Ήττα καμπανάκι για τον Παναθηναϊκό

Δημοσιεύθηκε 15.10.2024
Ήττα καμπανάκι για τον Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός ήταν αλλού από το ξεκίνημα, η Παρί ζεστάθηκε και τελικά χτύπησε καμπανάκι στους πράσινους. Οι πρωταθλητές πλήρωσαν την υποτίμηση του αντιπάλου και υπέστησαν δίκαια την πρώτη τους ήττα (84-80).

Στο... άτυπο ευρωπαϊκό Super Cup οι πρωταθλητές Ευρώπης παρασύρθηκαν από τον ρυθμό των κατόχων του Eurocup, δεν είχαν αμυντική συνέπεια, έκαναν πολλά λάθη και γνώρισαν μια ήττα - καμπανάκι. Έτσι, το «τριφύλλι» έχει πλέον ρεκόρ 2-1 στη φετινή Euroleague, με την ομάδα του Τιάγκο Σπλίτερ να πετυχαίνει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση (1-2 ρεκόρ).

Ο Παναθηναϊκός Aktor ήταν ιδιαίτερα ευάλωτος αμυντικά, δεν μπόρεσε να περιορίσει τους «δαιμόνιους» χειριστές των Γάλλων και στην επίθεση δεν πήρε πράγματα με συνέπεια και διάρκεια με παίκτες - σταθερές του. Παράλληλα, το σύνολο του Αταμάν, που δεν έβγαλε αγωνιστική... σκληράδα, έχανε ριμπάουντ (17 επ. ριμπ. οι γηπεδούχοι) και έκανε λάθη (14 ασίστ/ 15 λάθη), επιτρέποντας στην Παρί να έχει το «τιμόνι» σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Γεγονός είναι πως τα χαμηλά σχήματα δεν λειτούργησαν, το supporting cast δεν έδωσε λύσεις και το «τριφύλλι» άκουσε... καμπανάκια.

Ο Ναντίρ Χίφι έκανε το... ματς της ζωής του, «εκτελώντας» τους φιλοξενούμενους (20 πόντοι με 7/13 σουτ), ενώ ο Τι Τζέι Σορτς βρήκε ρυθμό στην επανάληψη και «έγραψε» άλλη μία σπουδαία εμφάνιση (16 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα). Διψήφιος και ο Κόλιν Μάλκολμ (14π.), έκανε «ζημιά» ο Τάισον Ουόρντ (9π., 7ρ., 4ασ.).

Στην αντίπερα όχθη, ο Ματίας Λεσόρ έμοιαζε να... παλεύει μόνος του μέχρι να μείνει από δυνάμεις (19 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ). Ο Κέντρικ Ναν είχε μόλις 2π. και 3λ. στο πρώτο ημίχρονο και όταν επέστρεψε στην επανάληψη είχε σκορ, αλλά όχι και σταθερότητα (16π. με 6/16 σουτ). Πάντως, ο Αμερικανός κατέβασε 8ρ. Διψήφιος ο Λορένζο Μπράουν (14π. σε 19' στο παρκέ), δεν πήρε πράγματα από την πλειοψηφία των παικτών του ο Αταμάν.

«Εκρηκτικός» ρυθμός από την Παρί στο ξεκίνημα - Θετικός ο Μπράουν

Ο Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε με τους Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Λεσόρ και το τέμπο του αγώνα ήταν υψηλό από το πρώτο λεπτό. Όμως, οι δύο ομάδες δεν ήταν προσεκτικές στην αρχή (7-9 στο 5' με 1/6 τρίποντα της Παρί και 3 λάθη του Κέντρικ Ναν). Ο Τιάγκο Σπλίτερ άνοιξε το ροτίεσιον (11/12 παίκτες του αγωνίστηκαν μέχρι το 6') και η γεμάτη ενέργεια ομάδα του βρήκε ένα 7-0 για το 14-7 (7'). Μάλιστα, με 9π. του... ασταμάτητου Ναντίρ Χίφι (4/5 εντός πεδιάς) οι κάτοχοι του Eurocup πήγαν στο 19-15 (8'). Γεγονός είναι πως στην 1η περίοδο η «πράσινη» ρακέτα έμοιαζε με... αφύλακτη διάβαση, αλλά το «τριφύλλι» έμεινε κοντά παίρνοντας 7π. από τον Λορένζο Μπράουν (21-19 στο 10').

Ευάλωτοι οι «πράσινοι», μάζεψε την... απόσταση από το -15 ο Λεσόρ

Ο Παναθηναϊκός Aktor ήταν πολύ ευάλωτος και δεν μπορούσε να βρει "stops" (29-21 στο 13'). Ο Τούρκος προπονητής επέμενε στο σχήμα με τους τρεις γκαρντ, για να «ματσάρει» την ταχύτητα και τα χαμηλά σχήματα της Παρί, αλλά οι γηπεδούχοι έφτασαν σε διψήφιο προβάδισμα (36-25 στο 15'), καθώς «έτρεχαν» το γήπεδο και έβαλαν και τον Τι Τζέι Σορτς στην εξίσωση (6π. με 3/4 δίποντα). Εν ολίγοις, όλα έβγαιναν στην Παρί, που έφτασε στο +15 (12π. ο Χίφι) απέναντι στην... σοκαρισμένη ελληνική ομάδα. Φυσικά, ενδεικτικό της έλλειψης «πράσινης» συγκέντρωσης ήταν το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν 3φ. στο 17'. Σε κάθε περίπτωση, ο Αταμάν συνέχισε τις δοκιμές (small ball, Παπαπέτρου στο «4») και τελικά βρήκε «απαντήσεις» με ένα θετικό τρίλεπτο. Ο ορεξάτος Ματίας Λεσόρ έδωσε λύσεις (11π, 4ρ., 3ασ.) και μείωσε σε μονοψήφιο, με το πρώτο καλάθι του Ναν να ρίχνει «απόσταση» στους 6π. (45-39 στο 20'). Στο πρώτο μέρος ο Σορτς μετρούσε 6 ασίστ, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να έχουν 11 ασίστ/ 8 λάθη.

Το... ματς της ζωής του ο Χίφι, αδυνατούσε να βρει σταθερότητα το «τριφύλλι»

Στην επανάληψη οι «πράσινοι» επέστρεψαν στο παρκέ της "Accor Arena" με τους Μπράουν, Ναν, Γκριγκόνις, Παπαπέτρου και Λεσόρ, αλλά ο διψήφιος Σορτς (11π. με 5/7 σουτ) με γκολ - φάουλ «έγραψε» το 52-44 (23') και ο Γκραντ γύρισε άρον άρον αντί του «Γκρίγκο». Δυο λάθη του Παναθηναϊκού Aktor και τα χαμένα ριμπάουντ έδωσαν εύκολο σκορ στην Παρί για νέα διψήφια προβαδίσματα (56-46 στο 25' και 60-48 στο 26'). Ο Αταμάν συνέχισε να ανακατεύει την τράπουλα, αλλά δεν έβρισκε αντίδοτο για τον περιορισμό του Χίφι ο οποίος έκανε το... ματς της ζωής του. Ο 22χρονος γκαρντ νίκησε δις τον Λεσόρ (64-53 στο 28'), ενώ έβαλε και ένα τρίποντο χωρίς ισορροπία για το 69-56 (29'), πριν από το 69-59 του 30'. Στο 3ο δεκάλεπτο οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης είδαν τον Ναν να κάνει step up, πήραν σκορ από τους Μπράουν - Λεσόρ, αλλά παρέμειναν μη αποτελεσματικοί αμυντικά.

Ήττα - καμπανάκι για τους πρωταθλητές Ευρώπης

Το 4ο φάουλ του Κεβάριους Χέις (31') άλλαξε τα πλάνα του Σπλίτερ και οι φιλοξενούμενοι «επενδύοντας» στη front line με Ερνανγκόμεθ - Λεσόρ βρήκαν ξανά «παλμό» (73-68 στο 33'). Σε ένα κομβικό σημείο ο Σορτς έχασε δυο ζευγάρια βολών (0/4β.), το ένα ύστερα από φάουλ - εφεύρεση εις βάρος του Χουάντσο, όμως οι «πράσινοι» δεν... γράπωσαν τα ριμπάουντ, ούτε βρήκαν με τη σειρά τους σκορ. Έτσι, μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο ο πίνακας έδειχνε 75-68.

Ο Χίφι σημάδεψε δυο φορές το σίδερο, ο Παναθηναϊκός Aktor συνέχισε να μην έχει «καθαρό μυαλό», ενώ ένα φάουλ στον Ντίνο Μήτογλου δεν δόθηκε. Με 3'42'' για το τέλος οι διαιτητές χρέωσαν με... καθυστέρηση ένα αντιαθλητικό στον Ναν, ενώ αρχικά δεν είχαν σφυρίξει τίποτα, ο Αταμάν δέχτηκε τεχνική ποινή και η κατάσταση... στράβωσε για τα καλά. Ύστερα από ένα «αλαλούμ» και με τον Τούρκο τεχνικό να είναι στη γραμματεία για ώρα, οι Γάλλοι με τις βολές τους πήγαν στο +10 (78-68).

Ο Σλούκας γύρισε για το τελευταίο τρίλεπτο, αλλά η «πράσινη τρικυμία» συνεχίστηκε. Άστοχο τρίποντο του Ναν, χαμένο δίποντο του Λεσόρ και επιθετικό φάουλ του Γάλλου σέντερ στη συνέχεια (4ο φάουλ). Αντιθέτως, ο Σορτς σκόραρε για το 80-68 (38') και η Παρί «σφράγισε» την πρώτη της νίκη στην Euroleague, παρά την «πράσινη» προσπάθεια όταν πλέον ήταν αργά (84-80 τελικό).

Τα Δεκάλεπτα: 21-19, 45-39, 69-59, 84-80.

sdna.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ