Λένον: «Μπορούσαμε αν το πιστεύαμε περισσότερο - Με ανησυχεί ο τραυματισμός Γιούστε»

Δημοσιεύθηκε 15.9.2022
Λένον: «Μπορούσαμε αν το πιστεύαμε περισσότερο - Με ανησυχεί ο τραυματισμός Γιούστε»

Διαβάστε όσα δήλωσε ο προπονητής της Ομόνοιας Νιλ Λένον στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα με 2-1 από τη Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα» για τη 2η αγωνιστική του Europa League.

Αναλυτικά όσα είπε...

«Είμαι πολύ απογοητευμένος με το πώς χάσαμε. Στο πρώτο ημίχρονο μας έλειπε λίγο η πίστη στις δυνατότητες μας, δεν θυμάμαι η Σοσιεδάδ να είχε σπουδαίες ευκαιρίες. Ήταν πολύ ωραίο το γκολ. Μπήκαμε στο δεύτερο λίγο καλύτερα, χρειάστηκε ο Φαμπιάνο να κάνει κάποιες καλές αποκρούσεις, μετά ισοφαρίσαμε. Μίλετιτς, Χαραλάμπους, Κίτσος έκαναν πολύ καλό παιχνίδι. Βγάλαμε αυτοπεποίθηση όσο περνούσε ο χρόνος, απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα. Πιστεύαμε, είδαμε ότι είναι πολύ καλή ομάδα αλλά δεν είναι ακτύπητη».

Για το τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο: «Πιστεύω έπαιξαν οι παίκτες μου με περισσότερη πίστη. Τους είπα να πιέσουμε περισσότερο. Είχε κατοχή η Σοσιεδάδ όμως δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα, ήταν ρευστό το 1-0, δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες. Πιέσαμε ψηλά, κάποια μικρά πράγματα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα».

Αν είναι ανησυχητικοί οι τραυματισμοί Κασάμα και Γιούστε: «Είμαι προβληματισμένος κυρίως με τον τραυματισμό του Γιούστε, ήταν μεγάλη απώλεια. Του Κασάμα είναι μυϊκός τραυματισμός, θα γνωρίζουμε περισσότερα αύριο».

Αν θεωρεί πως μπορούσε να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα αν υπήρχε περισσότερη πίστη: «Ναι, μπορούσαμε αν το πιστεύαμε περισσότερο. Το μήνυμα μου ήταν να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Να ήμασταν λίγο καλύτεροι με την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ήμασταν. Τα προγνωστικά στην Ευρώπη μπορούν να ανατραπούν, είμαι απογοητευμένος που δεν πήραμε βαθμό».

Για την αναφορά του στον Κίτσο κι αν πιστεύει πως μπορεί να βάλει δύσκολα στον Λέτσιακς: «Ναι μπορεί να του βάλει ανταγωνισμό, θα είναι καλό. Είδαμε τον Kίτσο ότι βελτιωνόταν όσο περνούσε ο χρόνος, αποκτούσε αυτοπεποίθηση, είναι πολύ καλός, και με την μπάλα είναι πολύ καλός. Δεν είναι θέμα να διαλέξουμε από τους δύο ποιος θα παίζει, το σημαντικό είναι να υπάρχει ανταγωνισμός».

Για το πόσο δύσκολη είναι η μετάβαση στο κυπριακό πρωτάθλημα μετά από αυτό το παιχνίδι: «Είπα και χθες ότι δεν ήταν δύσκολο να βρούμε το κίνητρο για σήμερα. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στην Κυριακή, δεν κάναμε καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα άρα είναι σημαντικό να κερδίσουμε. Να κάνουμε αποκατάσταση σε φυσικές δυνάμεις και πνευματικά. Ήταν σπουδαία εμπειρία για τους παίκτες αυτό το παιχνίδι, αυτό θέλεις, να παίζεις αγώνες σε τέτοιες διοργανώσεις. Παίζουμε σε πολύ ψηλό επίπεδο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για το παιχνίδι της Κυριακής».

Για το αν πιστεύει πως μπορούν να πετύχουν κάτι στον όμιλο: «Ναι φυσικά το πιστεύω. Υπάρχουν ακόμη τέσσερα παιχνίδια. Είμαι χαρούμενος με αρκετά πράγματα από το αποψινό παιχνίδι, δείξαμε πως μπορούμε να ανταγωνιστούμε μια τοπ ομάδα. Τώρα έχουμε δύο παιχνίδια με τη Γιουνάιτεντ. Πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι με την μπάλα. Πιστεύω ότι μπορούμε, ναι. Σήμερα πίστευα όσο λίγοι. Ήμασταν μέσα στο παιχνίδι σε πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ήμασταν ανταγωνιστικοί, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς».

Αν οι αναγκαστικές αλλαγές τού άλλαξαν το πλάνο: «Δεν θα έλεγα ότι μου άλλαξαν ιδιαίτερα τα πλάνα αλλά ήταν απώλεια στο παιχνίδι, και ο Λανγκ είναι καλός αλλά ήταν απώλεια ο Γιούστε, είναι έμπειρος, ποιοτικός. Ο Χαραλάμπους χρειαζόταν ξεκούραση, έπαιξε αρκετά παιχνίδια. Μπήκε αλλαγή κι έκανε το κέντρο καλύτερο. Ο Κασάμα είναι επίσης απώλεια γιατί δεν είδαμε ακόμη τον καλό του εαυτό. Ελπίζω να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό. Με προβληματίζει περισσότερο του Γιούστε, φαίνεται πως είναι σοβαρός τραυματισμός, ελπίζουμε να μην χρειαστεί να κάνει επέμβαση και να επιστρέψει το συντομότερο».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές