Αναστασίου: «Τρομερή αυστηρότητα απέναντί μας, στους άλλους δίνουν προειδοποίηση»
Δημοσιευτηκε:

Την άποψη πως οι διαιτητές επιδεικνύουν τρομερή αυστηρότητα απέναντι στην Ομόνοια εξέφρασε ο προπονητής των πρασίνων, Γιάννης Αναστασίου, μιλώντας στη Cytavision μετά τη λευκή ισοπαλία (0-0) με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου, αναφερόμενος στην αποβολή του Στεπίνσκι από το 28ο λεπτό.
Συγκεκριμένα ο Ελλαδίτης προπονητής ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Το ματς ξεκίνησε πολύ καλά, είχαν και οι δυο ομάδες διάθεση.
Η κόκκινη κάρτα χάλασε το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν ήταν πραγματικά. Θεωρώ ότι υπάρχει τρομερή αυστηρότητα απέναντί μας, το είπα στον τέταρτο διαιτητή, συνήθως βλέπουμε μια προειδοποίηση στους αντιπάλους ή μία κίτρινη, σε εμάς κόκκινη.
Από εκεί και πέρα δείξαμε συνέπεια, αμυντική συμπεριφορά καλή, τακτικά καλή αντιμετώπιση. Είχαμε φάσεις που θα μπορούσαμε να προηγηθούμε. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο».
Aκολούθως στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε:
Αν είναι ευχαριστημένος από την απόδοση κι αν επηρέασε το άγχος: «Ναι είμαι ικανοποιημένος, όταν παίζεις από το 28' με δέκα παίκτες απέναντι στην ίσως καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος στην κυκλοφορία, σίγουρα σε αφήνει ικανοποιημένο ότι τακτικά η ομάδα ανταποκρίθηκε. Σίγουρα ήταν μια στιγμή που δεν είδα τη φάση εκείνη την ώρα, τώρα που οτ έχω δει λέω ότι ήταν άδικη αποβολή, ενώ υπήρχε αντίστοιχη φάση από παίκτη της ΑΕΚ. Ήταν ανοιχτό παιχνίδι, δημιούργησαν φάσεις και οι δύο ομάδες, χάλασε το παιχνίδι η κόκκινη αλλά δεν θέλαμε να κλειστούμε μόνο άμυνα, δούλεψαν πολύ τα παιδιά, είχαμε τις στιγμές μας που αν ήμασταν πιο προσεκτικοί μπορούσαμε να σκοράρουμε, τελείωσε το πρώτο ημίχρονο και θα έχουμε την Τετάρτη το δεύτερο».
Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και για τον επαναληπτικό πού θα κριθεί η πρόκριση: «Παίξαμε πέντε φορές με την ΑΕΚ, τα δύο με δέκα παίκτες, δεν χάσαμε κανένα. Το σημαντικό τώρα είναι να δούμε τα παιδιά που έχουν προβλήματα, τον Μάριτς, στόπερ δεν έχουμε με τον τραυματισμό του Νικόλα και τον Ελάντερ, ο Κούσουλος επίσης είναι τραυματίας που μπορούσε να δώσει λύσεις. Θα δούμε στην προπόνηση».
Αν τον ανησχούν οι πολλοί τραυματισμοί: «Όταν είναι τραυματισμοί σίγουρα σε ανησυχούν αλλά αν είναι μυϊκοί ανησυχείς τι πάει λάθος, εμάς δεν είναι μυϊκοί είναι από χτυπήματα. Δεν μπορούμε να έχουμε ρόστερ 40 παιχτών για παν ενδεχόμενο».
Για τους τραυματίες κι αν επιστρέφουν κάποιοι: «Από τους τραυματίες ο Νικόλας (σ.σ. Παναγιώτου) είναι αυτός που είναι πιο κοντά στην επιστροφή, ίσως την Τετάρτη να είναι στην αποστολή, θα δούμε».