεύθηκε 18.5.2023
Ακύρωσε τις εκλογές στην Ομοσπονδία Αυτοκινήτου η ΑΔΕΑ

Την απόφασή της με την οποία ακυρώνει τις εκλογές που έγιναν στην Ομοσπονδία Αυτοκινήτου τον περασμένο Ιανουάριο, ανακοίνωσε η ΑΔΕΑ. Τις εκλογές είχε προσβάλει στην ΑΔΕΑ ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου, ένας εκ των ιδρυτικών μελών της Ομοσπονδίας.

Τις εκλογές είχε κερδίσει ο νυν πρόεδρος κ. Μανώλης Κουλουμάς ο οποίος επαναδιεκδικούσε απέναντι στον Κώστα Μιχαηλίδη, πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ Λάρνακας. Η διαφορά τους ήταν μια ψήφος.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της Ομοσπονδίας στην απόφαση της ΑΔΕΑ. Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία αναφέρει: Δια της παρούσης η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (ΚΟΑ) ανακοινώνει ότι έχει λάβει την απόφαση εκ της ΑΔΕΑ για την Προσφυγή υπ’ αριθμόν 2/2023 μεταξύ του ΟΦΑ και της ΚΟΑ.

Δεδομένης της πιο πάνω απόφασης, ημερομηνίας 26/01/2023 η ΚΟΑ θα μελετήσει το περιεχόμενο αυτής, λαμβάνοντας νομική συμβουλή εκ των δικηγόρων της και θα τοποθετηθεί επί των επόμενων ενεργειών της τις προσεχείς μέρες.

Άγνωστο παραμένει αν θα υπάρξει τοποθέτηση από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ο οποίος προ ημερών είχε ανακοινώσει ότι "Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενημερώνει ότι το μόνο εγκεκριμένο αθλητικό καλεντάρι (ημερολόγιο αγώνων / πρωταθλημάτων αυτοκινήτου) από τον Οργανισμό είναι αυτό το οποίο έχει κατατεθεί από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, τη μόνη αθλητική ομοσπονδία η οποία είναι αναγνωρισμένη από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό".

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Δεοντολογίας & Προστασίας του Αθλητισμού, απέστειλε στο Γενικό Εισαγγελέα πόρισμα που αφορά έρευνα της για αγώνες ράλι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου όπου σημειώνει ότι "διαπίστωσε εκ πρώτης όψεως ενδεχόμενη διάπραξη τόσο ποινικών όσο και πειθαρχικών αδικημάτων.

Η Ανακοίνωση της Επιτροπής

Η έρευνα σε σχέση με τη διεξαγωγή αγώνων ράλι από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου αλλά και κατά συγκεκριμένων προσώπων έχει ολοκληρωθεί και οι ερευνώντες λειτουργοί παρέδωσαν σχετικό πόρισμα προς την Επιτροπή.

Η Επιτροπή, αφού μελέτησε και αξιολόγησε το πόρισμα των κκ. Ηρακλή Αγαθοκλέους και Μαρίνου Αρμεύτη, διαπίστωσε εκ πρώτης όψεως ενδεχόμενη διάπραξη τόσο ποινικών όσο και πειθαρχικών αδικημάτων. Φαίνεται εκ πρώτης όψεως να υπάρχουν ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις, προσπάθειες αλλοίωσης αποτελεσμάτων καθώς επίσης και θέματα ασυμβίβ αστου για τα οποία χρειάζεται περαιτέρω και εις βάθος ανακριτική έρευνα.

Η Επιτροπή, αποφάσισε να παραδώσει αντίγραφο του πορίσματος στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας σε σχέση με την ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων, καθώς επίσης και Έκθεση Γεγονότων στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου σε σχέση με την ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων, για τις δικές τους ενέργειες.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πρώτος με 200 βάθρα στην F1 ο Λιούις Χάμιλτον

Πρώτος με 200 βάθρα στην F1 ο Λιούις Χάμιλτον

Πρώτος με 200 βάθρα στην F1 ο Λιούις Χάμιλτον

Φερστάπεν: «Όσοι με κριτικάρουν να πάνε να γ***»

Φερστάπεν: «Όσοι με κριτικάρουν να πάνε να γ***»

Φερστάπεν: «Όσοι με κριτικάρουν να πάνε να γ***»

Πρώτη νίκη του Πιάστρι στη Formula 1

Πρώτη νίκη του Πιάστρι στη Formula 1

Πρώτη νίκη του Πιάστρι στη Formula 1

Ο Νόρις πήρε την pole, η McLaren έκανε το 1-2

Ο Νόρις πήρε την pole, η McLaren έκανε το 1-2

Ο Νόρις πήρε την pole, η McLaren έκανε το 1-2