Έδειξαν τα δόντια τους στους Λέικερς οι Μπλέιζερς, πρώτες νίκες για Νάγκετς, Γκρίζλις

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 29.12.2020
Έδειξαν τα δόντια τους στους Λέικερς οι Μπλέιζερς, πρώτες νίκες για Νάγκετς, Γκρίζλις

Οι Μπλέιζερς έδειξαν πως είναι υπολογίσιμη δύναμη φέτος κερδίζοντα με 115-107 τους Λέικερς στο Staples Center. Ο Ντέμιαν Λίλαρντ πέτυχε 21 από τους 31 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο και ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ πρόσθεσε άλλους 20 πόντους και 11 ασίστ για το Πόρτλαντ που ανέβηκε στο 2-1. Οι πρωταθλητές μετρούσαν 59 σερί νίκες σε αγώνες που έμπαιναν προπορευόμενοι στην τέταρτη περίοδο, αλλά αυτό σταμάτησε. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 29 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Ντένις Σρέντερ πρόσφερε 23 πόντους, αλλά ο Άντονι Ντέιβις έμεινε στους 13 πόντους και η ομάδα του LA έκλεισε τα τέσσερα διαδοχικά εντός έδρας ματς με ρεκόρ 2-2.


Σεφτέ στις νίκες έκαναν οι Νάγκετς επικρατώντας 124-111 των Ρόκετς, με τον Νίκολα Γιόκιτς να κάνει το δεύτερο φετινό και 43ο συνολικά στην καριέρα του τριπλ-νταμπλ. Ο Σέρβος σέντερ είχε 19 πόντους, 18 ασίστ (ρεκόρ καριέρας) και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Τζαμάλ Μάρεϊ πρόσθεσε 21 πόντους, προτού αποχωρήσει μετά από σύγκρουση με αντίπαλο 4 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Τζέιμς Χάρντεν με 34 και ο Κρίστιαν Γουντ με 23 πόντους διακρίθηκαν από το Χιούστον, που έπαιξε χωρίς τους Γουόλ, Κάζινς, Γκόρντον και Τζόουνς, που παραμένουν σε περιορισμό λόγω έκθεσης στον κορωνοϊό.

Οι Γκρίζλις εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες των Ντουράντ και Ίρβινγκ, που πήραν ανάσες και επικράτησαν στην παράταση με 116-111 των Νετς στο Μπρούκλιν φτάνοντας στην πρώτη τους νίκη (1-2). Ο Κάιλ Άντερσον με 28 και ο Ντίλον Μπρουκς με 24 πόντους ηγήθηκαν του Μέμφις, που έχασε στην δεύτερη περίοδο με τραυματισμό στον αστράγαλο τον Τζα Μοράντ. Ο Κάρις ΛεΒέρτ με 28 πόντους, 11 ασίστ, 5 κλεψίματα και 4 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους γηπεδούχους που έπεσαν στο 2-2.


Οι Τζαζ είχαν να κερδίσουν δέκα χρόνια και δύο μήνες στην έδρα των Θάντερ και τα κατάφεραν, με 110-109. Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς είχε 23 πόντους, ενώ οι Μάικ Κόνλεϊ και Ντόνοβαν Μίτσελ είχαν από 20, με τον τελευταίο να πετυχαίνει και το λέι απ της νίκης 7’’ πριν το τέλος. Ο Λουγκέντς Ντορτ με 26 και ο Σάι Γκίλτζους-Αλεξάντερ με 23 πόντους πάλεψαν περισσότερο από την Οκλαχόμα. Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι στη δεύτερη εμφάνισή του στο ΝΒΑ έμεινε χωρίς πόντο έχοντας 0/1 δίποντο και 0/1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 14 λεπτά.

Οι Χοκς έκαναν το 3/3 για πρώτη φορά μετά το 2016 νικώντας με 128-120 τους Πίστονς στο πρώτο τους ματς στην Ατλάντα. Ο Τρέι Γιανγκ με 29 και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 17 πόντους έδειξαν το δρόμο στα «γεράκια» που είχαν 20/42 τρίποντα. Το Ντιτρόιτ έπαιξε χωρίς τους Γκρίφιν και Ρόουζ και παραμένει χωρίς νίκη (0-3).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Ατλάντα Χοκς-Ντιτρόιτ Πίστονς 128-120
Μπρούκλιν Νετς-Μέμφις Γκρίζλις 111-116 (κ.α. 106-106)
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Γιούτα Τζαζ 109-110
Ντένβερ Νάγκετς-Χιούστον Ρόκετς 124-111

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας σημαιοφόρος των ΗΠΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας σημαιοφόρος των ΗΠΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος μπασκετμπολίστας σημαιοφόρος των ΗΠΑ