Aυτή τη φορά… με παράδοση υπέρ της!
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ
Δημοσιευτηκε:

Κόντρα στην Έλφσμποργκ στο Europa League η Πάφος FC πέραν από το γεγονός ότι ήταν πρωτάρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είχε και το βάρος της αρνητικής παράδοσης κυπριακών ομάδων απέναντι σε σουηδικές ομάδες, με έξι αποκλεισμούς σε αντίστοιχα συναπαντήματα. Αυτή τη φορά, απέναντι στην Ζαλγκίρις, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, έχει υπέρ της την παράδοση.
Από τις εφτά φορές που κάποια ομάδα από το νησί βρέθηκε κόντρα σε συγκρότημα από τη Λιθουανία, τις έξι την πρόκριση πήρε η κυπριακή. Ο μοναδικός αποκλεισμός, που η αλήθεια ήταν αναπάντεχος, είχε έρθει τη σεζόν 2018-19 με τον ΑΠΟΕΛ να μένει εκτός από τη Σούντουβα. Από εκεί και πέρα, τις περισσότερες συναντήσεις με Λιθουανούς είχε ο Απόλλωνας που απέκλεισε τις Εκράνας (1998-99), Τράκαϊ (2015-16), Στρούμπας (2018-19) και Κάουνο Ζαλγκίρις.
Ο ΑΠΟΕΛ είχε παίξει και με την Τάουρας Ταουραγκέ τη σεζόν 2010-11, ενώ η παρθενική κόντρα με Λιθουανούς ήταν την περίοδο 1997-98 με την Ανόρθωση να αφήνει εκτός την Καρέντα Κάουνας. Όσον αφορά στα αγωνιστικά για τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης (19:00) στη Λιθουανία, δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Κορέια και ο Κβίντα.