Επανέρχονται οι δικηγόροι Κούμα: «Δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα - Προαποφασισμένο αποτέλεσμα»

Δημοσιεύθηκε 29.9.2023
Επανέρχονται οι δικηγόροι Κούμα: «Δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα - Προαποφασισμένο αποτέλεσμα»

Επανήλθαν με νέα ανακοίνωση οι νομικοί οι οποίοι εκπροσωπούν τον Γιώργο Κούμα, Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης και Μάριος Ορφανίδης, απαντώντας στη χθεσινή (28/9) ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνεται πως πλέον δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα από την Επιτροπή η οποία «αποκάλυψε το αποτέλεσμα του πορίσματος» παραβιάζοντας το άρθρο 8 περί υποχρεωτικής εχεμύθειας και γίνεται λόγος για προαποφασισμένο αποτέλεσμα. Παράλληλα γίνεται αναφορά στο ότι αντιθέτως με όσα υποστηρίζει η Επιτροπή, δεν είχαν ενημέρωση για την απουσία του προέδρου της από τις συνεδριάσεις της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Είναι και εμείς μετά λύπης μας που αναγκαζόμεθα να επανέλθουμε μετά τη νέα (τρίτη) ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού (παρ΄όλο που είχαν δηλώσει ότι δεν θα εξέδιδαν άλλη ανακοίνωση μέχρι την συνεδρίαση τους την ερχόμενη Τρίτη).

Και είναι μετά μεγαλύτερης ακόμη λύπης μας που παρατηρούμε ότι:

1. Δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα αφού η Επιτροπή εις αυτή την ανακοίνωση της και πριν τη συνεδρίαση της Τρίτης χωρίς να αφήνει περιθώριο καμμίας αμφιβολίας αποκαλύπτει το αποτέλεσμα του πορίσματος αφού αναφέρεται σε «…. πορίσματος για το ασυμβίβαστο του κ. Κούμα …..». Προς τι τότε η συνεδρίαση σας τη Τρίτη; Για τα μάτια του κόσμου; Και με βάση τη παραδοχή αυτή παραβιάζεται ή δεν παραβιάζεται το άρθρο 8 περί υποχρεωτικής εχεμύθειας;

2. Σας καλούμε να δημοσιεύσετε την ενημέρωση που λέτε ότι είχαμε ότι τα τέκνα του Προέδρου της Επιτροπής εργοδοτούνται εις το γραφείο ενός των Ερευνώντων Λειτουργών και ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής απείχε των συνεδριάσεων της Επιτροπής – παραδεχόμενοι τοιουτοτρόπως την ύπαρξη ασυμβίβαστου –.

3. ΄Ηταν ή δεν ήταν ένα από τα ερωτήματα που σας ετίθεντο, που ουδέποτε απαντήθηκε, για να δυνηθούμε να συμβουλεύσουμε τον πελάτη μας , προτού απαντήσει τις ερωτήσεις των Ερευνώντων Λειτουργών – κάτι το οποίο δεν αρνήθηκε να πράξει –.

3. O πελάτης μας επιφυλάττει τα νομικά του δικαιώματα με προσέγγιση νομικής μορφής και όχι με πνεύμα επικοινωνιακής τακτικής όπως πράττει η Επιτροπή. Θα αναμένουμε πλέον το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Επιτροπής και την σχετική ανακοίνωση της την Τετάρτη με το προαγγελθέν, προαποφασισμένο πλέον αποτέλεσμα.

Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης

Μάριος Ορφανίδης

Δικηγόροι

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί

Στην «Μαύρη Θύελλα» ο Ντιγκινί