Με ανεβασμένες... μετοχές και η απουσία μεγάλων γκολτζήδων

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 27.6.2024
Με ανεβασμένες... μετοχές και η απουσία μεγάλων γκολτζήδων

Ο Στέφαν Ντράζιτς είναι ο ένας από τους δυο επιθετικούς που βάζει στο οπλοστάσιό του ο ΑΠΟΕΛ, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις των παικτών που έχουν αποχωρήσει από τη γραμμή κρούσης. O 32χρονος Σέρβος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο του 2026 και αποτελεί την 7η φετινή προσθήκη μετά τους Τεχέρα (μέσος), Κιντίγια (αριστερός μπακ), Ε. Αντωνίου (αμυντικός), Άπια (μέσοεπιθετικός), Μιρ (αριστερός μπακ) και τον Σιπριάνο που πέρσι ήταν δανεικός και τώρα αποκτήθηκαν τα δικαιώματά του.

Ο Ντράζιτς λοιπόν προέρχεται από δύο πολύ καλές σεζόν με την ουγγρική Μεζοκόβεζντ (26 γκολ και εννέα ασίστ σε 66 εμφανίσεις) και τον Δεκέμβριο του 2023 βρέθηκε στο απόγειο της χρηματιστηριακής του αξίας (650 χιλιάδες). Ουσιαστικά έρχεται στην καλύτερή του φάση. Φόρεσε τη φανέλα των Γιαβόρ και Βόζτοβατς Σερβίας, της Μέχελεν Βελγίου αλλά και της ουγγρικής Ντιόσγκιορ. Για ένα εξάμηνο επίσης δοκίμασε την τύχη του στο κινέζικο πρωτάθλημα με τη Γιατάι.

Έχει αναδειχθεί ως πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Prva Liga στη Σερβία, την αγωνιστική περίοδο 2014/2015 (με 13 γκολ) και δεύτερος σκόρερ του ουγγρικού πρωταθλήματος, την αγωνιστική περίοδο 2022/2023.

Μπορεί οι «ειδικοί» να υποστηρίζουν ότι δεν θα είναι ο βασικός και ότι θα έρθει άλλος, μεγάλο όνομα προκειμένου να καλύψει το κενό του Κβιλιτάια, όμως ποιος θα είναι ο πρώτος και ποιος δεύτερος μόνο ο προπονητής το αποφασίζει, μέσα από τις προπονήσεις.

Μεγάλοι γκολτζήδες, όχι!

Πάντως, για να είμαστε σωστοί, θα πρέπει να το γράψουμε ότι μεγάλοι γκολτζήδες, όπως ήρθαν παλαιότερα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούμε ξανά στο χαμηλού επιπέδου πρωτάθλημα της Κύπρου. Τώρα πλέον υπάρχει ανταγωνισμός για τέτοιους παίκτες, έστω και μεγάλης ηλικίας. Μην ξεχνάτε τι γίνεται και πόσα προσφέρουν ομάδες από αραβικές χώρες...

Να σημειώσουμε ότι το όνομα του πρώτου σέντερ φορ που ακούγεται για τον ΑΠΟΕΛ είναι αυτό του Ρουμάνου διεθνούς Τζορτζ Πούσκας, ο οποίος ωστόσο δεν είναι ο μεγάλος σκόρερ. Ακόμη, για τη θέση του μεσοεπιθετικού ακούγεται το όνομα του Αυστριακού Νίκολα Ντόβενταν που αγωνιζόταν στην Μπουντεσλίγκα.

Στη Σερβία το σκηνικό

Μετά από ένα δεκαήμερο προπονήσεων στην Κύπρο, η αποστολή του ΑΠΟΕΛ θα ανεβάσει ρυθμούς και θα το κάνει στη Σερβία και συγκεκριμένα στο Ζλάτιμπορ. Εκεί οι γαλαζοκίτρινοι θα μείνουν μέχρι της 10 Ιουλίου και θα δώσουν και τρία φιλικά παιχνίδια. Το πρώτο με αντίπαλο τη Σουμπότιτσα (30 Ιουνίου), ακολούθως με τη Νόβι Παζάρ (04/07) και τέλος με τη Ρατνίσκι (09/07).

Χωρίς τον Μπέλετς

Ο ΑΠΟΕΛ αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για τη Σερβία και στην αποστολή του, εκτός από τις μεταγραφές που αναμένονται, θα υπάρχει μια μεγάλη απουσία, αυτή του διεθνούς Σλοβένου τερματοφύλακα Βιντ Μπέλετς. Και αυτό γιατί η Εθνική Σλοβενίας προκρίθηκε στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Υπενθυμίζουμε την ξεκούραση που θα ακολουθήσει, οπόταν υπολογίζεται ότι θα δούμε τον Μπέλετς στην Κύπρο αμέσως μετά την επιστροφή της ομάδας από τη Σερβία. Στα πρώτα φιλικά των γαλαζοκιτρίνων την εστία θα υπερασπιστεί ο Ανδρέας Χριστοδούλου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Θα δείτε ένα διαφορετικό Δώνη φέτος»

«Θα δείτε ένα διαφορετικό Δώνη φέτος»

«Θα δείτε ένα διαφορετικό Δώνη φέτος»

Αιωνία σου η μνήμη, Ντίνο Ιορδάνου…

Αιωνία σου η μνήμη, Ντίνο Ιορδάνου…

Αιωνία σου η μνήμη, Ντίνο Ιορδάνου…

Ημέρα πένθους στον ΑΠΟΕΛ

Ημέρα πένθους στον ΑΠΟΕΛ

Ημέρα πένθους στον ΑΠΟΕΛ

Δύο παγκύπριες επιδόσεις και ο ΑΠΟΕΛ στην πρώτη θέση

Δύο παγκύπριες επιδόσεις και ο ΑΠΟΕΛ στην πρώτη θέση

Δύο παγκύπριες επιδόσεις και ο ΑΠΟΕΛ στην πρώτη θέση