Την έκανε ξανά στον Απόλλωνα η Πάφος, τον ξεπέρασε στη βαθμολογία

Δημοσιεύθηκε 28.5.2023
Την έκανε ξανά στον Απόλλωνα η Πάφος, τον ξεπέρασε στη βαθμολογία

Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας τερμάτισε εν τέλει η Πάφος, κάνοντας την ανατροπή και κερδίζοντας τον Απόλλωνα με 2-1. Αυτό είναι το τέταρτο φετινό παιχνίδι που η παφιακή ομάδα μένει αήττητη κόντρα στο συγκρότημα της Λεμεσού (δυο ισοπαλίες και άλλη μία νίκη στα προηγούμενα).

Η ομάδα της Πάφου έφθασε τους 63 βαθμούς τρεις πίσω από την τρίτη ΑΕΚ (66β.), ενώ το συγκρότημα της Λεμεσού έμεινε πέμπτη με 62 βαθμούς.

Ούτως ή αλλιώς ο αγώνας δεν πρόσφερε βαθμολογικό πλεονέκτημα για τη μάχη του ευρωπαϊκού εισιτήριο, από τη στιγμή που η ΑΕΚ κέρδισε τον δικό της αγώνα απέναντι στην Ομόνοια.

Οι γαλάζιοι άνοιξαν το σκορ στο 35’ με κοντινή προβολή του Πίττα. Ο επιθετικός των γαλάζιων έφθασε τα 18 τέρματα και μαζί με τον Ζάιρο της Πάφου αναδείχθηκαν πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Απόλλωνα να αγωνίζεται με δέκα παίκτες από το 57’ λόγω αποβολής του Ίλιεφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, η Πάφος πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ισοφάρισε των γηπεδούχων ήρθε στο 84’ με γκολ του Αμπντουραχίμι που φαινόταν ακάλυπτος, όμως με εξέταση του VAR το γκολ μέτρησε και έγινε το 1-1, ενώ στις καθυστερήσεις ήρθε το πρώτο γκολ του Μπρούνο με τη φανέλα της Πάφου για να διαμορφωθεί το τελικό 2-1..

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πάφος πέτυχε άλλα δυο τέρματα, όμως ακυρώθηκαν για οφσάιντ. Πρώτα στο 19’ με τον Αμπντουραχίμι και έπειτα στο 51’ με τον Παλάσιος.

Με δέκα ολοκλήρωσε και η Πάφος με τον Μπρούνο να δέχεται δύο κίτρινες σε λίγα λεπτά, μία μετά το γκολ του και άλλη μία στο 90+13' για να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Τέλος του αγώνα

90+13' - ΚΟΚΚΙΝΗ. Με δέκα και η Πάφος, δεύτερη κίτρινη ο Μπρούνο

90+5' - ΓΚΟΛ. 2-1. Ο Παλάσιος με κεφαλιά κατέβασε την μπάλα, ο Μπρούνο με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα

90+4' - Ο Ίβουσιτς πρόλαβε τον Πίττα πριν μπει ολομόναχος στην περιοχή

90+3' - Μεγάλη απόκρουση από τον Δημητρίου στο σουτ του Αμπντουραχίμι

84' - ΓΚΟΛ. 1-1. Σέντρα του Μπαϊρίτς, ο Αμπντουραχίμι από κοντά ανοίγει το σκορ, όμως σηκώνεται η σημαία του βοηθού για οφσάιντ. Μετά από εξέταση στο VAR το γκολ μέτρησε κανονικά

60' - Τεράστια ευκαιρία για την Πάφο. Ο Χέσταντ έκανε ωραία ενέργεια και το πλασαριστό σουτ που πήγαινε στα δίχτυα - η μπάλα ξεπέρασε και τον τερματοφύλακα Δημητρίου - όμως ο Αμπντουραχίμι από κοντά έκανε την κεφαλιά που ανέκοψε την πορεία της μπάλας

57' - ΚΟΚΚΙΝΗ. Με δέκα παίκτες συνεχίζει τον αγώνα ο Απόλλωνας, με τον Ίλιεφ να παίρνει δεύτερη κίτρινη

51' - ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ. Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Παλάσιος σκόραρε με κεφαλιά, όμως σωστά δεν μέτρησε αφού είναι οφσάιντ

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

44'- Σουτ του Ντιγκινί, κόβει ο Ίβουσιτς

35' - ΓΚΟΛ. 0-1. Ο Πίττας μετά από ασίστ του Ντόνιο με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ. Μετά από εξέταση της φάσης από το VAR, το γκολ μέτρησε κανονικά

19' - ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ. Ο Αμπντουραχίμι έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μετά από έλεγχο στο VAR, το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ

14' - Ο Δημητρίου έπεσε και μάζεψε τη μπάλα μετά την κεφαλιά του Κβίντα

1'- Έναρξη του αγώνα

ΠΑΦΟΣ: Ίβουσιτς, Παλάσιος, Κβίντα, Μπάιριτς, Ζουνίνιο (70′ Ταβάρες), Χότσκο, Κανέ (46′ Χέσταντ), Ναμ (60′ Μπρούνο), Πελάζιο (72′ Ζάιρο), Βαλακάρι, Αμντουραχίμι

ΑΠΟΛΛΩΝ: Δημητρίου, Φιλιώτης (79′ Ζήνωνος), Εκπολό, Πεϊμπέρνς, Μαυρίας, Πίττας, Ίλιεφ, Χ. Κυριάκου (37′ Σαχάρ), Ντιγκινί, Κολ, Ντόνιο (63′ Σπόλιαριτς)

ΣΚΟΡΕΡ: 84' Αμπντουραχίμι, 90+5' Μπρούνο / 35' Πίττας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43' Κανέ, 90+6΄Μπρούνο / 45+5' Ίλιεφ, 50' Μαυρίας, 61' Δημητρίου, 88'Zήνωνος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 57' Ίλιεφ (δεύτ. κίτρ.) / 90+13' Μπρούνο (δεύτ. κίτρ.)

Διαιτητής: Sacchi Juan Luca

Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Βασιλείου Αδάμος

4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος

VAR: Maggioni Lorenzo

AVAR: Γεωργίου Παύλος

Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»