Ο Ντιγκινί μίλησε (ξανά) τελευταίος και ο Απόλλωνας ξεφεύγει!

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 30.1.2022
Ο Ντιγκινί μίλησε (ξανά) τελευταίος και ο Απόλλωνας ξεφεύγει!

Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Τσίρειο για τη 19η αγωνιστική, ο Νικολά Ντιγκινί λύτρωσε για δεύτερο σερί παιχνίδι τον Απόλλωνα, μπαίνοντας αλλαγή και σκοράροντας στο 87' το νικητήριο γκολ (2-1) απέναντι στον τρομερό Ολυμπιακό!


Όπως και στον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΛ (επίσης μπήκε αλλαγή και σκόραρε στο 86'), έτσι και σε αυτόν, ο Γάλλος... μίλησε τελευταίος κι αποδεικνύει με πράξεις ότι η επιστροφή του αποτελεί μια σπουδαία «μεταγραφή» για την ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ.


Ο Απόλλωνας προηγήθηκε στο 43' με γκολ του Νογιόκ έπειτα από μακρινό σουτ και λάθος του Τσούπιτς, σε ένα πρώτο ημίχρονο με τρελό ρυθμό και πολλές ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να έχουν τις περισσότερες. Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, ισοφάρισε στο 58' με τον Κα ο οποίος είχε περάσει στον αγώνα ένα λεπτό νωρίτερα, ενώ οι μαυροπράσινοι είχαν ακολούθως σπουδαίες ευκαιρίες για την ολική ανατροπή. Τον τελευταίο λόγο τον είχε ωστόσο και πάλι ο Ντιγκινί ο οποίος χάρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του.


Με το 12ο του τρίποντο στη σεζόν και τρίτο διαδοχικό, ο Απόλλωνας... ξέφυγε από τους αντιπάλους του, καθώς βρέθηκε στο +4 από Άρη (έχει αγώνα λιγότερο) και ΑΕΚ (γκέλαρε με τον Εθνικό), ενώ επιπροσθέτως διεύρυνε τη διαφορά του στο +10 από Ομόνοια (έχει αγώνα περισσότερο) και στο +11 από Ανόρθωση (αγώνα λιγότερο) που εξήλθαν ισόπαλες στο μεταξύ τους ντέρμπι.


Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, ο οποίος έκανε εκπληκτική εμφάνιση ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπόρεσε να επιστρέψει στις νίκες, έμεινε για όγδοο σερί ματς χωρίς τρίποντο και παρέμεινε με 17 βαθμούς στη 10η θέση (+4 από τη ζώνη του υποβιβασμού).


Το πρώτο ημίχρονο στο Τσίρειο ήταν από τα καλύτερα του πρωταθλήματος. Φοβερός ρυθμός με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και με πολλές (και μεγάλες) ευκαιρίες για αμφότερες τις ομάδες - οι πλείστες για τον Απόλλωνα, ο οποίος μεταξύ 16' και 21' έφτιαξε τέσσερις καλές φάσεις για γκολ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το 1-0 με τον Γουίλσον να νικάται από τον Γιοβάνοβιτς σε τετ-α-τετ. Οι φάσεις συνεχίστηκαν κι εντέλει η μπίλια έκατσε στα... κυανόλευκα, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 43', όταν μετά από δυνατό σουτ του Νογιόκ από τα 30 περίπου μέτρα, ο Τσούπιτς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα κι αυτή κατέληξε στην εστία του.


Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει άμεσα (45') με τον Πεχλιβάνη, ενώ ήταν και η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 58' μάλιστα έφτασε στο 1-1, με τον Κα, ένα λεπτό μετά την είσοδό του, να εκμεταλλεύεται λάθος του Μαυρία, να μπαίνει ταχύτατα στην περιοχή και να νικά με ψύχραιμο πλασέ τον Γιοβάνοβιτς. Οι μαυροπράσινοι πήραν τα... πάνω τους και στο επόμενο διάστημα έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για την ολική ανατροπή, στο 60' με Μακρή και στο 66' με δοκάρι του Γκουστάβο. Εντέλει, ο Απόλλωνας, ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα αδυνατούσε να γίνει απειλητικός, με εξαίρεση μια φάση του Αλμπάνη (59'), λυτρώθηκε για δεύτερο σερί παιχνίδι από τον Ντιγκινί, ο οποίος μπήκε αλλαγή και στο 87' από κοντά πέτυχε το νικητήριο γκολ!


Η εξέλιξη του αγώνα


Τέλος αγώνα


94' Κίτρινη κάρτα στον Χαραλάμπους.

-Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

90' Αλλαγή για τον Απόλλωνα, Μάρκοβιτς αντί Αλμπάνη.


87' ΓΚΟΛ, 2-1 ο Απόλλωνας με τον Ντιγκινί! Από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από γύρισμα του Πίττα και λυτρώνει ξανά τους κυανόλευκους!


82' Αλλαγή για τον Απόλλωνα, ο Γιάνγκα στη θέση του Ίλιεφ.


79' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, ο Μανιάς αντικαθιστά τον Γκουστάβο.


-Χωρίς φάσεις το τελευταίο διάστημα.


71' Δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό, Τιάγκο αντί Πεχλιβάνη και Χαραλάμπους αντί Μακρή.


70' Τρεις αλλαγές για τον Απόλλωνα, Φιλιώτης αντί Νογιόκ, Αυλωνίτης αντί Μαυρία, Ντιγκινί αντί Ιντζία.


66' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με δοκάρι του Γκουστάβο!


63' Κίτρινη κάρτα στον Ρομπέρζ.


60' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να γυρίσει το ματς με φάση διαρκείας, ολοκληρώθηκε με άστοχο σουτ του Μακρή!


59' Απειλεί με Αλμπάνη ο Απόλλωνας, σώζει ο Τσούπιτς.


58' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει ο Ολυμπιακός με τον Κα! Ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγώνα, μπήκε ταχύτατα στην περιοχή μετά από λάθος του Μαυρία και πλάσαρε εύστοχα τον Γιοβάνοβιτς.


57' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Κα αντί Γουίλσον.


54' Δυνατό ωραίο σουτ του Κολ, μόλις πάνω από τα δοκάρια του Τσούπιτς.


46' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Νάνι αντί Γουακάσο.


Δεύτερο ημίχρονο


45+2' Κεφαλιά του Σαμπίνια μετά από εκτέλεση κόρνερ, άστοχη.


-Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις.


45' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με σουτ του Πεχλιβάνη μέσα από την περιοχή, απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς.


43' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Απόλλωνας με τον Νογιόκ και τραγικό λάθος του Τσούπιτς! Ο Ουκρανός έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο πορτιέρο του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα κι αυτή κύλησε στην εστία του.


37' Ζητούν πέναλτι οι κυανόλευκοι για ανατροπή του Ίντζια από τον Ντιαγνέ, παίζετε λέει ο Φωτίου, σωστά.


33' Σουτ του Ίλιεφ εκτός περιοχής, πάνω από τα δοκάρια.


29' Παραλίγο αυτογκόλ από τον Μαυρία που γύρισε λανθασμένα και με δύναμη την μπάλα στον Γιοβάνοβιτς, έξω τελικά.


25' Κεφαλιά του Ίντζια μετά από μπαλιά του Χάμπου, πάνω από τα δοκάρια.


22' Κίτρινη κάρτα στον Γκουστάβο.


21' Τρομερή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Γουίλσον που βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Γιοβάνοβιτς ο οποίος τον νίκησε!


21' Δυνατό συρτό σουτ του Αλμπάνη από το ύψος της περιοχής, πέφτει και μαζεύει ο Τσούπιτς.


19' Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Πίττα που μπήκε από πλάγια αριστερά στην περιοχή και σούταρε, απέκρουσε ο Τσούπιτς.


18' Απειλεί ξανά ο Απόλλωνας με επικίνδυνο γέμισμα του Μαυρία, ο Ντιαγνέ έδιωξε σε κόρνερ προ του Πίττα.


16' Πρώτη και μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα με σουτ του Ίντζια από το ύψος της περιοχής, πάνω από τα δοκάρια.


13' Σουτ του Γουίλσον, έβαλε την κόντρα ο Χάμπος, κόρνερ.


11' Κίτρινη κάρτα στον Γουακάσο.


-Πάνω κάτω η μπάλα στο πρώτο πεντάλεπτο, πολύ καλός ο ρυθμός, με τον Ολυμπιακό να πατάει ελαφρώς καλύτερα.


1' Συρτό σουτ του Γκουστάβο στα 15', έξω.


-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.


ΑΠΟΛΛΩΝ: Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (70' Αυλωνίτης), Χάμπος, Ρομπέρζ, Χαμάς, Νογιόκ (70' Φιλιώτης), Κολ, Ίλιεφ (82' Γιάνγκα), Αλμπάνης (90' Μάρκοβιτς), Πίττας, Ίντζια (70' Ντιγκινί).


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τσούπιτς, Ντιαγνέ, Σαμπίνια, Μπόβεδα, Μανρίκε, Γουακάσο (46' Νάνι), Γκουστάβο (79' Μανιάς), Κονφέ, Πεχλιβάνης (71' Τιάγκο), Μακρής (71' Χαραλάμπους), Γουίλσον (57' Κα).


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 63' Ρομπέρζ / 11' Γουακάσο, 22' Γκουστάβο, 94' Χαραλάμπους


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β' Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Παραμένει στα μαυροπράσινα ο Φραγκέσκου

Παραμένει στα μαυροπράσινα ο Φραγκέσκου

Παραμένει στα μαυροπράσινα ο Φραγκέσκου