Ζωντανή για πρόκριση η Πάφος, μπορούσε και καλύτερα στη Λιθουανία

Δημοσιεύθηκε 25.7.2024
Ζωντανή για πρόκριση η Πάφος, μπορούσε και καλύτερα στη Λιθουανία

Ένα σκορ που της αφήνει ελπίδες πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League πήρε η Πάφος στη Λιθουανία, παρά την ήττα με 2-1 από τη Ζαλγκίρις. Οι κυπελλούχοι πλήρωσαν στο πρώτο ημίχρονο κάποια αμυντικά λάθη, ίσως επηρεασμένοι και από τον πλαστικό χορτοτάπητα του γηπέδου, με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω στο σκορ με 2-0, αμφότερα με δράστη τον Αντάλ.

Το πρώτο ήρθε στο 17’, με τους γηπεδούχους να φεύγουν στην αντεπίθεση μετά από χαμένη ευκαιρία του Ζάιρο, με τον Ρουμάνο να είναι ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και να σημειώνει το 1-0. Λίγο αργότερα, στο 26’, χτύπησε και δεύτερη φορά, όταν ο Γκολντάρ δεν υπολόγισε σωστά τη μπάλα, πέρασε πάνω από το κεφάλι του και ο Αντάλ το εκμεταλλεύτηκε και νίκησε για δεύτερη φορά τον Ίβουσιτς.

Η Πάφος δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να αλλάξει τη μοίρα της στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας εν τέλει να μειώσει στο 62’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλακάρι ο Γκολντάρ έκανε την πρώτη κεφαλιά, ο Ζάιρο τη δεύτερη με τη μπάλα να χτυπάει και σε αμυντικό και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1.

Έτσι, η Πάφος που ήταν πολύ καλύτερη, με 12 τελικές έναντι 2, παρέμεινε ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει την 1η Αυγούστου στο στάδιο «Αlphamega».

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:

63' - Από δύσκολη θέση ο Τάνκοβιτς κάνει το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω

62' - ΓΚΟΛ. 2-1. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλακάρι, ο Γκολντάρ έκανε την πρώτη κεφαλιά, ο Ζάιρο τη δεύτερη και η μπάλα χτύπησε και σε αμυντικό προτού καταλήξει στα δίχτυα

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

34''- Βρέθηκε εντός περιοχής ο Πελάζιο, όμως δεν είχε καλή ισορροπία και το σουτ του έφυγε ψηλά έξω

26' - ΓΚΟΛ. 2-0. Λάθος υπολογισμός από τον Γκολντάρ, δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και ο Αντάλ βρήκε την ευκαιρία να φύγει στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό και ομαδικό γκολ

19' - Έξω πάει το σουτ από τον Ντράγκομιρ

17' - ΓΚΟΛ. 1-0. Στην αντεπίθεση οι γηπεδούχοι βρήκαν απροετοίμαστη την άμυνα της Πάφου και ο Αντάλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα

16' - Ο Ζάιρο κάνει πολύ καλή προσπάθεια, μπαίνει στην περιοχή όμως το σουτ του κόβεται τελευταία στιγμή από αμυντικό

11' - Σουτ του Ντράγκομιρ, πήγε έξω η μπάλα

6' - Εκτέλεση φάουλ από τον Ντράγκομιρ, κάπου κόντραρε η μπάλα και έφυγε σε κόρνερ

1'- Έναρξη του αγώνα

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΒΙΛΝΙΟΥΣ: Τορντάι, Μουτάσι, Ζάχαρι, Κέντις, Μποπέσου, Ματουλεβίτσιους, Καρασίμα, Βερμπίτσκας, Γκολουμπίτσκας (88' Λάρσον), Αντάλ (70' Χόζιτς), Φοφανά (70' Πέτκοβιτς).

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Μπρούνο, Γκολντάρ, Πελάτζιο (66' Λούκασεν), Μελούσο (76' Πηλέας), Ντράγκομιρ, Ναμ, Βαλακάρι (66' Ζάζα), Τάνκοβιτς, Πέπε (87' Νταλίνια), Ζάιρο (87' Άντερσον).

ΣΚΟΡΕΡ: 17', 26' Αντάλ / 62' Ζάιρο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 61' Γκολουμπίτσκας, 90' Λάρσον, 90+5' Χόζιτς / 57' Πελάτζιο, 90+6' Nταλίνια

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρίστοφερ Χάγκενς (Νορβηγία)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Στο χέρι της να εκτοξευθεί

Στο χέρι της να εκτοξευθεί

Στο χέρι της να εκτοξευθεί

«Τρέχει» πρώτος ο Άλβες

«Τρέχει» πρώτος ο Άλβες

«Τρέχει» πρώτος ο Άλβες

Χάσαμε, αλλά δεν δείξαμε… χαμένοι

Χάσαμε, αλλά δεν δείξαμε… χαμένοι

Χάσαμε, αλλά δεν δείξαμε… χαμένοι

Τριάρα και στο Κοσόβο

Τριάρα και στο Κοσόβο

Τριάρα και στο Κοσόβο