Χιμένεθ: «Θέλω μια ομάδα που θα παίζει για το σήμα της» - Όλες οι ατάκες του

Δημοσιεύθηκε 11:36 πμ Ενημερώθηκε 2:14 μμ
Χιμένεθ: «Θέλω μια ομάδα που θα παίζει για το σήμα της» - Όλες οι ατάκες του
Τις πρώτες του τοποθετήσεις ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ έκανε ο Μανόλο Χιμένεθ κατά την παρουσίασή του από τη διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων...

«Έχω ήδη ευρωπαϊκούς αγώνες του ΑΠΟΕΛ. Γνωρίζω το μέγεθος του κλαμπ. Είμαι ενθουσιασμένος. Ξέρουμε πόσο είναι δύσκολο το ποδόσφαιρο όμως είμαι εδώ για να αντιμετωπίσω αυτή την πρόκληση. Θα υπηρετήσω αυτό το κλαμπ με αφοσίωση. Υπόσχομαι να δουλέψω για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Στην ποδοσφαιρική μου καριέρα, με έχουν σημαδέψει αρκετά κλαμπ. Για μένα είναι μόνο ο ΑΠΟΕΛ και περιμένω να μεγαλώσουμε μαζί».

Όσον αφορά τη φιλοσοφία του είπε: «Η φιλοσοφία μου είναι να κερδίσω. Αν το κάνουμε με καλό ποδόσφαιρο, είναι πολύ καλύτερο. Για εμένα το πρώτο που σκέφτομαι είναι η νίκη. Και όταν προσπαθείς να νικήσεις, σημαίνει είσαι αφοσιωμένος. Είναι μία ομάδα που έχει το μέγεθος να το κάνει. Δεν θα ζητήσω τίποτα περισσότερο από το 100% από τους παίκτες μου. Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι το επόμενο. Η φιλοσοφία μου είναι δουλειά, αφοσίωση, νίκη».

Όσον αφορά τα στοιχεία που θέλει να προσδώσει, είπε: «Το πιο σημαντικό είναι να τους δώσω για να μου δώσουν οι ποδοσφαιριστές. Δεν μπορούμε να ζητούμε. Αυτά τα δύο μέρη να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, σε σχέση με τους φιλάθλους μας που περιμένουν νίκες . Τα μαθηματικά στο ποδόσφαιρο δεν είναι απλά. Δεν είναι 1+1 κάνουν δύο. Θα υπάρχουν αγώνες που θα αξίζει να κερδίσουμε και δεν θα τους κερδίσουμε και θα υπάρχουν αγώνες που θα αξίζει να χάσουμε και θα νικήσουμε. Όταν έχεις τη φιλοσοφία και το πνεύμα για να κερδίσεις, τις περισσότερες φορές θα κερδίσεις. Μου αρέσει να παίζουμε όμορφα, να κρατάμε περισσότερο την μπάλα και να σκοράρουμε περισσότερο από τον αντίπαλο. Αν μιλήσουμε με στρατηγική, θα προσαρμοστώ στους παίκτες που έχουμε για να βγάλω τα καλύτερα στοιχεία τους. Είναι ώρα για να πάρουμε αποφάσεις για να βοηθήσουμε την ομάδα. Μου αρέσει το 4-4-2, αλλά αν πρέπει να προσαρμοστώ σε κάτι άλλο θα το κάνω».

Επίσης πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι είμαι εδώ γιατί οι προηγούμενοι προπονητές δεν είχαν την επιτυχία που θα ήθελαν. Είμαι βέβαιος ότι προσπάθησαν για να πετύχουν. Θέλω να δω μια ομάδα που θα παίζει με ένταση στον αγωνιστικό χώρο, για το σήμα της ομάδας. Πρέπει όλοι να είναι προσηλωμένοι στο γήπεδο και επαγγελματίες. Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για έργα. Και έργα μέσα στο γήπεδο. Μου αρέσει η ζωή μέσα στο γήπεδο και γι’ αυτό κάνω το επάγγελμα του προπονητή. Αν είχα καλύτερα γόνατα θα ήμουν ποδοσφαιριστής και όχι προπονητής».

Αν γνωρίζει τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ: «Κάποιους ποδοσφαιριστές τους ξέρω πάρα πολύ καλά. Με κάποιους έπαιξα ως αντίπαλος. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κοιτάζω το ρόστερ, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου. Τους περισσότερους αυτή τη στιγμή τους ξέρω από τα νούμερα, αυτά έβλεπα παρακολουθώντας τα παιχνίδια. Θα τους μάθω πολύ περισσότερο στις προπονήσεις».

Η πίεση και η διαχείριση: «Έχω προπονήσει ομάδες με κόσμο και πάρα πολύ πίεση όπως η Σεβίλλη. Δούλεψα σε ομάδες που κατέκτησαν ευρωπαϊκά τρόπαια. Πάλεψα για τίτλους και η 2η θέση δεν είναι προτεραιότητα. Μου αρέσει η πίεση, φτάνει όμως να είναι πίεση που δεν θα κάνει κακό στην ομάδα. Ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ξέρω τι σημαίνει πίεση αλλά να είναι καλό για την ομάδα. Ο τίτλος δεν έρχεται με την πίεση, έρχεται βλέποντας κάθε εβδομάδα, παιχνίδι με παιχνίδι. Θέλουμε ο κόσμος να έχει υψηλές προσδοκίες αλλά να μας στηρίζει παιχνίδι με παιχνίδι».

Για την αποδοχή της πρότασης, απάντησε: «Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον πρόεδρο, κοιτάξαμε για αυτή την πιθανότητα και αυτή η πιθανότητα έγινε πράξη. Τον προηγούμενο χρόνο ήμουν Είχα ως προτεραιότητα να επιστρέψω στην Ευρώπη. Δεν σκέφτηκα πολύ όταν είχαν την επιλογή. Ξέρω την ιστορία, ξέρω την ιστορία του συνόλου. Είναι κοντά στην Ισπανία και κοντά στην Ελλάδα, χώρες που αγαπώ νιώθω ικανοποιημένος που βρίσκομαι στη Λευκωσία. Όμως ήρθα εδώ για να δουλέψω».

Εν κατακλείδι είπε για την ευρωπαϊκή προοπτική: «Σαφώς και δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό να μεγαλώσει η ομάδα και στην Ευρώπη. Έχω δει τον ΑΠΟΕΛ σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, θυμάμαι το παιχνίδι στο Μπερναμπέου, κόντρα στη Ρεάλ. Και πρέπει να προετοιμάζουμε την ομάδα και για το πρωτάθλημα και για την Ευρώπη. Και για τις δύο διοργανώσεις».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τριπλό ντεμπούτο σε τρία γήπεδα

Τριπλό ντεμπούτο σε τρία γήπεδα

Τριπλό ντεμπούτο σε τρία γήπεδα

Το χαμόγελο του Χιμένεθ και η αισιοδοξία του Πρόδρομου

Το χαμόγελο του Χιμένεθ και η αισιοδοξία του Πρόδρομου

Το χαμόγελο του Χιμένεθ και η αισιοδοξία του Πρόδρομου

Πετρίδης: «Τον Μάιο πρωταθλητές με τον Χιμένεθ»

Πετρίδης: «Τον Μάιο πρωταθλητές με τον Χιμένεθ»

Πετρίδης: «Τον Μάιο πρωταθλητές με τον Χιμένεθ»

Σηκώνει μανίκια ο Χιμένεθ, παρουσιάζεται και πατάει γρασίδι!

Σηκώνει μανίκια ο Χιμένεθ, παρουσιάζεται και πατάει γρασίδι!

Σηκώνει μανίκια ο Χιμένεθ, παρουσιάζεται και πατάει γρασίδι!