«Δεν σκέφτομαι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, η ΑΕΚ είναι η καλύτερη για μένα»
ΓΗΠΕΔΟ
Δημοσιευτηκε:

Στη δημιουργία μιας «γενναίας» ομάδας που θα παίζει μόνο για τη νίκη και θα κάνει υπερήφανο τον κόσμο της, στοχεύει ο νέος προπονητής της ΑΕΚ Ζοάν Καρίγιο.
Ο 52χρονος Ισπανός κόουτς παρουσιάστηκε επίσημα από τον σύλλογο της Λάρνακας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο «ΑΕΚ Αρένα», με τον τεχνικό διευθυντή Αρνάλ Κόντε να καλωσορίζει τον νέο προπονητή, λέγοντας ότι είναι μια καλή επιλογή που θα βοηθήσει την ΑΕΚ να βελτιώσει το project της.
Ο ίδιος ο Καρίγιο δήλωσε ενθουσιασμένος με το project της ΑΕΚ, σημειώνοντας πως έχει αναλύσει, με τους συνεργάτες του, το κυπριακό πρωτάθλημα και το έμψυχο δυναμικό της νέας του ομάδας, παρακολουθώντας ήδη πολλά παιχνίδια. «Νιώθω τυχερός διότι έχω διαπιστώσει πως η ΑΕΚ διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ, το οποίο, όμως, έχει την προοπτική να βελτιωθεί περισσότερο. Το πλάνο μου είναι να βελτιώνεται η ομάδα μέρα παρά μέρα», συμπλήρωσε.
Σχολιάζοντας το ντέμπι (20.30) με την ΑΕΛ, ο Καρίγιο χαρακτήρισε το αντίπαλο της ΑΕΚ ως μια ομάδα με καλή οργάνωση και φυσική κατάσταση. «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά είναι η ευκαιρία μας για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Η φιλοσοφία μου είναι να προετοιμάζω την ομάδα μου πάντα για τη νίκη, σε κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς, εξάλλου, για το σύστημα που αρέσκεται να εφαρμόζει, ο Ισπανός τεχνικός είπε ότι δεν μένει προσκολλημένος σ’ ένα σύστημα, αλλά αυτό εξαρτάται από τον αντίπαλο και από τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του. Όσον αφορά τις πρώτες του εντυπώσεις από τη Λάρνακα, ο Ζοάν Καρίγιο έκανε λόγο… για ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα στην πόλη, με την ΑΕΚ να έχει πολλούς υποστηρικτές και υποσχέθηκε ότι θα δουλέψει σκληρά, ώστε ν’ ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό του ο Αρνάλ Κόντε και η διοίκηση. «Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η ΑΕΚ και αυτό το πρότζεκτ. Δεν σκέφτομαι ούτε την Μπάγερν, ούτε την Μπαρτσελόνα, ούτε τη Ρεάλ. Είμαι στην ΑΕΚ και η ΑΕΚ είναι η καλύτερη για μένα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Καρίγιο χαρακτήρισε «καλό πρωτάθλημα» το κυπριακό, στο οποίο αγωνίζονται πολλοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές από την Ισπανία και από άλλες χώρες. «Γνωρίζουμε το επίπεδο του πρωταθλήματος», επισήμανε.