Σκαλιώτικο τρένο «τούμπαρε» την Ομόνοια και βγήκε στην κορυφή!

Δημοσιεύθηκε 16.12.2022
Σκαλιώτικο τρένο «τούμπαρε» την Ομόνοια και βγήκε στην κορυφή!

Μετά από ένα εξαιρετικό ντέρμπι η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 της Ομόνοιας στη Λάρνακα έπειτα από ανατροπή, πήρε την έβδομη (!) διαδοχική της νίκη κι ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας!

Σε ένα παιχνίδι όπου αμφότερες οι ομάδες είχαν καλή απόδοση κι έδειξαν πως ήθελαν μόνο τρίποντο, οι πράσινοι προηγήθηκαν χάρη σε γκολ του Λανγκ στο 22', όμως αφότου οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με εξαιρετικό γκολ του Φαράζ στο 31', έφεραν... τούμπα το ματς με τον Λόπες στο 80' και διεύρυναν το εντυπωσιακό τους σερί.

Η ΑΕΚ, με την έβδομη συναπτή νίκη της, ανέβηκε με 34 βαθμούς στην πρώτη θέση, στο +1 από ΑΠΟΕΛ, στο +3 από Πάφο (έχουν παιχνίδι λιγότερο) και στο +3 από τον Άρη.

Η Ομόνοια, η οποία δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις νίκες επί Καρμιώτισσας και Ακρίτα και παρά τη σχετικά καλή της εμφάνιση πλήρωσε τα λάθη στην άμυνά της, έμεινε με την έβδομη της ήττα στη σεζόν στην έκτη θέση, με 22 βαθμούς, στο -12 από την κορυφή και στο -9 από τις θέσεις Ευρώπης.

Ο αγώνας

Εξαιρετικό παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό έγινε στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι. Η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο επιθετικά, όμως η Ομόνοια σταδιακά ανέβηκε κι έγινε πιο επικίνδυνη. Οι πράσινοι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς με το συρτό διαγώνιο σουτ του Ανσαριφάρντ στο 20' που αποκρούστηκε δύσκολα από τον Πίριτς και δύο λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ, με τον Λανγκ να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπρούνο, πλασέ του Μίλετιτς κι απόκρουση του Πίριτς. Τα σουτ των Λοίζου (25') και Λόπες (28') δεν έφεραν αποτέλεσμα και στο 31' ήρθε η ισοφάριση της ΑΕΚ με εξαιρετικό γκολ του Φαράζ, ο οποίος υποδέχθηκε άψογα την πολύ καλή μπαλιά του Τόμοβιτς, ντρίμπλαρε τον Λέτσιακς και με φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Ουζόχο.

Ισορροπημένο και στην επανάληψη ήταν το ντέρμπι με αμφότερες τις ομάδες να ψάχνουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Η Ομόνοια είχε τις πρώτες επικίνδυνες φάσεις, όμως η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του β' μέρους ήρθε από την ΑΕΚ με κεφαλιά του Άλτμαν στο 67' που «έξυσε» το αριστερό δοκάρι του Ουζόχο, ενώ δύο λεπτά αργότερα «άγγιξε» και το τριφύλλι το γκολ, με εντυπωσιακό τακουνάκι του Ανσαριφάρντ που δεν βρήκε στόχο, έπειτα από κάθετη του Λοΐζου και γύρισμα του Μπρούνο. Εντέλει, στο 80ό λεπτό η ΑΕΚ κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή, με πλασέ του Λόπες έπειτα από γύρισμα του Σανχούρχο. Η Ομόνοια το πάλεψε στο τέλος, απείλησε με Χούπερ στο 93', αλλά ο εξαιρετικός Πίριτς της στέρησε την ισοφάριση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

93' «Αγγίζει» την ισοφάριση με Χούπερ η Ομόνοια, απέκρουσε ο Πίριτς.

-Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

89' Κίτρινη κάρτα στον Μπασιρού.

88' Αλλαγή για την ΑΕΚ, Κάσας αντί Φαράζ.

82' Αλλαγές για την Ομόνοια, Κακουλλής και Μάταβζ αντί Λοΐζου και Xαραλάμπους.

80' ΓΚΟΛ, 2-1 η ΑΕΚ με τον Λόπες! Ο Ροσάλες κέρδισε την μπάλα, ο Σανχούρχο την πήρε κι έκανε το γύρισμα για τον Λόπες ο οποίος με τη μία πλάσαρε εύστοχα!

77' Αλλαγές για την ΑΕΚ, Λέδες και Ρομό στις θέσεις των Πονς και Άλτμαν.

76' Κεφαλιά του Λανγκ, έξω.

74' Σουτ του Λοΐζου, έβαλε την κόντρα ο Τόμοβιτς.

70' Αλλαγές για την Ομόνοια, Χούπερ αντί Ανσαριφάρντ και Μπάρκερ αντί Κούσουλο.

69' Σπουδαία φάση και για την Ομόνοια με άστοχο τακουνάκι του Ανσαριφάρντ, έπειτα από έξοχη κάθετη του Λοΐζου στον Μπρούνο και γύρισμα του Βραζιλιάνου.

67' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με στριφτή κεφαλιά του Άλτμαν μετά από μπαλιά του Γκαρθία, μόλις έξω.

66' Σουτ του Ασάντε, έβαλε το στοπ ο Κούσουλος.

64' Κίτρινη κάρτα σε Άλτμαν και Ψάλτη.

62' Αλλαγές για την ΑΕΚ, Σανχούρχο αντί Μάμα και Ασάντε αντί Τρισκόφσκι.

62' Κίτρινη κάρτα στον Πονς.

60' Μετά από λάθος γύρισμα του Λανγκ ο Ουζόχο πρόλαβε με τάκλιν να διώξει προ του Άλτμαν που ετοιμαζόταν να πάρει μπάλα και να σκοράρει.

59' Σουτ του Λοΐζου, έξω.

57' Καλή φάση για την Ομόνοια με κεφαλιά του Κούσουλου μετά από εκτέλεση κόρνερ, πάνω στον Πίριτς ο οποίος μπλοκάρει.

52' Κεφαλιά του Λόπες, μαζεύει ο Ουζόχο.

49' Φαλτσαριστό πλασέ του Μπρούνο, έξω.

Δεύτερο ημίχρονο

33' «Αγγίζει» την ανατροπή η ΑΕΚ, ξανά με τον Φαράζ, ο Ουζόχο απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό του σουτ.

31' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει η ΑΕΚ με τον Φαράζ! Μετά από απίθανη μακρινή μπαλιά του Τόμοβιτς κατέβασε άψογα στην περιοχή, συνέκλινε, ντρίμπλαρε τον Λέτσιακς και με τρομερό φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Ουζόχο φέρνοντας το ματς στα ίσα.

28' Γυριστό σουτ του Λόπες, έξω.

25' Σουτ του Λοΐζου, άστοχο.

22' ΓΚΟΛ, 1-0 η Ομόνοια με τον Λανγκ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπρούνο ο επερχόμενος Μίλετιτς έκανε το κοντινό πλασέ, ο Πίριτς απέκρουσε, η μπάλα πήγε στο δοκάρι και ο Λανγκ από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα.

21' Αναγκαστική αλλαγή για την Ομόνοια, ο Ψάλτης αντικαθιστά τον Μάθιους.

20' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ντέρμπι για την Ομόνοια με συρτό διαγώνιο σουτ του Ανσαριφάρντ, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Πίριτς.

10' Επικίνδυνο γύρισμα του Φαράζ, κοντράρει, μαζεύει ο Ουζόχο.

9' Απειλεί η Ομόνοια με σουτ του Χαραλάμπους από πλάγια θέση, αποκρούει ο Πίριτς, εντέλει δίνεται οφσάιντ.

1' Ζητάει πέναλτι ο Φαράζ μετά που βρέθηκε στο έδαφος σε διεκδίκηση με τον Μπασιρού, παίζετε δείχνει ο Ιταλός ρεφ.

-Ξεκίνησε το ντέρμπι.

ΑΕΚ: Πίριτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρθία, Μάμας (62' Σανχούρχο), Πονς (77' Λέδες), Φαράζ (88' Κάσας), Τρισκόφσκι (62' Ασάντε), Άλτμαν (77' Ρομό), Λόπες.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Oυζόχο, Μάθιους (21' Ψάλτης), Λανγκ, Μίλετιτς, Λέτσιακς, Μπασιρού, Κούσουλος (70' Μπάρκερ), Χαραλάμπους (82' Μάταβζ), Μπρούνο, Λοΐζου (82' Κακουλλής), Ανσαριφάρντ (70' Χούπερ).

ΣΚΟΡΕΡ: 31' Φαράζ, 80' Λόπες / 22' Λανγκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 62' Πονς, 64' Άλτμαν / 64' Ψάλτης, 89' Μπασιρού

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Manganiello Gian Luca (Ιταλία)

Α' Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας

VAR: Piccinini Marco (Ιταλία)

AVAR: Κουμή Δημήτρης

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Καπτούμ, συνεχίζει στην Ελλάδα

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

Δεν έκανε τίποτα ο Φεράντο για να τη βοηθήσει, αλλά...

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση