Οθέλλος - Ομόνοια: Ξύπνησε, το γύρισε, ανέβηκε!  

Δημοσιεύθηκε 1.12.2023
Οθέλλος - Ομόνοια: Ξύπνησε, το γύρισε, ανέβηκε!  

Η Ομόνοια είχε δύο πρόσωπα στο παιχνίδι με τον Οθέλλο στο «Αμμόχωστος» ωστόσο στο τέλος κατάφερε να φύγει από τη Λάρνακα με το διπλό επικρατώντας του αντιπάλου της με 2-1 φτάνοντας σε δεύτερη σερί νίκη για πρώτη φορά φέτος. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή δεν ήταν καλή στο πρώτο μέρος όμως είχε απάντηση στο γκολ του Ποπέσκου στο 37΄, με τον Κούσουλο να ισοφαρίζει στο 45+6΄. Το τριφύλλι παρουσιάστηκε εμφανώς καλύτερο στο β΄μέρος και με γκολ του Αλιούμ στο 59΄γύρισε το παιχνίδι για το 1-2 σκορ το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος. Οι πράσινοι έφτασαν τους 26 βαθμούς και πάτησαν κορυφή περιμένοντας τα αποτελέσματα των Άρη, ΑΠΟΕΛ και Πάφου που έχουν επίσης 26.

Το παιχνίδι…

Ο Οθέλλος ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη διάθεση να επιτεθούν από την Ομόνοια καταφέρνοντας να κερδίσουν πολλές μονομαχίες αλλά και να περιορίσουν τον αντίπαλο που έδειχνε μπλοκαρισμένος. Η ομάδα της Αθηαίνου κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της βρίσκοντας το πρώτο γκολ της αναμέτρησης με τον Ποπέσκου στο 37ο λεπτό. Ο Ρουμάνος με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής κι ενώ η άμυνα της Ομόνοιας δεν απομάκρυνε όπως έπρεπε την μπάλα, νίκησε τον Φαμπιάνο για το 1-0 βρίσκοντας δίκτυα για τρίτο σερί παιχνίδι. Εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα των γηπεδούχων, η Ομόνοια κέρδισε ένα κόρνερ στο τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου και ο Γιάννης Κούσουλος βρέθηκε στο σωστό σημείο εντός της μικρής περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του Ταουντούλ. Το 1-1 έμελλε να σφραγίσει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.

Εμφανώς ανώτερη η Ομόνοια

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ομόνοια να απειλεί με την συμπλήρωση τριών λεπτών. Ο Ρομάν Μπεζούς εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή με τον Ταουντούλ να του λέει «όχι» όπως και στον Αλιούμ που προσπάθησε στην επαναφορά να τον νικήσει. Οι πράσινοι ήταν εμφανώς καλύτεροι στα πρώτα στάδια του δευτέρου ημιχρόνου κρατώντας περισσότερο μπάλα και κατάφερε να γυρίσουν το ματς με ωραίο σουτ του Αλιούμ εντός περιοχής στο 59ο λεπτό. Μετά το γκολ του Καμερουνέζου, η Ομόνοια εμφανώς πιο άνετη στο γήπεδο, έλεγξε τον ρυθμό και ήταν η ομάδα που έφτανε πιο εύκολα σε τελική προσπάθεια. Ο Οθέλλος από την πλευρά του δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση με το 1-2 να παραμένει μέχρι το τέλος και τους πράσινους να φτάνουν σε μία σημαντική νίκη.

Η εξέλιξη:

Τέλος αγώνα 1-2.

90΄Πέντε λεπτά ο έξτρα χρόνος.

85΄Επέστρεψε ο Παναγιώτου.

83΄Τραυματίστηκε ο Παναγιώτου. Είναι εκτός αγωνιστικού χώρου.

67΄Σουτ του Ουεσλάτι εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε έξω.

59΄ΓΚΟΛ για την Ομόνοια που το γυρίζει με Αλιούμ! Ο Αφρικανός winger πήρε την μπάλα εντός περιοχής και από πλάγια θέση εκτέλεσε τον Ταουντούλ. Ο Μπασιρού την ασίστ.

48΄Ευκαιρία για την Ομόνοια. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεζούς, ο Ταουντούλ έδιωξε, ο Αλιούμ στην επαναφορά βρήκε τον Πολωνό και πάλι σε ετοιμότητα.

46΄Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

Ημίχρονο 1-1

45+5΄ΓΚΟΛ, 1-1 ο Κούσουλος! Ο αρχηγός της Ομόνοιας έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίκτυα μετά από αλλεπάλληλες κόντρες.

45΄Πεντάλεπτο ο έξτρα χρόνος.

37΄ΓΚΟΛ ο Οθέλλος, 1-0 με Ποπέσκου! Ο Ρουμάνος με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής, νίκησε τον Φαμπιάνο.

33΄Κίτρινη κάρτα στον Ανάγκ για φάουλ στον Ψάλτη.

29΄Πρόβλημα τραυματισμού με τον Μάθιους, θα τον αντικαταστήσει ο Ψάλτης.

19΄Σουτ του Μπεζούς, δεν βρήκε εστία.

4΄Ωραίο σουτ του Ποπέσκου εκτός περιοχής, η μπάλα άουτ.

ΓΚΟΛ: Ποπέσκου (37΄)/Κούσουλος (45+5΄), 59΄Αλιούμ

Κίτρινες: 33΄Ανάγκ, 45΄Ράμος/51΄Χαραλάμπους, 87΄Φράνσον, 90+4΄Αλιούμ.

Κόκκινες:

Εντεκάδες:

Οθέλλος: Ταουντούλ, Σταμούλης, Γάνσεν, Ναρντίνι, Κυριάκου, Ράμος, Σούτο (81΄Κατσάτης) Ποπέσκου (64΄Σαγκαρέ) Καστάνας (81΄Χάσο) Ανάγκ (46΄Μαμαντού) Ουεσλάτι (81΄Μπραμπίλια)

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Μάθιους (30΄Ψάλτης) Κουλιμπαλί, Σιπριάνο, Σεμέδο, Αλιούμ, Καρίμ (85΄Λανγκ) Μπασιρού, Παναγιώτου, Κούσουλος (46΄Χαραλάμπους) Μπεζούς (73΄Φράνσον)

Διαιτητές:

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Γιώργος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης

4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης

VAR: Χριστοφόρου Μάριος

AVAR: Εγγλέζου Νικος

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

  • Παίξε κι εσύ μπάλα στο ΓΗΠΕΔΟ μας ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας