Παγκόσμιο Κύπελλο Davis Cup: Καθάρισε και το Κόσοβο με 3-0 η Κύπρος - Με Μολδαβία για την πρωτιά

Δημοσιεύθηκε 20.6.2024
Παγκόσμιο Κύπελλο Davis Cup: Καθάρισε και το Κόσοβο με 3-0 η Κύπρος - Με Μολδαβία για την πρωτιά

Ανεβάζει στροφές η Εθνική ομάδα στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Davis Cup της Γ΄ κατηγορίας της Ευρωπαϊκής Ζώνης Στους αγώνες που διεξάγονται στο Μαυροβούνιο από 19-22 Ιουνίου, ύστερα από τη νίκη στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου επί του Αζερμπαϊτζάν με 3-0 νίκησε με το ίδιο σκορ την Πέμπτη (20 Ιουνίου) και το Κόσοβο. Τώρα ετοιμάζεται για την κρίσιμη αναμέτρηση με την Μολδαβία την Παρασκευή που θα κρίνει την πρωτιά του ομίλου. Εφόσον αυτή επιτευχθεί τότε η ομάδα θα προκριθεί στον τελικό και αυτόματα θα εξασφαλίσει το ένα από τα τρία εισιτήρια πρόκρισης για τα πλέη-οφ ανόδου στη Β΄ κατηγορία. Αν δεν έρθει το ευκταίο αποτέλεσμα, τότε το Σάββατο θα αγωνιστεί για τις θέσεις 3-4, αγώνας που παράλληλα θα εξασφαλίσει στον νικητή το τρίτο εισιτήριο πρόκρισης.

Ο αγώνας με το Κόσοβο, έγινε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες ζέστης και υγρασίας που δυσκόλεψαν ιδιαίτερα στην πρώτη αναμέτρηση τους αντισφαιριστές. Κοντά στην ομάδα, για να της συμπαρασταθεί βρέθηκε από το πρωί της Πέμπτης και ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Δημήτρης Λεοντής.

Στον πρώτο αγώνα της μέρας απέναντι στο Κόσοβο, ο Στυλιανός Χριστοδούλου με αντίπαλο τον Τάσι Βούλνετ (ο οποίος ήταν μεν δηλωμένος ως Νο2 των Κοσσοβάρων, αλλά ήταν με διαφορά ο καλύτερος τους αντισφαιριστής) υπερέβαλε εαυτόν για να κερδίσει το πρώτο σετ. Στο 11ο γκέιμ βρέθηκε προ τριπλού μπρέικ πόιντ του αντιπάλου του, αλλά με ένα εκπληκτικό σκορ που κατέγραψε με 8/9 κερδισμένους τελευταίους πόντους του σετ, όχι μόνο απέτρεψε το μπρέικ, αλλά το πέτυχε ο ίδιος στο 12ο γκέιμ μετατρέποντας το 5-5 σε 7-5 υπέρ του. Ήταν ίσως το πιο σημαντικό σημείο καμπής του αγώνα. Στο δεύτερο σετ ο Στυλιανός είχε συνεχώς τον έλεγχο και με δύο μπρέικ στο 4ο και 8ο γκέιμ κέρδισε το σετ με 6-2 και τον αγώνα με 2-0 σε μία ώρα και 52 λεπτά.

Με την Εθνική να έχει πάρει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, ο Μενέλαος Ευσταθίου μπήκε στη χωμάτινη επιφάνεια με αντίπαλο τον Ταμερλάν Αζίζοφ για να «κλειδώσει» τη νίκη όσο το δυνατόν πιο εύκολα και γρήγορα. Και το κατάφερε σε απόλυτο βαθμό αφού αντίσταση συνάντησε μόνο στο μέσο του πρώτου σετ όταν το 5-1 έγινε 5-3 πριν το κλείσει με 6-3. Το δεύτερο σετ ήταν διαδικαστικό, αφού ο ρυθμός που έδωσε ο Μέλιος ήταν αδύνατο να τον ακολουθηθεί από τον αντίπαλο του, και το 6-0 ήρθε φυσιολογικά. Χρονική διάρκεια του αγώνα μία ώρα και 16 λεπτά και κερδισμένοι πόντοι 60 έναντι 33.

Στο Διπλό το δίδυμο των Σέργη Κυρατζή και Ελευθέριου Νέου παίζουν πλέον μαζί με κλειστά μάτια, και όταν έχουν απέναντι τους αντιπάλους όπως οι Μαλ Αγκούσι και Φλορέντ Λιμανί δεν αφήνουν περιθώρια αντίδρασης. Αυτή τη φορά κατάφεραν σε αγώνα Διπλού να μην χάσουν ούτε ένα γκέιμ και να επικρατήσουν με 2-0 (6-0, 6-0) σε μόλις 46 λεπτά, έχοντας σκορ 50-15 (!!!) στους κερδισμένους πόντους.

Την Εθνική ομάδα που έχει ως «κάπτεν» τον Δημήτρη Ηροδότου, αποτελούν οι Μενέλαος Ευσταθίου, Στυλιανός Χριστοδούλου, Σέργης Κυρατζής, Ελευθέριος Νέος και Νίκολας Κάμπελ, και συνοδεύεται από τον φυσιοθεραπευτή Λουκά Ζένιου.

Συνοπτικά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα :

Κύπρος – Αζερμπαϊτζάν 3-0 (19/06/2024)

Χριστοδούλου Στυλιανός (CYP) – Rasulov Safar (AZE) 2-0 (6-4, 6-2)

Ευσταθίου Μενέλαος (CYP) – Azizov Tamerlan (AZE) 2-0 (6-3, 6-1)

Κυρατζής Σέργης – Νέος Ελευθέριος (CYP) – Azizov Tamerlan – Garayev Haktan 2-0 (6-1, 6-1)

Κύπρος – Κόσοβο 3-0 (20/06/2024)

Στυλιανός Χριστοδούλου (CYP) - Vullnet Tashi (KSV) 2-0 (7-5, 6-2)

Μενέλαος Ευσταθίου (CYP) - Jakupi Jasin (KSV) 2-0 (6-3, 6-0)

Κυρατζής Σέργης / Νέος Ελευθέριος (CYP) – Agushi Mal / Limani Florent (KSV) 2-0 (6-0, 6-0)

Αύριο με Ιρλανδία οι Γυναίκες

Αύριο αρχίζει την προσπάθεια της στον όμιλο ανόδου στη Β΄ κατηγορία η Εθνική ομάδα Γυναικών στο πλαίσιο των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Billie Jean King Cup αφού την Πέμπτη είχε ρεπό. Στον όμιλο μετέχουν οι νικήτριες ομάδες των Ομίλων της πρώτης φάσης των αγώνων που διεξάγονται στο Κισινάου της Μολδαβίας, όπου από ένα σύνολο έντεκα χωρών ξεχώρισαν η Κύπρος, η Ιρλανδία και η Φινλανδία. Στην αναμέτρηση που έγινε την Πέμπτη, η Φινλανδία νίκησε με 2-1 την Ιρλανδία, ως εκ τούτου η Κύπρος θα αντιμετωπίσει την ηττημένη ομάδα την Παρασκευή (Ιρλανδία) και τη Φινλανδία το Σάββατο. Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση θα κερδίσει και το μοναδικό εισιτήριο ανόδου.

H Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου ευχαριστεί για την στήριξη τον team sponsor της Εθνικής Ομάδας Γυναικών Billie Jean King Cup την εταιρεία Fameline Holding Group ως επίσης και τους χορηγούς της ΟΠΑΠ Κύπρου, ΑΓΡΟΣ Φυσικό Μεταλλικό νερό, Εταιρεία MAVROS για τις μπάλες Wilson, JOMA, Petrolina, KPMG, ΣΠΟΡ FM 95, 24sports.com.cy , και τον Στρατηγικό συνεργάτη Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τζόκοβιτς: «Θα συμμετάσχω μόνο αν μπορέσω να παλέψω για τον τίτλο»

Τζόκοβιτς: «Θα συμμετάσχω μόνο αν μπορέσω να παλέψω για τον τίτλο»

Τζόκοβιτς: «Θα συμμετάσχω μόνο αν μπορέσω να παλέψω για τον τίτλο»

Ξεκίνησε προπονήσεις ο Τζόκοβιτς αλλά αμφίβολη η συμμετοχή του στο Wimbledon

Ξεκίνησε προπονήσεις ο Τζόκοβιτς αλλά αμφίβολη η συμμετοχή του στο Wimbledon

Ξεκίνησε προπονήσεις ο Τζόκοβιτς αλλά αμφίβολη η συμμετοχή του στο Wimbledon

Αμετακίνητοι οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Αμετακίνητοι οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Αμετακίνητοι οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Πάει στο Λονδίνο για το Wimbledon ο Τζόκοβιτς

Πάει στο Λονδίνο για το Wimbledon ο Τζόκοβιτς

Πάει στο Λονδίνο για το Wimbledon ο Τζόκοβιτς